Crucea practică
Autor: Watchman Nee  |  Album: Secretul vieţii creştine  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 12/01/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 5 voturi
Crucea practică

   Domnul vrea ca omul să-şi poarte crucea în fiecare zi, pentru ca în fiecare zi să-şi dea la o parte viaţa sufletului. Cum face Domnul posibil acest lucru? Îngăduie să te confrunţi cu neînţelegeri. În asemenea situaţii te gândeşti că poţi să îndepărtezi neînţelegerile prin argumentări logice. A aduce argumente nu este un lucru păcătos. Vieţii naturale îi place întotdeauna să vină cu argumente. Şi totuşi, aici creştinul trebuie să înveţe o lecţie. În loc de a veni cu argumente, el trebuie să-I spună Domnului: "Doamne, atunci când oamenii îmi răstălmăcesc spusele, eu sunt foarte dornic să mă explic. Totuşi, răzbunarea este a Ta, aşa că nu voi căuta eu însumi să-mi apăr dreptatea". Dacă te vei ignora pe tine însuţi şi vei lăsa să fii înţeles greşit - chiar dacă ai posibilitatea să te explici - capacitatea ta se va extinde şi viaţa lui Dumnezeu se va manifesta din ce în ce mai mult. Crucea zilnică va reduce viaţa eului tău zi de zi. Noi, cu toţii, sperăm să fim înţeleşi şi apreciaţi, dar Dumnezeu îngăduie să ne confruntăm cu neînţelegeri pentru a ne da la o parte. Unii speră  că proprii lor copii nu vor face gălăgie, şi astfel vor putea citi liniştiţi Biblia. Ce bine ar fi! Totuşi, dacă poţi suporta gălăgia lor, cu adevarat porţi crucea.

   Odată au venit la mine un tată şi fiul lui. Ei au avut de suferit atât de multă împotrivire, încât acum căutau înţelegere. Le-am spus că lucrurile despre care se plângeau ei erau foarte reale. Ei erau oameni drepţi, nu păcătuiseră. Dar faptul că se plângeau era oare o purtare a crucii? Nu uita: în ziua în care încetezi să mai porţi crucea, încetezi să mai creşti. Oamenii pot continua să aibă o părere bună despre tine, poţi fi chiar în stare să mai slujeşti, dar ai pierdut prilejul de a creşte înaintea lui Dumnezeu.

    Când nu ţi se împlineşte o dorinţă, te simţi foarte frustat şi te lupţi, îţi manifeşti dezacordul şi chiar cârteşti. Dar dacă poţi să te opreşti din toate acestea şi să-ţi ridici capul spunându-I lui Dumnezeu: "Doamne, Îţi mulţumesc pentru că aşa ai găsit Tu cu cale!", vei observa că se măreşte capacitatea ta. Fără cruce, orice binecuvântare spirituală va înceta. Când eşti acasă la tine, de fiecare dată când auzi vorbe neplăcute, vezi gesturi urâte sau te confrunţi cu situaţii dificile, poţi să plângi înaintea Domnului şi sa-I spui: "Doamne, sunt mulţumit şi accept tot ceea ce Tu îngădui să vină asupra mea." Având o astfel de atitudine, vei creşte. Madame Guyon a spus odată: "Doamne, sărut nuiaua cu care mă baţi."

   E. Barber a scris într-una din poeziile ei: " Chiar dacă inima suferă, eu tot Te voi lăuda". Aceasta a fost scris de cineva care L-a cunoscut cu adevărat pe Dumnezeu şi a cunoscut şi crucea.

   Domnul va dezvălui multe lucruri neatinse din viaţa noastră. Când crucea încetează să lucreze în noi, creşterea şi biruinţa încetează, de asemenea. Noi, oamenii, încercăm să ne păstrăm viaţa. Purtarea crucii va face să ne pierdem pe noi înşine, viaţa sufletului nostru. Cum putem fi o binecuvântare pentru alţii? Nu păstrându-ne viaţa sufletului ci pierzând-o. 

   Charles E. Cowman a fost un om care L-a cunoscut profund pe Domnul. El a slujit atât în China, cât şi în India. Odată, Domnul i-a deschis ochii ca să vadă că, dacă voia să fie un slujitor al tuturor, să fie chiar călcâiul în Trupul lui Cristos, trebuia să accepte cu bucurie tot gunoiul turnat peste propriul lui trup. A suferi crucea înseamnă a refuza să bei vin amestecat cu fiere. Purtarea de către noi a crucii se vede atunci când nu ne împotrivim ca sentimentele noastre să fie profund rănite. Odată, nişte oameni m-au atacat răspândind minciuni la adresa mea. Viaţa mea naturală nu a putut suporta asta. M-am rugat: "Doamne, nu este suficient dacă nu mă împotrivesc şi rămân tăcut?" Atunci Domnul mi-a arătat cuvântul din Matei 5.12: "Bucuraţi-vă şi veseliţi-vă".

   Prin asta voia să-mi spună ca trebuie să accept cu bucurie, şi nu doar să mă împotrivesc.

„Cum putem fi o binecuvântare pentru alţii? Nu păstrându-ne viaţa sufletului ci pierzând-o.
Charles E. Cowman a fost un om care L-a cunoscut profund pe Domnul. El a slujit atât în China, cât şi în India. Odată, Domnul i-a deschis ochii ca să vadă că, dacă voia să fie un slujitor al tuturor, să fie chiar călcâiul în Trupul lui Cristos, trebuia să accepte cu bucurie tot gunoiul turnat peste propriul lui trup.”
Și s-acceptăm că toată lucrarea noastră literară pentru Biserică este...gunoi la rădăcina copacilor-frați, îngrășământ. În cel mai bun caz.altfel sunt pet-uri care poluează!
Adăugat în 12/01/2014 de loredanam
Nu demult am auzit una din predicile fratelui pastor ...in care spunea in ce depresie a fost adus de ''rularea ''unor vorbe neadevarate si murdare spuse in jurul lui. Cu suferinta amara spunea caci tocmai cei carora le daduse incredere frateasca si sociala l-au adus in situatia respectiva. Era in urma unui tratament psihiatric dupa cele ce suferite pe nedrept. Stau si ma gindesc;Oare? Domnului ii place aceasta situatie ?cind l-a asezat in turma slujitor ,sa fie ''muscat,scuipat de ea? Nu la oameni crestini l-a facut slujitor? Cum se comporta cei care au un astfel de comportament? Ce urmaresc? Puterea, rezistenta pastorului la ''temperaturi inalte? Oare...orice suflet care ti s-a dat ca tovaras in jug{nu neparat pastor sa fi} nu are OBLOGATIA de a respecta,pe cel de linga el ? De multe ori respectul este ''medicamentul ''care salveaza si intretine relatia, mai mult decit iubirea. Sincer,nu cred caci oamenii sunt pusi impreuna sa se faca sa sufere intre ei, ca Domnul sa scoata pe cineva ''biruitor''si sa-l duca in rai. Cu celalat ce va face? o sa-l intrebe ca si pe Cain? Pe semenul tau nu-l omori numai cu arme vizibile.... Inteleg caci ni se cere maturitate spirituala si aceasta este ''nota la purtare'' in viata personala. Daca stim sa facem un bine si nu-l infaptuim ni se considera,pacat. Care ar mai fi diferenta dintre reala bucurie data de Domnul si ''bucuria de a saruta nuiaua'' ?S-ar mai putea cineva bucura real? Domnul ne-a creat caracterele stiind de temperamentul fiecaruia dintre noi. Nu vrea sa ne stearga personalitatea pe care ne-a dat-o ci doreste sa se foloseasca de ea in lucrarea Lui.Sunt situatii ce pot fi rezolvate numai prin bunavointa si teama de Domnul ,la care daca s-ar gasi sinceritate si o foame sfinta dupa trairea adevaului... s-ar vedea rezultate deosebite.Traim vremuri atit de tulburi incit bucuria ca si alte daruri va trebui sa le mincam egoist ...sa nu stirnim nefericirea tovarasului de lucru care nu suporta bucuria ta personala. Viata pe pamint este destul de grea nu mai trebuie sa-i constuiesc eu, crucea aproapelui meu ,pentru a-l obliga la suferinta care ...o sa-l duca sigur in rai daca rezista sub povara ei. Sincer, nu cred caci m-a chemat pe mine Domnul sa-l fac pe aproapele meu sa sufere ca ''sa-i asigur'' un loc in rai.Ma bucur de text de putinta de a spune pe nume lucrurilor care ne-ar putea impiedica drumul in viata personala spre Domnul. Sincer cred caci putem invata real din aceste texte nu numai sa ne salutam in dreptul lor.Fi binecuvintata !
Adăugat în 13/01/2014 de sanda_tulics
Conform cu cele scrise de mine, chiar azi am vazut pe prima pagina a; Resure Crestine publicitate la cartea LEAC de David A Scamands, cu citeva mentiuni ce cuprind tema cartii.
Adăugat în 13/01/2014 de sanda_tulics
O hrană de care are nevoie fiecare suflet. Domnul să vă binecuvânteze.
Adăugat în 13/01/2014 de Ioanhapca
Statistici
  • Vizualizări: 1480
  • Export PDF: 10
  • Comentarii: 4
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni