Convingerea Duhului Sfânt
Autor: A. W. Tozer  |  Album: Viu în Duhul  |  Tematica: Adevărul
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 15/07/2019
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Convingerea Duhului Sfânt

   Isus a spus că e mai bine ca El să plece, pentru că aveau să trimită Mângâietorul şi când acesta avea să vină, El avea să convingă lumea de păcat, de neprihănire şi de judecata viitoare.

   'Toţusi, vă spun adevărul: Vă este de folos să Mă duc; căci, dacă nu Mă duc Eu, Mângâietorul nu va veni la voi; dar dacă Mă duc, vi-L voi trimite' Ioan 16.7

   Acest Martor Sfânt este prezent  şi în toate lucrurile vorbeşte în favoarea lui Cristos. Aşa cum tratezi vocea Duhului Sfânt, aşa Îl tratezi de fapt pe Hristos. Soarta fiecăruia dintre noi nu depinde de dovezile istorice ci de Duhul Sfânt. Dacă ar fi trebuit să cercetăm dovezile istorice pentru a afla dacă Isus a fost Fiul lui Dumnezeu cu adevărat, atunci teologii şi cei care ştiu cum să analizeze dovezile şi să tragă concluzii ar fi putut ajunge la concluzia că Isus este Fiul lui Dumnezeu dar pentru oamenii simpli şi neşcoliţi acest lucru n-ar fi fost posibil. Ei nu aveau cum să cunoască dovezile şi nu ar avea cum să ajungă la concluzia corectă în legătură cu Isus Hristos chiar dacă faptele există.  

   Duhul Sfânt face un salt peste aspectul raţiunii, al colectării de dovezi şi al mărturiei înaintea conştiinţei noastre şi ia această chestiune legată d epersoana lui Isus şi relaţia noastră cu El dincolo de domeniul raţiunii. Credinţa noastră nu se înteimeiază pe şi nici nu depinde de dovezile istorice ci de Prezenţa invizibilă care mărturiseşte vieţii noastre lăuntrice alături de răspunsul pe care-l dăm acestei voci.

   Această voce lăuntrică va folosi dovezile istorice dar nu depinde de raţiune pentru a lucra cu acele dovezi istorice. Când cineva predică Evanghelia prin puterea Duhului Sfânt, Duhul Sfânt este cu acea persoană şi confirmă Cuvântul spus cu semne care pot fi extrene sau în în inima şi conştiinţa ascultătorului. De inimă şi conştiinţă sunt în mod interesat. În timp ce predicatorul vorbeşte Duhul Sfânt aşteaptă, priveste, hotărăşte, selectează, întotdeauna selectează oameni din lume.

   Nimeni nu-L poate înşela pe Duhul Sfânt. Predicatorul poate fi înşelat dar Duhul Sfânt niciodată. El nu este niciodată înşelat pentru că El este Dumnezeu. El este acea prezenţă invizibilă şi cel mai important dintre noi astăzi.

   Duhul Sfânt este ca o mireasmă puternică într-o încăpere. Asemenea razelor X, El are o putere de a pătrunde până în cele mai mici detalii. Duhul Sfânt pătrunde în minţile si în inimile noastre în legătura cu trei adevăruri vitale:

   Şi când va veni El, va dovedi lumea vinovată în ce priveşte păcatul, neprihănirea şi judecata. În ce priveşte păcatul: fiindcă ei nu cred în Mine; în ce priveşte neprihănirea: fiindcă Mă duc la Tatăl şi nu Mă veţi mai vedea. Ioan 16.8-10

   ÎN CE PRIVESTE PACATUL: FIINDCĂ EI NU CRED ÎN MINE - acest lucru i-a determinat pe unii să afirme că necredinţa este singurul păcat. NU, CI NECREDINŢA ESTE UN SEMN, O DOVADĂ A PREZENŢEI PĂCATULUI!

   Acest lucru mă aduce la următoarea afirmatie despre credinţă: ea nu este un fapt ce ţine de intelect, ci un fapt ce ţine de moralitate, conştiinţă, viaţă şi trăire şi Duh Sfânt. Nu este deloc un fapt ce ţine de raţiune. El a spus că va convinge lumea 'în ce priveşte păcatul fiindcă ei nu cred în Mine'. El le va arăta că necredinţa lor rezultă din păcatul lor.



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1079
  • Export PDF: 9
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni