Conduși de Duhul Sfânt
Autor: Andrew Murray  |  Album: Asemenea lui Hristos  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 06/03/2023
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Conduși de Duhul Sfânt

CONDUȘI DE DUHUL SFÂNT

Isus, plin de Duhul Sfânt, S-a întors de la Iordan, și a fost dus de Duhul în pustie. (Luca 4.1)

Fiți plini de Duh. (Efeseni 5.18)

Căci toți cei ce sunt călăuziți de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu. (Romani 8.14)

   Chiar de la nașterea Domnului Isus, Duhul Sfânt a locuit în El, însă au fost momente când avea nevoie ca Duhul să-I comunice special lucruri din partea Tatălui. Așa a fost cu botezul Lui. Coborârea Duhului Sfânt peste El -botezul cu Duhul Sfânt, realizat în timpul botezului cu apă - a fost un eveniment real. El a fost umplut cu Duhul. S-a întors de la Iordan plin de Duhul Sfânt și a beneficiat, mai evident ca oricând, de călăuzirea Duhului Sfânt. În pustie, El S-a luptat și a biruit nu prin puterea Sa divină ci ca un om care a fost întărit și condus de Duhul Sfânt. Și prin aceasta a trebuit SĂ SE ASEMENE FRAȚILOR SĂI ÎN TOATE PRIVINȚELE.

   Cealaltă parte a adevărului este și ea valabilă: frații sunt făcuți în toate lucrurile asemenea Lui. Ei sunt chemați să trăiască asemenea Lui. Nu li se cere acest lucru fără a avea aceeași putere. Această putere este Duhul Sfânt pe care ni L-a dat Dumnezeu și care locuiește în noi. Așa cum Isus a fost plin de Duhul Sfânt, și condus de El, tot așa și noi trebuie să fim plini de Duhul și conduși de Duhul.

   Nu o dată, meditând la diferitele trăsături ale caracterului lui Hristos, ni s-a părut imposibil să fim ca El. Am trăit așa de puțin ca El, ne simțim așa de puțin capabili să trăim astfel. Să ne încurajăm cu gândul că Isus Însuși a putut trăi așa doar prin Duhul. Doar după ce a fost umplut de Duhul a fost trimis El de DUHUL LA LOCUL LUPTEI ȘI AL VICTORIEI. Și această binecuvântare este a noastră la fel de sigur cum a fost și a Lui - noi putem fi plini de Duhul și putem fi călăuziți de Duhul. Isus, care a fost El Însuși botezat cu Duhul pentru a ne da un exemplu despre felul cum să trăim, S-a suit la cer ca să ne boteze în asemănarea cu El. Cel care vrea să trăiască asemenea lui Isus trebuie să înceapă de aici: TREBUIE SĂ FIE BOTEZAT CU DUHUL SFÂNT. Ceea ce cere Dumnezeu de la copiii Lui, El le dă mai întâi. El cere o asemănare completă cu Hristos fiindcă El ne dă, cum I-a dat și lui Isus, plinătatea Duhului. NOI TREBUIE SĂ FIM PLINI DE DUHUL.

   Avem aici motivul pentru care învățătura imitării lui Hristos și a asemănării cu El ocupă un loc așa de important în Biserica lui Hristos de azi. Oamenii au căutat-o prin puterea lor cu ajutorul unor lucrări ale Duhului Sfânt. Ei nu au înțeles că nu este nevoie de altceva decât de a fi umpluți de Duhul Sfânt. Fără îndoială, ei s-au gândit că nu ni se cere o conformare reală cu Hristos fiindcă aveau idei greșite despre ce înseamnă a fi plin de Duhul Sfânt. S-a crezut că ar fi doar privilegiul unora, și nu chemarea și datoria reală a fiecărui copil al lui Dumnezeu. Nu s-a înțeles suficient că: FIȚI PLINI DE DUH! - este o poruncă pentru orice creștin. Doar când biserica va da locul cuvenit botezului cu Duhul Sfânt și lui Isus, ca Salvator care botează cu Duhul pe fiecare care crede în El, doar atunci asemănarea cu Hristos va fi urmărită și atinsă. Oamenii vor înțelege și vor recunoaște că, pentru a fi asemenea lui Hristos, trebuie să fim călăuziți de același Duh iar pentru a fi călăuziți de Duhul așa cum a fost și El trebuie să fim plini de Duhul. Pentru a trăi o viață creștină, o viață asemănătoare lui Hristos, este absolut necesar să avem plinătatea Duhului și nimic mai puțin.

   Calea pentru a ajunge aici este simplă. Isus este Cel ce botează cu Duhul, iar cel ce vine la El cu această dorință Îl va primi. Tot ceea ce ni se cere, este ca, printr-o credință supusă, să primim ceea ce El ne dă.

   Ceea ce vrea El să știe este dacă dorim cu sinceritate să călcăm pe urmele Lui și, pentru aceasta, dacă vrem să fim botezați cu Duhul Sfânt. Să nu aveți nici o ezitare în a răspunde. Întâi de toate, priviți la toate promisiunile Lui glorioase ale dragostei Lui și ale Duhului Lui în care se află binecuvântatul privilegiu: CUM AM FĂCUT EU, SĂ FACEȚI ȘI VOI. Amintiți-vă că tocmai despre această asemănare cu El în toate privințele era vorba când S-a rugat Tatălui: EU LE-AM DAT SLAVA PE CARE MI-AI DAT-O TU. Gândiți-vă că dragostea lui Hristos și dorința sinceră de a-I fi plăcuți, că slava lui Dumnezeu și nevoile lumii ne imploră, în indolența noastră, să nu disprețuim acest drept, obținut prin nașterea din nou al asemănării cu Hristos. Recunoașteți dreptul sfânt de proprietate pe care Hristos îl are asupra voastră, cei răscumpărați cu sângele Lui, și nu lăsați să vă împiedice nimic să-I spuneți:

   Da, dragă Doamne, atât cât este permis unui copil al țărânei voi fi ca Tine. SUNT CU TOTUL AL TĂU, TREBUIE ȘI VREAU ÎN TOATE LUCRURILE SĂ PORT CHIPUL TĂU. PENTRU ACEASTA TE ROG SĂ MĂ UMPLI DE DUHUL SFÂNT!



Așa e, perfect exprimat!Și pentru Învierea in slavă este indispensabil sa umbli in Duhul, sa fii umplut cu Duhul Sfânt...
Adăugat în 26/11/2023 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 361
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni