Cele trei motive fundamentale pentru a te încrede în Duhul Sfânt-1-
Autor: A. W. Tozer  |  Album: Viu în Duhul  |  Tematica: Adevărul
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 20/11/2019
    12345678910 0/10 X
Cele trei motive fundamentale pentru a te încrede în Duhul Sfânt-1-

   Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. Eclesiastul 4.12

   Avem la dispoziție o funie minunată împletită în trei, care ne ajută să înțelegem cine este Duhul Sfânt în felul intenționat de Dumnezeu. Pentru a înțelege Persoana Duhului Sfânt trebuie să știm ce anume a spus biserica primară despre Duhul Sfânt. Dumnezeu nu S-a răzgândit de la ziua Cincizecimii încoace.

   Aș dori ca în acest capitol să ne îndreptăm atenția spre această funie împletită în trei: SCRIPTURILE, CREZURILE BISERICII ȘI IMNURILE BISERICII. Acestea trei protejează biserica de erezii și toate trei sunt de acord cu doctrina despre Duhul Sfânt. Nimic nu s-a schimbat într-atât încât să valideze ceea ce biserica a crezut încă de la începuturile ei.

   SCRIPTURILE

   Primul fir ar fi Scripturile. De la ele trebuie să începem întotdeauna. Ceea ce nu este clădit pe Scripturi nu are trăinicie și nu este de la Dumnezeu. Dacă găsim un lucru în crezuri sau imnuri care nu se aliniază și nu este în deplină armonie cu Scripturile, trebuie respins. Dar toate aceste fire împreună formează o funie care nu se rupe ușor.

   Unde mă voi duce departe de Duhul Tău și unde voi fugi departe de Fața Ta? Ps. 139.7

   Acest verset exprimă omniprezența lui Dumnezeu și nimeni nu este ca El, nici măcar diavolul nu este omniprezent. Numai Dumnezeu poate avea această calitate iar acest psalm atribuie calitatea de a fi omniprezent Duhul Sfânt.

   Suflarea Lui înseninează cerul, mâna Lui străpunge șarpele fugar. Iov 26.13

   Aici, suflarea Domnului, Duhul Dumnezeului cel Atotputernic care ne-a dat Duhul Sfânt este prezentat ca și Creator. El poruncește: ATUNCI DUHUL DOMNULUI A CĂZUT PESTE MINE ȘI MI-A SPUS: SPUNE -Ezechiel 11.5 și numai Dumnezeu poate face acest lucru.

   Harul Domnului Isus Hristos și dragostea lui Dumnezeu și împărtășirea Sfântului Duh, să fie cu voi toți! Amin. 2Corinteni 13.14

   Căci Domnul este Duhul și unde este Duhul Domnului, acolo este slobozenia. 2Corinteni 3.17

   Acestea sunt doar câteva exemple de versete despre Duhul Sfânt și locul Său în Sfânta Treime/ Este în interesul tău să cauți versetele care vorbesc despre Duhul Sfânt ca să vezi ce ne învață ele despre cea de-a treia Persoană a Sfintei Treimi. Niciun alt studiu nu ar putea fi mai benefic pentru viața ta de zi cu zi.

   CREZURILE BISERICII

   În zilele noastre mulți creștini citesc romane creștine, dar nu sunt interesați să citească crezurile scrise de către părinții bisericii. Recomandarea mea este să-ți faci timp regulat să arunci o privire peste aceste crezuri Permite-mi să dau câteva exemple ce fac referire la Persoana Duhului Sfânt.

   Ce spun crezurile crștine despre Duhul Sfânt? Dacă știi acest lucru atunci știi ce credea biserica primară despre Duhul Sfânt. Și El nu S-a schimbat. Aceste crezuri constituie o declarație a părinților bisericii despre ceea ce ne învață Scripturile.

   CREZUL DE LA NICEEA -329 d. Hr.

   Și întru Duhul Sfânt, Domnul de viață Făcătorul, care din Tatăl și de la Fiul purcede, Cela ce împreună cu Tatăl și cu Fiul este închinat și slăvit, Care a grăit prin prooroci.

   

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 714
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni