'Voi sunteţi mlădiţele' -3-
Autor: Andrew Murray  |  Album: Predare totală  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 29/10/2018
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
'Voi sunteţi mlădiţele' -3-

   Viaţa mlădiţei nu este numai o viaţă de completă dependenţă ci şi una  de odihnă. Acea micuţă mlădiţă, dacă ar putea gândi, simţi si vorbi - acea mlădiţă din via de la Hampton Curton sau dintr-una din milioanele de vii care sunt în Africa de Sud - şi noi i-am zice: 'Hai, mlădiţă a viţei, spune-mi căci vreau să învăţ de la tine, cum aşa putea deveni o adevărată mlădiţă a Viţei vieţii', ce ne-ar răspunde ea? Ar şopti: 'Omule, am auzit că eşti înţelept şi ştiu că poţi face o mulţime de lucruri minunate. Ştiu că ţi-a fost dată multă putere şi înţelepciune, însă am o lecţie pentru tine. În ciuda agitaţiei şi eforturilor tale în lucrarea lui Hristos, tu nu prosperi niciodată. Primul lucru de care ai nevoie este să vii sa te odihneşti în Domnul Isus. Aceasta fac eu. De când am crescut din viţă au trecut ani de zile şi singurul lucru pe care l-am făcut a fost să mă odihnesc în viţă. Când venea vremea primăverii nu aveam temeri sau griji. Viţa începea să-şi reverse seva ei spre mine şi să dea frunza şi mugurii. N-am avut griji nici când a venit vara şi pe timpul marilor arşiţe m-am încrezut că viţa îmi va da umezeală care să mă păstreze proaspătă. Şi pe vremea recoltei, când proprietarul a venit să culeagă strugurii, de asemenea nu am avut griji. Dacă ceva nu era bun la struguri, proprietarul niciodată nu a dat vina pe mlădiţe ci întotdeauna pe viţă. Iar dacă tu ai fi o mlădiţă bună a lui Hristos, a Viţei vieţii, atunci te-ai odihni în El. Lasă ca Hristos să poarte răspunderea.

   Vei zice: 'Nu m-ar face aceasta neglijent? ' Îţi spun că nu va fi aşa. Nici unul din cei care au învăţat să se odihnească în Hristos nu poate deveni neglijent, căci cu cât eşti mai apropiat de Hristos cu atât ţi se va transmite mai mult din Duhul Său de râvnă şi de dragoste. Dar începe să lucrezi în dependenţă absolută neuitând sa adaugi acesteia adevărata odihna. Omul uneori încearcă mult să depindă de Hristos, dar se îngrijorează cu privire la această dependenţă; el încearcă, dar nu o poate obţine. De-ar cunoaşte el odihna adevărată în fiecare zi!

   În mâna Ta puternică mă odihnesc,

   Aşa înfăptuiesc lucrarea;

   Căci cine poate lucra aşa de minunat

   Ca Cel Atotputernic?

   Ocupă-ţi locul în fiecare zi la piciorele lui Isus în pace şi odihnă binecuvântată, care vin de pe urma cunoaşterii:

   Eu griji nu am căci Lui I le-am dat; Eu nu mă tem, căci El teama mi-a luat.

   Înţelege că Domnul Isus este Acela care doreşte să lucreze prin tine. Te plângi de lipsa de dragoste fierbinte. Aceasta va veni de la Isus. El va dărui dragostea divină inimii tale, cu ajutorul căreia vei putea iubi oamenii. Aceasta este semnificaţia asigurării:

   'Dragostea lui Dumnezeu v-a fost turnată de sus în inimile voastre prin Duhul Sfânt'

   'Dragostea lui Hristos ne strânge laolaltă. '

   Hristos îţi va oferi un izvor de dragoste şi vei putea să-i iubeşti şi pe cei mai nenorociţi şi mai nerecunoscători sau pe cei care te-au obosit. Odihneşte-te în Cristos, Cel care poate da înţelepciune şi putere, şi nici nu vei ştii cum această odihnă se va dovedi de multe ori cea mai buna parte a mesajului tău.

   Te lupţi şi te cerţi cu oamenii, iar ei îşi fac impresia: 'Iată un om care se ceartă şi se contrazice cu mine'. Dacă vei lăsa odihna adevărată a lui Dumnezeu să te pătrundă, odihna în Isus Hristos - pacea, odihna si sfinţenia cerului - acea odihnă va aduce binecuvântare inimii mai mult chiar decât poate fi exprimat.

|Doamne, păstrează-ne în odihna Ta!
Adăugat în 03/11/2018 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 765
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni