Beneficiile revărsării Duhului -2-
Autor: Watchman Nee  |  Album: Comuniunea Duhului Sfânt  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 04/12/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi
Beneficiile revărsării Duhului -2-

   3. Înlătură frica de părerea oamenilor. Frica de părerea oamenilor este un lucru rău pentru creştini. Un om care se teme de ce spun ceilalţi este conştient de hainele pe care le poartă, fie bune sau rele, şi este sensibil la reacţiile celor din jur. Când este invitat să mânânce undeva, nu îndrăzneşte să predice gazdei Evanghelia. Când face cunoştinţă cu cineva, nu poate vorbi cu persoana respectivă decât cu o prealabilă pregătire. Toate acestea sunt din cauză că el se teme întotdeuna de părerile oamenilor. Un astfel de om se poate ruga singur în cameră, dar nu se poate ruga la fel de bine şi în public. Înaintea oamenilor îşi schimbă tonul, cuvintele şi atitudinea, de frică să nu-i nemulţumească. Aceste simptome indică o profundă frică de părerea oamnenilor. Duhul unui astfel de om este înfăşurat de suflet şi nu este liber.

   Odată era o întâlnire în camera unui frate. Duhul Sfânt S-a revărsat cu putere, şi toţi cei prezenţi au fost liberi. O astfel de libertate nu este libertinaj, ci libertatea duhului. Uneori, la strângeri, oamenii sunt atât de precauţi, încât nu îndrăzneşte nimeni să vorbească. Dumnezeu l-a folosit pe Evan Roberts pentru a mântui pe mulţi oameni. Mulţi au mărturisit despre el că era printre puţinii oameni din lume care nu se temea de părerile altora. Putea râde când voia să râdă. Se putea uita la oameni când voia să facă asta. Doar cineva golit de frica de părerea oamenilor poate lucra pentru Dumnezeu. Pentru a fi eliberaţi de această frică avem nevoie de revărsarea Duhului.

   4. Schimbă atmosfera. Un om umplut cu Duhul Sfânt poate schimba atmosfera. Tăcerea poate să domnească într-o cameră, dar când intră un astfel de om, imediat camera se umple de viaţă. Sau poate camera e foarte zgomotoasă, dar la intrarea unui astfel de om se face linişte. Un asemenea om poate influenţa atmosfera dintr-un loc. Neputinţa noastră de a avea un impact asupra celor din jur se datorează incapacităţii de a aduce cu noi o atmosferă spirituală. Noi doar îi imităm pe ceilalţi. Nu avem influenţă asupra lor, ci noi suntem influenţaţi de ei. Dar cel ce are parte de revărsarea Duhului este capabil să transforme atmosfera conform stării sale. Fie ca toţi să avem parte de revărsarea Duhului, ca să putem schimba atmosfera din jurul nostru!

   5. Poate avea putere de a lucra. Dacă avem parte de revărsarea Duhului Sfânt, putem cere daruri spirituale şi putere pentru a lucra. Nu avem nicio putere fără revărsarea Duhului, dar, având aceasta, intrăm în posesia PUTERII  de a lucra pentru Dumnezeu. Aceasta constituie o diferenţă majoră. Dacă vrem să avem puterea de a sluji, trebuie să experimentăm revărsarea Duhului.

amin. Este o stare deosebită când vrei și chiar stai sub mâna Domnului, ceri și te lași umplut cu Duhul Sfânt. Nicidecum, niciunde, niciodată (Costache Ioanid) nu poţi reda în totalitate, cu lux de amănunte această minunată stare. Este o experienţă personală a fiecăruia din noi, este ceva ....ce numai tu personal trăieşti această experienţă. Domnul să reverse peste toţi copii Lui această stare, să ne umplem în fiecare zi cu Duhul Sfânt ca să putem fi beneficiarii revărsării Duhului Sfânt, lucrând cu putere pentru slava şi gloria Domnului nostru Isus Hristos.
Fii binecuvântată şi plină de Duh Sfânt.
Adăugat în 04/12/2012 de 1954adina.9mai
Autorul textului, scrie despre cel care sta sub impresia Duhului Sfint!Acela,nu se va teme de nimeni si de nimic,nu se va ingriji de parerea pe care o raspindeste imprejur, pentru ca, el este sub ocrotirea Duhului Sfint, Acela,care nu da gres niciodata.!Persoanele, care inca se mai ingrijesc de impresia pe care o fac,in jur, sunt unele din ele,vulnerabile inca din copilarie, [au suferit anumite traume, in familie sau socieatate, la maturitate nu au intrat in legatura directa cu Duhul Sfint, care te face liber de orice este strain de El]Acestea, nu se pot bucura de partasie, din cauza ''legaturilor'' care nu-i lasa sa fie slobozi. Singura solutie si singurul medicament pentru astfel de situatii este numai Dumnezeu.El, este slobozenia in care sufletul se simte sigur si stabil pe veci,fara temeri,fara frici.
Adăugat în 04/12/2012 de sanda_tulics
Domnul să vă binecuvinteze!
Adăugat în 10/12/2012 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 1629
  • Export PDF: 5
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni