Pacea
Autor: Ph. Yancey  |  Album: Pentru ce să ne rugăm  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 16/10/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 5 voturi
Pacea

   Roy Lawrence, vicar şi consilier în rugăciune al unui episcop britanic, spune că facem o greşeală crezând că rugăciunea eficientă presupune un efort uriaş. "Ne gândim la o astfel de rugăciune ca la o  muncă grea, ca la o mare luptă... Cândva aşa credeam şi eu. De fapt, de multe ori după ce mă rugam pentru vindecarea cuiva, îmi găseam imprimată în palme urma unghiilor pentru că-mi încleştam pumnii strâns în vreme ce agonizam în rugăciune."

   Lawrence a devenit convins că rugăciunea este mai mult legată de odihnă decât de luptă. "Veniţi la Mine toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă", spunea Isus - sau, o altă traducere sună aşa: "Şi vă voi da forţe proaspete". Pentru călăuzire în rugăciune, Lawrence studiază acum pasajul din Ioan 15 în care Isus înfăţişează imaginea viei şi a mlădiţelor. Mlădiţa aduce roade nu luptând şi agonizând, ci pur şi simplu "rămânând" sau odihnindu-se.

   Scriam mai devreme de schimbarea direcţieie rugăciunii. Decât să încep cu cererile şi pretenţiile mele, să încep cu Dumnezeu, cunoscându-L întâi aşa cum este El, iar apoi plasându-mă sub şuvoiul dragostei şi puteruii Lui. Când mă rog pentru o persoană bolnavă sau tulburată, încerc să încep nu prin a prezenta o listă de cereri, oricât ar fi acestea de urgente, ci mai degrabă meditând la sentimentele pe care le are deja Dumnezeu în legătură cu persoana adusă în rugăciune.

   Datorită lui Isus ştiu ce simte Dumnezeu: văd lacrimile de milă vărsate pentru Maria şi Marta; văd vindecarea fizică adusă de Isus de fiecare dată, când I-a fosr cerută; văd transformările pe care le-a făcut în desfrânatele, în vameşii şi în proscrişii vremii Lui. Am din nou pace în suflet când înţeleg că nu trebuie să-L conving pe Dumnezeu să Se preocupe mai mult de soarta oamenilor. Lui Dumnezeu Îi pasă mai mult decât îmi pot imagina, şi deţine controlul ultim asupra a tot ce se întâmplă.

   "Vă las pacea, vă dau pacea pacea Mea", le spune Isus ucenicilor Lui. Orice medic e de acord cu faptul că absenţa păcii sufleteşti, sub forma stresului, a fricii, a tensiunii, a îngrijorării, pune în pericol sănătatea tot atât de mult ca şi microbul unei boli. Şi biserica prigonită are nevoie de pace. Părinţii nou-născuţilor au nevoie de pace. Studenţii au nevoie de pace. Asistenţii medicali şi lucrătorii sociali din punctele fierbinţi ale lumii au nevoie de pace. Ca un dar de rămas-bun, Domnul Păcii ne-a pus înainte unicul lucru de care avem cea mai mare nevoie pe această planetă plină de tulburare.

   Cum anume ar trebui să ne rugăm într-o împrejurare dată? Vor duce rugăciunile noastre la vindecare divină, sau ar trebui mai degrabă să ne împăcăm cu o boală cronică, terminală chiar? Vom ieşi din închisoare sau ar trebui să căutăm modalităţi de a răscumpăra vremea? Ar trebui să urmăm cursuri de consiliere premaritală sau pur şi simplu să rupem logodna? Din nou, asigurarea liniştitoare a lui Pavel legată de Duhul înlătură apăsarea, aducând pace în mijlocul sentimentelor de dezorientare:

   Şi tot astfel şi Duhul ne ajută în slăbiciunea noastră: căci nu ştim cum trebuie să ne rugăm. Dar însuşi Duhul mijloceşte pentru noi cu suspine negrăite. Şi Cel ce cercetează inimile, ştie care este năzuinţa Duhului; pentru că El mijloceşte pentru sfinţi după voia lui Dumnezeu.



As numi-o , cea mai rivnita dintre daruri, caci , ea, pacea, era ''atmosfera sfinta '' pe care Adam si Eva o aveau in Paradis.Odata cu pacatuirea celor doi, s-a sfirsit si cu acest dar mi nunat, ce intrece multe daruri.Opusul pacii, este nelinistea, frica,agitatia,nesiguranta, temerile, si toate acetea , izvorasc din inimi fara pace.Pacea, este mai scumpa decit aurul , pentru pace , se fac multe reuniuni, intrevederi, pentru a demorsa, multe ,foarte multe conflicte.In ea, in pace, se ascunde viata ,linistea, bunastrea si mersul bun al vietii unei cetati.de aceea Domnul, ne da pacea Lui, care intrece orice pricepere, dar minunat ,pe care nu-l poti detine, deicit daca esti daruit cu el.Biblia spune;cei rai , n-au pace!Deci, trebuie sa ne gindim bine la atitudinea noastra, sa luptam sa avem pace permanenta.
Adăugat în 16/10/2012 de sanda_tulics
Domnul să ne ajute să primim şi să avem pacea Lui cu noi în fiecare clipă. Să păstrăm darul Lui cel mai de preţ, PACEA,
şi dacă pace noi avem
şi suntem plini de pace
cu pace totul rezolvăm
ca să trăim în pace.
şi PACEA ne va însoţi
mereu-mereu, mereu
şi-dac-o ceri nu-ţi va lipsi.....

minunat articol. Fii binecuvântată.
Adăugat în 16/10/2012 de 1954adina.9mai
Pacea esențială de care trebuie să beneficiezi pt. a te putea ruga cu adevărat lui Dumnezeu este pacea pe care o dă Hristos Domnul prin crucea Sa, adică „împăcat cu Dumnezeu Tatăl...prin crucea lui Hristos, prin care El a împăcat totul cu Sine....”Biruința, puterea și efectele rugii sunt o latură mai profundă care are rădăcina în această pace, dar care are la bază o relație activă, concretă și temeinică cu Domnul Dumnezeu prin Duhul Său Cel Sfânt pe Care L-a revărsat peste noi și de Care trebuie să fim plini. Efortul și lupta există și dacă nu există atunci există o mare problemă, dar lupta și efortul nu constă în rugăciunea propriu zisă ci în atitudinea și puterea cu care te prezinți înaintea lui Dumnezeu și în a fi plin de Duh! Aceasta este lupta noastră; să fim și să trăim plini de Duh și atunci prin noi Dumnezeu va face semne și minuni deosebit de mari. Conlucrarea noastră împreună cu Dumnezeu la mântuirea omenirea constă în părtășia și comuniunea noastră cu El prin rugă dar evidența, puterea și efectul benefic constă și reiese din trăirea noastră plină de Duh, care înseamnă PUTERE DE A MĂRTURISI PE DOMNUL PRIN TOATE ASPECTELE EXISTENȚEI NOASTRE! Fiți binecuvântată de Domnul Dumnezeu!
Adăugat în 16/10/2012 de Ioanhapca
Domnul să vă binecuvinteze pentru aceste comentarii pline de înţelepciune sfântă! Mulţumesc pentru conlucrare, pentru sprijin, pentru dorinţa de a citi cele postate, mulţumesc Domnului pentru dumneavoastră, fraţi şi surori, să ne rugăm unii pentru alţii cu o dragoste sfântă!
Adăugat în 16/10/2012 de floridinmaracineni
Adevărata pace, o dă Domnul, El ne-o poate da, și o doresc tuturor celor ce o caută!
Domnul să vă binecuvinteze și să vă dea pacea Sa!
Minunat!
Adăugat în 16/10/2012 de cost_ana
Statistici
  • Vizualizări: 1703
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 5
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni