"Păziţi de puterea lui Dumnezeu" - 1
Autor: Andrew Murray  |  Album: Predare totală  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 31/05/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
"Păziţi de puterea lui Dumnezeu"   - 1

   În 1 Petru 1.5 avem două mari adevăruri binecuvântate despre ocrotirea prin care credinciosul rămâne în mântuire. Primul adevăr este Păziţi de puterea lui Dumnezeu, iar al doilea este Păziţi... prin credinţă. Să ne uităm la cele două laturi - la latura lui Dumnezeu şi a puterii sale omnipotente, care ne-a fost oferită ca Ocrotitor al nostru pentru fiecare clipă a zilei; apoi la latura umană, unde noi nu avem nimic de făcut, ci prin credinţă să lăsăm pe Dumnezeu să-Şi înfăptuiască lucrarea de ocrotire. Ai fost născut din nou pentru o moştenire păstrată în ceruri pentru tine, iar aici pe pământ eşti păzit de puterea lui Dumnezeu. Vedeţi, există dublu sens al păzirii - moştenirea este păstrată pentru mine în cer, iar eu sunt păzit pe pământ pentru moştenirea de acolo.

   Acum, referitor la prima parte a păzirii, nu există dubii. Dumnezeu păstrează moştenirea în cer într-un mod foarte minunat şi perfect, ea ne aşteaptă acolo în cea mai mare siguranţă. În acelaşi fel mă păstrează Dumnezeu şi pe mine pentru moştenire. Acest lucru doresc eu să-l înţeleg. Ar fi un lucru foarte neînţelept din partea unui tată să se străduiască din răsputeri să le asigure o moştenire copiilor săi păzind-o, dacă nu i-ar păzi pe copiii săi pentru ea. Ce aţi zice de un om care şi-ar petrece toată vremea şi ar depune orice efort pentru a strânge bani, cu zecile de mii, şi pe care l-aţi întreba de ce se sacrifică şi el ar răspunde: "Vreau să le las copiilor mei o moştenire bogată şi o păstrez pentru ei" - ca mai apoi să auzi că omului nu-i pasă de educaţia copiilor săi, că le permite să traverseze nebuneşte strada şi să meargă pe cărările păcatului, ale ignoranţei şi ale nebuniei; ce aţi zice de aşa un om? Nu aţi spune: "Sărmanul om! El păstrează o moştenire pentru copiii lui, însă nu-şi păzeşte şi nu-şi pregăteşte copiii pentru moştenire?"  Şi sunt aşa de mulţi creştini care gândesc: Dumnezeul meu îmi păstrează moştenirea pentru mine; dar ei nu pot să creadă: Dumnezeul meu mă păstrează pentru această moştenire. Aceeaşi putere, aceeaşi dragoste. Acelaşi Dumnezeu înfăptuind o lucrare dublă.

Totul ne-a fost rânduit în Hristos Domnul. Și cele cerești și cele trebuincioase pt. a ajunge acolo și în Hristos suntem păstrați de Puterea Lui Dumneze și avem toate binecuvântările Sale până în ziua când vom fi ca El! Domnul Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Adăugat în 31/05/2012 de Ioanhapca
Dumnezeul minunat ne pazeste si credinta si moastenirea, binecuvintarea cea paminteasca si cereasca, mostenirea vesniciei impreuna cu El.In El avem siguranta si paza buna ,numai in El!Nimeni ,nici cei mai bogati si buni parinti nu pot oferi mostenirile pe care Domnul ni le da, chiar daca aici pe pamint unii sunt saraci.In fata Lui raspunsul nostru la dragostea Sa,ne face mostenitori sau nu, fii ceresti , sau nu.Binecuvintarea din ascultarea de El ne va insotii si pe pamint, daca Ii vom fi ascultatori si implinitori de Cuvint.
Adăugat în 23/04/2013 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 1893
  • Export PDF: 3
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni