Cristos trăieşte în noi - aceasta e biruinţa
Autor: Watchman Nee  |  Album: Secretul vieţii creştine  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 03/10/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi
Cristos trăieşte în noi - aceasta e biruinţa

   Biruinţa este faptul că Domnul Isus trăieşte în noi. Deoarece locuieşte în mine, El poate birui în locul meu. Nu va fi nicio ispită pe care El să nu o poată învinge. Dumnezeu nu mi L-a dat pe Cristos ca să fie modelul meu, ci mi L- a dat ca să fie viaţa mea.

   În urmă cu patru ani am fost la New York. Am întâlnit acolo pe un doctor şi soţia lui. Ei aveau patru copii. Femeia avea în jur de patruzeci de ani, şi era foarte smerită. Ea mi-a spus: "Trebuie să vă rugaţi pentru mine să-I cereţi lui Dumnezeu să îmi dea răbdare. Cei patru copii ai mei mă pun la încercare dincolo de orice limită. Când unul dintre ei nu era cuminte, puteam să suport, ba chiar când doi erau neastâmpăraţi. Dar când trei deodată sunt neastâmpăraţi, simt cum încep să mă enervez. Dacă însă toţi patru sunt răi în acelaşi timp îmi pierd răbdarea."

   Am întrebat-o: "Ce vă lipseşte?" "Fără îndoială că îmi lipseşte răbdarea!" mi-a spus ea. Am continuat să o întreb "I-aţi cerut Domnului să vă dea răbdare? V-a răspuns la această rugăciune?"  "Încă nu." Atunci i-am spus de-a dreptul: "Domnul nu vă va răspunde niciodată la o astfle de rugăciune. Nici în trecut nu aţi avut răbdare, şi nici mai târziu nu veţi avea răbdare. Nu răbdarea este cea care vă lipseşte." "Ce vreţi să spuneţi?" m-a întrebat ea. "Dacă nu răbdarea îmi lipseşte, atunci ce îmi lipseşte?"

   I-am răspuns: "Ceea ce vă lipseşte este Cristos, nu răbdarea, blândeţea, sau seninătatea".

   Căci răbdarea este Cristos. Adevărata smerenie, blândeţe, sfinţenie - toate acestea sunt Cristos.

   Când am fost în Shangai, un frate mi-a spus: "Nu pot să fiu răbdător. Cum pot să fiu răbdător?"  I-am răspuns: "În Shangai este o fabrică unde se fac perii de dinţi. Ei le comercializează numai en-gros, nu cu bucata. Aşa este şi cu Dumnezeul nostru. El ne dă numai en-gros, nu cu bucata. Dacă Îi vei cere puţină răbdare, nu îţi va da. Căci El a pus toate virtuţile în Cristos.  Cetând şi primindu-L pe Cristos, Îl ai pe Cristos, şi toate virtuţile Lui sunt ale tale."

   Potrivit cu 1 Corinteni 1.30, Dumnezeu mi-L dă pe  Cristos ca să fie sfinţirea mea. Nu eu sunt cel care pot fi sfânt, ci Cristos din mine este sfinţenia mea. Nu eu sunt cel care pot fi sfânt, ci Cristos din mine este sfinţenia mea. El trăieşte sfinţenia în mine şi în locul meu.

   Dacă cineva ajunge să vadă acest lucru, îi dau mâna şi îl felicit, spunându-i că este cea mai binecuvântată persoană din lume. Însă, prin faptul că încerci să fii sfânt prin propriile puteri, nu vei fi decât un om nenorocit. Avându-L pe Cristos în tine, deţii secretul biruinţei.

As spune, caci ,atunci ,cind Domnul este viata mea, El este si modelul meu, nu mai am nevoie de alt model in viata.Atunci sufletul''se satura''in bucuria Stapinului lui.Toti,ne putem plinge de lipsa rabdarii[mai ales cind esti mai n virsta si anumite boli te tin departe de rabdare] dar, am invatat si cred caci Domnul, ne iubeste asa cum suntem[ bineinteles, daca nu facem greseli intentionate]Cred, caci daca Il iubim cu adevarat pe Domnul este ascunsa acolo si rabdarea,ca si alte trasaturi de carcter, pe care El, Domnul le are.Prin aceste trasaturi se deosebesc mult ,crestinii practicanti de cei ocazionali,prin toate aceste trasaturi de carcter, putem fi biruitori peste serpii si napircile lumii.Sa nu uitam caci prin biruinta MIelului la cruce,suntem si noi biruitori, deci, BIRUINTA ESTE A MIELULUI!
Adăugat în 03/10/2012 de sanda_tulics
Adevărat. Isus Cristos trăieşte în noi şi El este Acel care ne schimbă iar tu fiind schimbat nici nu-ţi mai dai seama că ai nevoie de răbdare, pentru că de fapt nu ai nevoie, ea este în tine şi lucrează în tine. Domnul a făcut lucrurile aşa de bine, că unul se leagă de altul pentru binele nostru şi gloria Lui.
Fii binecuvântată.
Adăugat în 03/10/2012 de 1954adina.9mai
Foarte adevărat și foarte frumos exprimat faptul că biruința este în Hristos Care domnește în inima și viața credinciosului altfel nu există decât o așteptare înfricoșătoare...
Adăugat în 03/10/2012 de Ioanhapca
Statistici
  • Vizualizări: 1774
  • Export PDF: 8
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni