Lumina și viața
Autor: Witness Lee  |  Album: Cunoașterea vieții  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 09/12/2019
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Lumina și viața

   Acum ne vom ocupa de un principal aspect legat de cunoașterea vieții: LUMINA ȘI VIAȚA. Atât din cuvintele lui Dumnezeu cât și din propriile noastre experiențe, vedem că lumina este în special legată de viață. Am putea spune că primim viață datorită faptului că suntem iluminați. Iar măsura de viață pe care noi o primim corespunde exact măsurii iluminării noastre. Numai strălucirea luminii poate produce viața și numai strălucirea luminii poate crește măsura vieții. Prin urmare, dacă vrem să cunoaștem viața trebuie să vedem care este relația dintre lumină și viață.

   Am spus din nou și din nou că intenția lui Dumnezeu în mântuirea noastră nu este ca noi să fim oameni răi sau oameni buni ci să fim oameni-viață sau oameni-Dumnezeu. Prin urmare, după ce suntem mântuiți, nu ar trebui doar să atingem standardul moralității în purtarea noastră și să manifestăm bunătatea omenească, ci în trăirea noastră ar trebui să atingem vieții și să trăim viața lui Dumnezeu. Astfel, calea pe care noi o urmăm acum nu este calea autoîmbunătățirii ci calea vieții. Ținta noastră nu este îmbunătățirea purtării ci creșterea în viață. Pentru a putea merge înainte pe calea vieții fără să ne abatem nici la dreapta nici la stânga, trebuie să fim capabili să facem diferența dintre VIAȚĂ ȘI PURTARE.

  VIAȚA ȘI PURTAREA într-adevăr, SUNT DIFERITE! Chiar de la început Biblia menționează doi pomi în grădina Edenului: unul este POMUL VIEȚII, altul este POMUL BINELUI ȘI RĂULUI. POMUL VIEȚII se referă la viața lui Dumnezeu în timp ce POMUL BINELUI ȘI RĂULUI se referă la purtarea bună și rea. Pomul vieții și pomul binelui și răului nu sunt un singur po, ci doi pomi. Acest lucru ne arată că viața și purtarea sunt două categorii diferite de lucruri.

   Trebuie să vedem diferența fundamentală care există între viață și purtare. Simplu vorbind, viața este creșterea naturală în timp ce purtarea este lucrarea omenească. Casa este rezultatul purtării, produsul muncii omenești, în timp ce pomul este o expresie a vieții, a creșterii naturale. Ușile și ferestrele unei case sunt puse acolo prin muncă, florile li frunzele pomilor ajung să fie acolo prin creștere. Casa care este construită demonstrează un fel de purtare, pomul care a crescut dovedește existența unui anumit fel de viață. Diferența dintre acestea două este foarte evidentă. În cazul nostru, al creștinilor, diferența dintre purtare și viața noastră este exact la fel. Ceea ce este produs prin exercitarea propriului nostru efort omenesc este purtare în timp ce numai ceea ce este produs prin creșterea vieții lui Dumnezeu dinăuntru nostru este viață. Unii frați ți surori sunt foarte iubitori, răbdători, umili, blânzi. La prima vedere s-ar părea că au cu adevărat viață dar de fapt aceste virtuți nu sunt decât o anumită formă de purtare dezvoltată de ei înșiși, nu sunt viața care crește dinăuntru. Deși purtarea lor a fost mult îmbunătățită, viața lor nu a crescut decât puțin.

   Deși viața și purtarea sunt diferite, în aparența lor exterioară de multe ori sunt foarte asemănătoare și e greu să le deosebești. CUM PUTEM DIFERENȚIA VIAȚA DE PURTARE?

   În primul rând le putem diferenția după gustul sau mirosul lor. O formă d epurtare se poate asemăna mult cu viața dar cu siguranță nu are gustul sau mirosul vieții. De exemplu, doi pomi pot să pară la fel la exterior dar unul este un pom adevărat, cu viață, în timp ce celălalt e un pom artificial, fără viață. În pomul adevărat, cu viață, sunt produse multe fructe în timp ce în pomul artificial, cineva a pus câteva fructe. Fructele pomilor au aceeași formă, culoare, și e greu să găsești o diferență exterioară. Dar dacă mirosim ori gustăm fructul putem imediat spune care e diferența. Fructul real e gustos, dar cel artificial nu are gust, el poate fi doar privit nu și gustat. La fel este și cu ceea ce noi creștinii manifestăm în trăirea noastră zilnică. În cazul unor frați și surori, forma și modul lor zilnic de a trăi par foarte mult din viață dar dacă miroși cu atenție nu simți nici un miros al vieții. Unele surori imită foarte bine maniera de rugăciune și părtășie a doamnei Guyon dar mirosul nu corespunde. Unii frați imită maniera umilă a lui Isus Nazarineanul dar deși la exterior joacă bine rolul, le lipsește mirosul interior. Acestea sunt lucrările oamenilor nu creșterea vieții, este imitarea unei purtări nu trăirea vieții. Astfel prin gustul sau mirosul său noi potem discerne dacă trăirea unui creștin izvorăște din viață sau dacă e doar o formă de purtare. Tot ce izvorăște din viață are gustul sau mirosul lui Dumnezeu; dacă este numai purtare, are doar gustul și mirosul omului.

   



Deosebită această descriere si comparatie! Ne face sa înțelegm și mai bine ca pomii din pomul vieții adapstesc Duhul Sfânt în viața lor Acesta este reperul ceresc în ei( oamenii)
Adăugat în 10/12/2019 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 697
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni