Avertismentul meu către biserică -3-
Autor: A. W. Tozer  |  Album: Viu în Duhul  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 15/11/2019
    12345678910 0/10 X
Avertismentul meu către biserică -3-

   Slăbiciunea din inimă se vede peste tot. Oamenii sunt mulțumiți cu ceea ce au, iar mulți predicatori se mulțumesc cu a avea un număr mare de enoriași. Tot accentul nostru se pune pe câți oameni vin la bisericile noastre și cât de mare este dărnicia. Am ajuns în punctul în care cifrele contează prea mult.

   Vechiul Testament este plin de exemple în care Dumnezeu a lucrat în ciuda numărului mic de oameni. Cei trei sute de oameni ai lui Ghedeon constituie un exemplu în această direcție. Lucrarea lui Dumnezeu nu este delimitată d eputerile noastre, Dumnezeu lucrează potrivit cu caracterul, natura și puterea Sa. Dacă ne imaginăm că Dumnezeu lucrează doar în cadrul structurii noastre, nu-L vom vedea deloc lucrând.

   Dacă vrem să facem lucrările lui Wesley, Luther, Livingstone și Sipson, trebuie să știn CUM SĂ LE FACEM. Nu putem face lucrările acestor oameni imitând ceea ce au făcut ei. Desigur, trăim în vremuri diferite iar lucrările acestor oameni și ai altora au fost potrivite pentru timpul lor. Noi nu imităm ceea ce au făcut ei ci mai degrabă avem nevoie de Duhul Sfânt care i-a motivat și i-a condus să ne motiveze și pe noi.

   Nu pot începe o reformă ca Luther, totuși, pot avea în mine acel Duh care l-a condus în acea direcție. Avem nevoie de Duhul Sfânt în mijlocul nostru în aceste timpuri.

   Am ajuns să ne concentrăm pe numărul oamenilor, metode și programe, toate fără nici un rezultat. Poate avem mulți oameni dar unde este Duhul Sfânt din mijlocul nostr? Unde este puterea ungerii Sale din slujbele noastre?

   Suntem o generație de imitatori care imită niște fațade. Avem nevoie de o generație de imitatori ai Duhului Sfânt iar felul în care vom ajunge să fim așa nu constă în imitarea unor fațade, ci ăntr-o dăruire interioară Duhului Sfânt.

   Obține toată educația pe care ți-o permiți dar când este vorba de cauza lui Hristos nu educația ta va realiza ceva în această direcție. Va fi Duhul Sfânt care lucrează în tine și prin tine. Sunt gata să fac tot ceea ce este necesar pentru ca Duhul Sfânt să mă folosească necondiționat.

   Provocarea mea pentru această generație este să se oprească teatrul acesta religios și să ia în serios faptul că formează biserica lui Hristos așa cum au făcut și înaintașii noștri. Să nu ne mulțumim cu mai puțin decât o revărsare puternică a Duhului Sfânt în viețile noastre care ne pot motiva să mergem înainte prin puterea Lui împlinind scopurile Sale.

   Iacov ne amintește în Noul Testament că pentru Dumnezeu nu este important numărul. MARE PUTERE ARE RUGĂCIUNEA CELUI NEPRIHĂNIT - scrie el. Tot ceea ce avem nevoie este ca Dumnezeu să fie de partea noastră și vom fi victorioși. Trebuie să înțelegem că Dumnezeu nu-Și va compromite niciodată caracterul sau natura Sa pentru nimeni, în nicio împrejurare.

   Dacă vrem să fim biserica pe care Dumnezeu s-o binecuvinteze și pe care să o poată folosi în generația noastră, trebuie să fim plini de Duhul Sfânt în așa fel încât ființele noastre să-L descopere pe Duhul lui Dumnezeu lumii din jurul nostru.

   Dumnezeu va începe să miște din nou lucrurile. Sunt sigur de acest lucru. Istoria ne arată acest lucru. Problema este că sunt prea puțini oameni care sunt pregătiți pentru o mișcare a lui Dumnezeu în viețile lor. Cred că Dumnezeu va ignora majoritatea bisericilor evanghelice de azi deoarece ele se complac, sunt mulțumite cu ceea ce au și nu este loc în programul lor pentru lucrarea Duhului Sfânt.

   Dumnezeu va alege câte o persoană în diferite părți ale lumii dar va ignora pe cei care se mulțumesc cu ceea ce au din punct de vedere spiritual. Vreau să fiu printre cei care nu se mulțumesc doar cu statutul de credincioși, ci au o foame adâncă după Dumnezeu încât nimic altceva să nu o poată satisface.

   Nu sunt sigur că biserica de azi e pregătită pentru trezire și sunt absolut sigur că multe denominațiuni nu sunt. Este nevoie de acea persoană care însetează și înfometează după Dumnezeu, pentru care nu contează lucrurile acestei lumi dar care se uită ȚINTĂ LA CĂPETENIA ȘI DESĂVÂRȘIREA CREDINȚEI NOASTRE.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 689
  • Export PDF: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni