Când Îl privim...
Autor: Andrew Murray  |  Album: Asemenea lui Hristos  |  Tematica: Isus Hristos
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 18/03/2021
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Când Îl privim...

   Noi toți privim cu fața descoperită, ca într-o oglindă, slava Domnului, și suntem schimbați în același chip ca al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului. 2 Corinteni 3.18

   Moise fusese 40 de zile pe munte în comunicare cu Dumnezeu. Când s-a întors, fața lui strălucea de gloria divină. El nu știa lucrul acesta, dar Aaron și poporul au văzut. Era așa de evidentă gloria lui Dumnezeu, încât Aaron și poporul s-au temut să se apropie.

   Aici avem o imagine a ceea ce se întâmplă în Noul Testament. Privilegiul de care a avut parte acolo, Moise singur, este acum partea fiecărui credincios.

   Când privim gloria lui Dumnezeu în Hristos, în oglinda Sfintelor Scripturi, gloria Lui luminează peste noi și în noi și ne umple până când ajunge să strălucească iarăși din noi. Privind la gloria Lui, credinciosul este schimbat prin Duhul Sfânt în același chip.

   PRIVINDU-L PE ISUS, NOI NE ASEMĂNĂM CU EL.

   Este o lege a naturii aceea că ochiul exercită o influență puternică asupra minții și a caracterului. Educația copilului este realizată, în mare măsură, vizual. El este modelat foarte mult de manierele și obiceiurile celor pe care îi vede permanent.

   Pentru a ne forma și modela caracterul nostru, Tatăl Ceresc ne arată gloria Lui divină pe fața lui Isus. El o face așteptându-Se ca vederea ei să ne producă bucurie și fiindcă știe că, privind-o, vom fi schimbați în același chip ca al Lui. Fiecare credincios care dorește să fie ca Isus trebuie să învețe cum să ajungă la această stare.

   El trebuie să privească permanent la gloria divină pe care o vede în Hristos.

   Care este caracteristica specială a acestei glorii? ESTE MANIFESTAREA PERFECȚIUNII DIVINE ÎN FORMĂ UMANĂ.

   Două sunt trăsăturile majore ale imaginii gloriei divine în Hristos: SMERENIA LUI ȘI DRAGOSTEA LUI.

   Gloria smereniei Lui, cea mai înaltă glorie a lui Dumnezeu, se vede în felul cum S-a dezbrăcat de Sine Fiul veșnic și a devenit om, iar ca om cum S-a smerit ca un slujitor și a fost ascultător până la moarte și încă moarte de cruce.

   Gloria atotputerniciei lui Dumnezeu în calitate de Creator și gloria sfințeniei lui Dumnezeu în calitate de Împărat sunt depășite de minunăția gloriei harului care s-a smerit pe sine făcându-se slujitorul lui Dumnezeu și al omului.

   Trebuie să învățăm să privim la această smerenie ca la adevărata glorie.

   A FI SMERIT CA HRISTOS TREBUIE SĂ FIE PENTRU NOI SINGURUL LUCRU DEMN DE GLORIE PE PĂMÂNT!

   Trebuie să devină în ochii noștri cel mai frumos, cel mai minunat, cel mai de dorit lucru imaginabil - să ne producă  o bucurie reală când îl privim și ne gândim la el. Efectul privirii și al admirării lui va fi acela că nu te vei mai putea gândi la o glorie mai mare decât aceea de a fi și a acționa ca Isus și vei dori să te smerești așa cum a făcut-o El.

   Privind la Isus, admirându-L, adorându-L, aceasta va lucra în noi același fel de gândire pe care l-a avut El și astfel VOM FI SCHIMBAȚI ÎN CHIPUL SĂU.

   A FI SMERIT CA HRISTOS TREBUIE SĂ FIE PENTRU NOI SINGURUL LUCRU DEMN DE GLORIE PE PĂMÂNT.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 626
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni