Conduși de Duhul Sfânt
Autor: Andrew Murray  |  Album: Asemenea lui Hristos  |  Tematica: Isus Hristos
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 22/10/2021
    12345678910 0/10 X
Conduși de Duhul Sfânt

   Isus, plin de Duhul Sfânt, S-a întors de la Iordan, și a fost dus de Duhul în pustie. Luca 4.1

   Fiți plini de Duh. Efeseni 5.18

   Căci toți cei ce sunt călăuziți de Duhul Lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu. Romani 8.14

   Chiar de la nașterea Domnului Isus, Duhul Sfânt a locuit în El, însă au fost momente când avea nevoie de Duhul să-I comunice special lucruri din partea Tatălui. Așa a fost cu botezul Lui. Coborârea Duhului Sfânt - botezul cu Duhul Sfânt, realizat în timpul botezului cu apă - a fost un eveniment real. El a fost umplut cu Duhul.

   S-a întors de la Iordan plin de Duhul Sfânt și a beneficiat, mai evident ca oricând, de călăuzirea Duhului Sfânt. În pustie, El S-a luptat și a biruit nu prin puterea Sa divină, ci ca un om care a fost întărit și condus de Duhul Sfânt. Și prin aceasta a trebuit SĂ SE ASEMENE FRAȚILOR SĂI ÎN TOATE PRIVINȚELE.

   Cealaltă parte a adevărului este și ea valabilă: frații sunt făcuți în toate lucrurile asemenea Lui. Nu li se cere acest lucru fără a avea aceeași putere. Această putere este Duhul Sfânt pe care ni L-a dat Dumnezeu și care locuiește în noi. Așa cum Isus a fost plin de Duhul Sfânt, și condus de El, tot așa și noi trebuie să fim plini de Duhul și conduși de Duhul.

   Nu o dată, meditând la diferitele trăsături ale caracterului lui Isus Hristos, ni s-a părut imposibil să fim ca El. Am trăit așa de puțin ca El. Ne simțim așa de puțin capabili să trăim astfel. Să ne încurajăm cu gândul că Isus Însuși a putut trăi așa doar prin Duhul.

   Doar după ce a fost umplut de Duhul, a fost trimis El de Duhul la locul luptei și al victoriei. Și această binecuvântare este a noastră la fel de sigur cum a fost și a Lui - noi putem fi plini de Duhul și putem fi călăuziți de Duhul. Isus, care a fost El Însuși botezat cu Duhul pentru a ne da un exemplu despre felul cum trăim, S-a suit la cer ca să ne boteze în asemănarea cu El.

   Cel care vrea să trăiască asemenea lui Isus trebuie să înceapă de aici:

   -TREBUIE SĂ FIE BOTEZAT CU DUHUL SFÂNT.

   Ceea ce cere Dumnezeu de la copiii Lui, El le dă mai întâi. El cere o asemănare completă cu Hristos fiindcă El le dă mai întâi. El cere o asemănare completă cu Hristos fiindcă El ne dă, cum I-a dat și lui Isus, plinătatea Duhului.

   NOI TREBUIE SĂ FIM PLINI DE DUHUL SFÂNT!

   Avem aici motivul pentru care învățătura imitării lui Hristos și a semănării cu El ocupă un loc așa de puțin important în Biserica lui Hristos de azi. Oamenii au căutat-o prin puterea lor, cu ajutorul unor lucrări ale Duhului Sfânt: ei nu au înțeles că nu e nevoie de altceva decât de a fi umpluți cu Duhul. Fără îndoială, ei s-au gândit că nu ni se cere o conformare reală cu Hristos fiindcă aveau idei greșite despre ceea ce înseamnă a fi plin de Duhul Sfânt.

   S-a crezut că ar fi doar privilegiul unora, și nu chemarea și datoria reală a fiecărui copil de Dumnezeu. Nu s-a înțeles suficient că FIȚI PLINI DE DUH! este o poruncă pentru orice creștin. Doar când biserica va da locul cuvenit botezului cu Duhul și lui Isus, ca Salvator care botează cu Duhul pe fiecare care crede în El, doar atunci asemănarea cu Hristos va fi urmărită și atinsă.

   Oamenii vor înțelege și vor recunoaște că, pentru a fi asemenea lui Hristos, trebuie să fim călăuziți de același Duh, iar pentru a fi călăuziți de Duhul așa cum a fost și El trebuie să fim plini de Duhul. Pentru a trăi o viață creștină, o viață asemănătoare lui Hristos, este absolut necesar să avem plinătatea Duhului și nimic mai puțin.

   Calea pentru a ajunge aici este simplă. Isus este Cel ce botează cu Duhul, iar cel ce vine la El cu această dorință, Îl va primi. Tot ceea ce ne cere este ca, printr-o credință supusă, să primim ceea ce El ne dă.

   



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 550
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni