Biserica glorioasă
Autor: Watchman Nee  |  Album: Watchman Nee  |  Tematica: Adevărul
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 26/11/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Biserica glorioasă

   BISERICA GLORIOASĂ

   Care este scopul lui Cristos în lucrarea Sa de curăţire şi sfinţire?

   Scopul Său este acela ca într-o zi, El să prezinte înaintea Sa această Biserică glorioasă. Cristos aşteaptă ca biserica să fie pregătită să-I fie prezentată. În limba originală expresia biserica glorioasă înseamnă faptul că ea va fi adusă în glorie. Cu alte cuvinte, biserica se va îmbrăca cu glorie sau va fi înveşmântată în glorie. Efeseni 4 spune că biserica va ajunge la unitatea credinţei şi la măsura  staturii plinătăţii lui Cristos. Apoi, capitolul 5 scrie că biserica va fi îmbrăcată cu glorie pentru a-I fi prezentată lui Cristos. Dumnezeu intenţionează să aducă întreaga biserică în această stare. Aceste e cu adevărat un lucru mare! Când privim la condiţia de azi a bisericii noi spunem: "Cum e posibil aşa ceva?" S-ar putea chiar să ne îndoim de intenţia lui Dumnezeu... Dar Domnul lucrează!

   Într-o zi, biserica va ajunge la unitatea credinţei; ea va ajunge la măsura staturii plinătăţii lui Cristos; ea va fi îmbrăcată cu glorie şi Îi va fi prezentată lui Cristos! Aceasta e ceea ce doreşte Domnul şi ceea ce EL va obţine. Aceasta e de asemenea ceea ce dorim şi noi şi vom obţine.

   Această biserică glorioasă nu va avea pată sau rid sau vreun lucru de felul acesta; ea va fi sfântă, fără de cusur. Domnul ne va curăţi într-o asemenea măsură încât va fi ca şi cum biserica nu a avut niciodată vreo pată sau vreun cusur. Ea va fi fără pată, fără rid ca şi cum nu a comis vreodată vreun păcat şi în ea nu se va găsi nici urmă de păcat!

   Nu numai că biserica e fără de nici o pată dar nu va avea nici cel puţin un rid. Ştim că toţi copilaşii şi tinerii nu au riduri; de fiecare dată când pe faţa cuiva apar ridurile e semn că el îmbătrâneşte. Domnul doreşte să aducă biserica la stadiul în care nu va exista nimic vechi, nimic care să aparţină trecutului. El doreşte ca în biserică totul să fie nou. Când ea va sta în faţa lui Dumnezeu va fi ca şi cum nu a păcătuit vreodată, ca şi cum nu ar exista o istorie a păcatului; va fi fără pată, fără rid, va fi biserica DUPĂ SCOPUL LUI DUMNEZEU de la creaţie!

   Biserica nu va avea aşadar nici un defect, de nici un fel, căci toate defectele au fost excluse. Vine ziua când lucrarea lui Dumnezeu asupra bisericii va fi adusă la un asemenea stadiu încât ea va fi complet glorioasă! Mai mult, ea va fi sfântă şi fără cusur. Dumnezeu va aduce biserica la poziţia în care nu se va putea spune nimic împotriva ei în absolut nici o privinţă. Lumea nu va avea nimic de spus. Satan nu va avea nimic de spus; nimeni şi nimic nu va avea ceva de spus, nici chiar Dumnezeu nu-i va găsi vreo pată.

   În ziua aceea, când Biserica va fi atât de glorioasă, ea va deveni MIREASA LUI CRISTOS!

   Trebuie să înţelegem foarte clar două lucruri. În primul rând, astăzi noi suntem propriul TRUP AL LUI CRISTOS. Ca TRUP  al Său, Cristos ne curăţeşte şi ne pregăteşte pentru ca noi să devenim biserica pe care Dumnezeu a avut-o în intenţia Sa din veşnicie. În al doilea rând, când va sosi timpul, Cristos va veni, iar noi vom fi aduşi în prezenţa Sa pentru a fi prezentaţi înaintea Sa ca o BISERICĂ GLORIOASĂ, MIREASA LUI CRISTOS.

   ASTFEL, MAI ÎNTÂI, NOI AVEM ISTORIA TRUPULUI LUI CRISTOS PE PĂMÂNT, APOI, ÎN GLORIE, VOM AVEA ISTORIA MIRESEI.

   Acum, noi ne aflăm în procesul curăţirii. Creştinii ce nu au primit niciodată vreo revelaţie directă, Îl pot întârzia pe Dumnezeu. Dacă nu L-am auzit niciodată pe Domnul vorbindu-ne, noi Îl împiedicăm pe Domnul să îşi toarne Harul!

   Fie ca Dumnezeu să Se îndure de toţi ca să nu ne numărăm niciunul printre aceia care-L împiedică. Dimpotrivă, fie ca noi să fim cei care Îl ascultă şi merg înainte, pentru ca BISERICA  să poată fi adusă la stadiul de MIREASĂ A LUI CRISTOS!

Cititnd inca de la primele rinduri ca Domnul Isi pregateste biserica pentru stramutarea ei in glorie cereasca, am avut emotia repetitiilor ce se face ( trairea zi de zi) cu DUmenzeu .
Acum ne aflam in in procesul curatiei ... ma gindeam din nou; sa fie suferinta ingaduita tuturor oamenilor credinciosi ca si medicament in curatie pentru stramutarea ei?
Adăugat în 27/11/2015 de sanda_tulics
Amin, sa vina acea vreme mai curand! Invatatura clara, curata!
Adăugat în 29/11/2015 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 1292
  • Export PDF: 4
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni