Cum să te porţi în necaz
Autor: Watchman Nee  |  Album: Secretul vieţii creştine  |  Tematica: Adevărul
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 02/10/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 4 voturi
Cum să te porţi în necaz

Sunt şi momente când ne confruntăm nu doar cu ispite, ci şi cu necazuri. De exemplu, să zicem că o soră e persecutată de soţul ei, care îi intrezice să meargă la adunare. Şi pentru a face faţă unui astfel de necaz, e nevoie de credinţă. Dacă este cu adevărat aur, se va arăta ca atare, sub acţiunea puternică a focului; nu se va transforma în cupru. Credinţa reală are viaţă lungă. Aşadar, când te confrunţi cu vreun necaz, nu descuraja şi nu da înapoi. Din contră, ţine-te ferm de Cuvântul lui Dumnezeu, crezând că Dumnezeu va face să se vadă biruinţa Lui în viaţa ta.

Când am fost la Yantai, am fost căutat de o soră în Domnul. Ea mi-a spus: "Am crezut că am trecut pragul biruinţei, dar biruinţa mea a avut viaţă scurtă. A durat numai o săptămână. După aceea, am căzut din nou. Ce se întâmplă cu mine?"  I-am răspuns în felul următor: "Să presupunem că băieţaşul tău se joacă la intrarea casei voastre. Un trecător îi spune că el a fost adus de mama lui de la farmacie. Copilul aleargă în casă la tine şi te întreabă: "Am fost născut de tine sau adus de tine?" Îi spui că tu l-ai născut şi să nu creadă cuvintele unui străin. El se duce afară şi se întâlneşte iar cu omul acela străin care îi spune: "Prostuţule, eşti înşelat de mama ta, căci tu ai fost adus şi nu născut de ea. Eu am fost acolo când mama ta te-a cumpărat." Acel om îi spune în repetate rânduri copilului tău că nu este născut de tine. Ba chiar aduce doi-trei martori. Atunci, ce va crede copilul tău? Cuvântul tău, fără nici o dovadă, sau minciuna străinului, cu aparente dovezi? Dacă el va crede cuvântul tău, va respinge cu tărie minciuna străinului. Va râde în sinea lui de vorbele străinului. Nu va crede spusele lui, chiar dacă acesta va veni cu minciuni noi. În acest fel credem şi noi în Cuvântul lui Dumnezeu."

Nu avem nevoie de dovezi. Tot ce spune Dumnezeu este adevărat. Propriile mele simţiri mă pot induce în eroare; chiar şi experienţa mea poate fi falsă. Eu doar cred în Cuvântul lui Dumnezeu, care este adevărat. O asemenea credinţă nu se teme de încercări.

Un frate a mărturisit următorul lucru: "Eu îmi petrec zilele stând la prora corăbiei mele, pentru că Domnul este în ea, odihnindu-Se la pupa. Astfel, nu mă sperie ispitele şi necazurile."

Aşa este şi siguranţa unui om al credinţei. Totuşi, nici aceasta nu îţi garantează că nu vei mai cădea, pentru că posibilitatea de a cădea e mereu prezentă. Dar, de îndată ce ai căzut, îţi mărturiseşti păcatul, te pocăieşti şi ceri curăţirea prin preţiosul sânge al Domnului. Atunci, imediat, vei putea umbla iarăşi pe cărarea biruinţei, iar biruinţa ta va fi din slavă în slavă.

mi-aduc aminte de ;de ce?-urile mele,dupa ce m-am intors la Domnul!Credeam cu toata fiinta mea caci, dupa ce ma voi intoarce la El, n-o sa mai am probleme, caci n-o sa mai sufar, n-o sa mai plng...Asa credeam!Si nu se straduise nimeni sa-mi spuna inainte caci dupa ce ma voi intoarce, voi avea necazuri, lacrimi, suferinti.Cu cit trecea timpul, cu atit mai mult ma obseda intrebarea, de ce?Domnul, care cunoaste gindurile omului si stie totul despre noi, mi-a vorbit personal din Cuvint, caci El, a fost incercat , cu TOATE, aceste incercari!UM val gros mi s-a luat de pe ochii mintii, intelegind, caci atunci, cind am devenit copii ai Domnului, avem parte si de bucurii dar si de necazuri.Am inteles de atunci ,caci orice indrazneala din partea raului, este ingaduita sau neingaduita de Domnul in viata noastra.Aceasta este numai una din experientele personale in umblarea cu Domnul.Admir mult, pe cei care-si pun nadejdea nestramutata in Domnul, ca si personajul din text care statea linistit in barca''plimbindu-L '' pe Domnul, ii plimba pacea pe care El, o revarsa asupra sa.Fi binecuvintata si azi!
Adăugat în 02/10/2012 de sanda_tulics
să cerem mereu îndrumare Domnului ca El să fie Cel ce ne călăuzeşte în orice circumstanţă a vieţii. Singuri niciodată nu vom birui şi mereu va exista posibilitatea recăderii, mai bine să facem ca acest frate care-şi petrecea zilele la prora corăbiei iar Domnul se odihnea la pupa corăbiei sale. Iar când Domnul te însoţeşte, cine poate sta împotriva ta?
Domnul să te binecuvânteze.
Adăugat în 02/10/2012 de 1954adina.9mai
Amin.
Adăugat în 03/10/2012 de Ioanhapca
Fiţi binecuvântaţi, mulţumesc de comentarii.
Adăugat în 24/02/2014 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 1947
  • Export PDF: 8
  • Comentarii: 4
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni