Covid 19, conspirații, prostie, suferință și moarte, totul într-o lume creștină ignorantă
Autor: Simion Ioanas  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de cioanas in 06/09/2020
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Covid 19, conspirații, prostie, suferință și moarte, totul într-o lume creștină ignorantă

Rămân stupefiat de tot ceea ce se întâmplă în mediul online și în viața reală privitor la apariția acestui virus. Dacă pretinzi mască și protecție privitor la măsurile împotriva infectării cu virusul acesta, majoritatea vin cu motive puerile și demne de o gândire de Evul mediu. Primul lucru cu care ești întâmpinat e conspirația globalistă, apoi control, gaz sarin împrăștiat pe pământ, virus inexistent, Domnul mă păzește fără să port mască, masca-ți face rău etc. Cu toate aceste idei cu care unii își ucid conștiința, realitatea este crudă, adică oamenii în biserici nu se protejează, se îmbolnăvesc, suferă și unii mor.

Cum trebuie să gândim însă ca și creștini aceste vremuri de pandemie declarată la nivel mondial, din punct de vedere Scriptural?

1. La orice molimă (inclusiv Covid) te încrezi în Domnul și aplici regulile de protecție
Levetic 13:3. Preotul să cerceteze rana de pe pielea trupului. Dacă părul din rană s-a făcut alb şi dacă rana se arată mai adâncă decât pielea trupului, este o rană de lepră: preotul care va face cercetarea să declare pe omul acela necurat. 4. Dacă pe pielea trupului va fi o pată albă, care nu se arată mai adâncă decât pielea, şi dacă părul nu s-a făcut alb, preotul să închidă şapte zile pe cel cu rana. 5. A şaptea zi preotul să-l cerceteze iarăşi. Dacă i se pare că rana a stat pe loc şi nu s-a întins pe piele, preotul să-l închidă a doua oară încă şapte zile. 6. Preotul să-l cerceteze a doua oară în ziua a şaptea. Dacă rana a mai scăzut şi nu s-a întins pe piele, preotul va spune că omul acesta este curat: este o pecingine; el să-şi spele hainele, şi va fi curat.

Așa cum în trecut s-a luat măsuri împotriva unui infectat și era izolat, așa Dumnezeu care-i Medicul Suprem a dat înțelepciune medicilor astăzi privitor la Covid 19, să ne spună că-i un virus care infectează și mijloacele de protecție sunt izolarea, dezinfecția, spălatul pe mâini regulat, purtarea măștii, mănuși de protecție în cazul lucrului cu bolnavii, etc
Totuși în multe biserici astăzi se ignoră, păi nimeni nu poate lua măsurile astea, păi nu există virusul etc, asta deși știm clar că frați din jur s-au îmbolnăvit și au murit.
De multe ori se încurajează acest lucru, chiar de cei care slujesc ca și lucrători, așa ajung să moară oameni nevinovați tocmai din cauza ignorării unor lucruri elementare de protecție.
Gândiți-vă că până la covid medicii și asistentele operau sau tratau anumite boli molipsitoare cu protecție, măști, mănuși, etc, niciunde nu a apărut în mediul online că masca aia ar ucide pe acești oameni, unii fiind la lucru zilnic. Acum dintr-o dată dacă-ți pui masca de protecție ești ucis sau te îmbolnăvești, niște teorii false și conspirații care n-au nimic cu realitatea.

Sigur că te încrezi în promisiunea lui Dumnezeu: ”3. Da, El te scapă de laţul vânătorului, de ciumă şi de pustiirile ei. 4. El te va acoperi cu penele Lui şi te vei ascunde sub aripile Lui. Căci scut şi pavăză este credincioşia Lui! 5. Nu trebuie să te temi nici de groaza din timpul nopţii, nici de săgeata care zboară ziua, 6. nici de ciuma care umblă în întuneric, nici de molima care bântuie ziua în amiaza mare. 7. O mie să cadă alături de tine, şi zece mii la dreapta ta, dar de tine nu se va apropia.” (Ps 91).
Încrederea în Psalmul acesta nu înseamnă și nu exclude măsurile de protecție pe care în mod personal suntem datori să le luăm, ci știind că-i vorba de un virus ucigaș care circulă ne luăm măsurile elementare de protecție și avem Pace în Dumnezeul nostru minunat.

Nu te protejezi că te păzește Dumnezeu, adică nu te speli pe mâini înainte de mâncare, pui mâna pe o rană nespălat, nu-ți pui mască sau protecție știind că un virus mortal te poate infecta, toate motivat că te păzește Dumnezeu.

Rămân mut la asemenea afirmații. Păi descoperirile de până acum, un micoscop, biologia de la școală etc, toate descoperirile vin cu înțelepciune de la Dumnezeu și-ți spun spalăți mâinile că ai microbi și te îmbolnăvești, curățăți rana și ia un antitetanos că poți muri etc, dumneata spui: ”mă păzește Domnul”, păi nu ispitești pe Domnul oare?

2. Atunci când în mod deliberat nu ai grijă de trupul tău și pui în pericol viața aproapelui tău, nu ești erou, ci ești ignorant
1 Corinteni 6:18. Fugiţi de curvie! Orice alt păcat, pe care-l face omul, este un păcat săvârşit afară din trup; dar cine curveşte păcătuieşte împotriva trupului său. 19. Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt care locuieşte în voi şi pe care L-aţi primit de la Dumnezeu? Şi că voi nu sunteţi ai voştri? 20. Căci aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Proslăviţi, dar, pe Dumnezeu în trupul şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.

În mod direct contextul vorbește de cel care trăiește în imoralitate sexuală, însă indirect îmi spune că trupul meu e al Domnului și trebuie să am grijă de el, deci Dumnezeu îmi cere socoteală de cum menajez trupul care-l am. Mulți i-am auzit că motivează antifumatul tocmai prin acest verset și le dau dreptate, asta deoarece fumatul ucide, la fel ca și un virus, iar când în mod deliberat o faci, atunci îți distrugi singur trupul.
Tot așa în mod deliberat astăzi nu poartă mască și ignoră foarte mulți mijloacele de protecție, pe motive puerile, nu pot frate să stau în biserică cu mască, nu pot cânta cu mască, de mine nu se atinge virusul. Și uite că se atinge, mulți dintre noi au murit datorită virusului, suferă etc, totul datorită mândriei din noi și încăpățânării de-a face cum vrem noi, punând în pericol viața noastră, a familiilor și a celor din jurul nostru.
Stuația arată ca a acelui pastor din America de sud care umbla cu șerpi veninoși în mâini, pe baza unui verset din biblie, până l-au mușcat și a murit. Adică știi că-i moartea-n oală și mânănci de acolo ca să mori. E ca și când noi oamenii ne-am juca viața la ruletă rusească cu un pistol în mână. Fără mască și protecție încerci dacă-i glonț sau nu pe țeavă sau mai rău încerci pe alții să-i execuți. Nu porți masca de frică că râd alții de tine sau că prin mască guvernul îți implantează un cip în gât. Altă variantă este că masca-ți face rău, însă chirurgi bătrâni au operat cu mască toată viața și n-au murit. Asta-i inconștiența și prostia, lipsa de înțelepciune care ne caracterizează.


Să nu creadă cineva că sunt adeptul violenței guvernelor și abuzului, Doamne ferește, eu sunt pentru ca omul să fie convins și s-o facă pentru binele lui și a aproapelui lui, din convingere. Pe de altă parte îmi dau seama că guvernele globaliste au o agendă clară cu omenirea, asta deoarece sunt anticriste, însă sunt ferm convins că prin mască, mănuși, dezinfectant, spălatul mâinilor, prin mijloace elementare de protecție, poate să fie încetinită răspândirea virusului și nu ajutăm cu nimic guvernele globaliste, ci ne protejăm pe noi și semenii noștri, datorită înțelepciunii pe care Dumnezeu ne-a dat-o.
Sigur că virusul poate să ajungă la nivelul feței, la ochi și masca nu-i o protecție 100%, însă masca dezinfectantul, mănuși când e cazul, asta face ca să ne facem partea și în rest Dumnezeu și-o face pe a Lui.
Aici în Statele Unite, exemplul New York-ului este concludent, au pornit cu ”imunizarea în masă” (prin infectare) și a avut loc o explozie de infectări și morți, comparativ cu alte state care au aplicat cele mai elementare măsuri de protecție și mortalitatea a fost mult mai scăzută.
Dumnezeu să ne dea înțelepciune, să ne păzească și ca împreună lucrători ai lui Dumnezeu să lucrăm ca niște Fii ai Luminii, să dăm dovadă de înțelepciune și în acest sens. Să avem în vedere că trăim vremurile din urmă și molima aceasta poate să fie un semn pentru noi, guvernele globalist-socialiste sunt alt semn și în toate să vedem chemarea Domnului la veghere, la o trăire înțeleaptă și la o Mărturie a Evangheliei.


Simion Ioanăș
Citiți materialul și aici.
 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 515
  • Favorită: 1
Opțiuni