Interfața site-ului a fost îmbunătățită și mai sus vedeți săgeți care indică unde se află acum fiecare element principal de navigare și căutare.

Căci Mielul, doar Mielul Cel vrednic....
Autor: Sanda Tulics  |  Album: Colț stelar  |  Tematica: Marturii
Resursa adaugata de sanda_tulics in 11/01/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Căci Mielul, doar Mielul Cel vrednic....

Își strânge fusul cu firul tors, îl tine sub braț, și-și face loc printre caierele de lână pe care ar vrea  să le termine în iarna asta..

De cum s-a lăsat frigul  a adus in cameră, între geam și teracotă, porții mari de lână pe care s-o toarcă până-n primavară.

 După ce-și termină cele de trebuință prin casă,  se așează cu furca-n brâu și trage de lâna adunată în furcă ca în tinerețe, dar parcă-i mai hotărâtă, mai grabită ...!

-De ce s-o fi grăbind atât? se întreabă fiica-i cea mică, cea care vine des să o întrebe de sanătate, să-i dea binețe, să-i aducă dintr-ale gurii, preferate.

-Mamă, așa de mult ai tors?- Dumneata nu mai dormi,  torci, torci, tot timpul ți-l dai torsului?-o întrebă Victoria, fiica ce-i este cea mai aproape .

-Da draga mamii, aș vrea să termin, să dau zor că nu știu zilele ce mi-or aduce... 

 Așa o știe pe mama; vrednică, hotărâtă, în tot ce face.

 Disciplina este corsetul care-i ține trează ființa, gândirea, caracterul dar mai ales, credința.

 O vede pe mama in copilarie, când ''se aduna'' la picioarele Mântuitorului cu Cartea, caietul de cântări  și batista pentru lacrimi... 

Parcă era un soldat înarmat, gata să lupte pe câmpul inamicului cu cântările, rugile și lacrimile ce i se rostogoleau din ochii sinceri ațintiți spre cer. 

''Săpa '' în jurul celor pentru care se ruga poate... ani ... până când rugile ei înlacrimate  se ridicau în cântări de laudă si mulțumiri că ''Pân-aici Domnul ne-o ajutat!''

 -E-aceeași!

 Trece pe lângă ea, își ia Cartea, caietul, și se proșterne la rugăciuni, că are mult de săpat, plivit,  stropit cu lacrimi și mângăiat flori palide, triste , care-s gata să-și piardă culoarea, parfumul, și vitalitatea din cauza furtunilor și vânturilor grele ...

Se-apleacă lângă ea în rugă și cântă de-acolo unde mama  repeta în iubire ... Căci Mielul, doar Mielul Cel vrednic de laudă ne-a ajutat...

Glasurile lor împreunate străpung zidurile, se înalță spre cer fericite, se grăbesc s-ajungă cu mulțumirea în fața Mielului ce le-a ajutat...

 

De ziua internaționala a Cuvântului!


11 ianuarie 2017, SandaTulics

Un frumos si sensibil eseu dedicat zilei Cuvantului, a Mielului celui vrednic de slava: "Glasurile lor împreunate străpung zidurile se înalță spre cer fericite ,se gărbesc s-ajungă cu mulțumirea în fața Mielului ce le-a ajutat...". Felicitari si har.
Adăugat în 11/01/2017 de marin2016
"Trece pe lângă ea, își ia Cartea ,caietul și se proșterne la rugăciuni că are mult de săpat, plivit, stropit cu lacrimi și mângăiat flori palide, triste , care-s gata să- și piardă culoarea, parfumul, și vitalitatea din cauza furtunilor și vânturilor grele ...
Se-apleacă lângă ea în rugă și cântă de-acolo unde mama repeta în iubire ..Căci Mielul, doar Mielul ,Cel vrednic de laudă ne-a ajutat..."
Marturii pretioase si duhovnicesti, mai ales ca provin din tineretea si experienta autoarei, nu-i asa? Ati fost binecuvantata cu o mama crestina, ce s-a rugat mereu pentru copiii ei, slavit sa fie Domnul! Am avut doar o bunica...si un bunic ce s-au rugat pentru mine, cum au stiut, fiind ortodocsi...dar se pare ca totusi, au foat ascultati. Sa fim si noi mijlocitori pentru altii, copii si frati!!
Adăugat în 12/01/2017 de loredanam
Mulumesc comentariilor dumneavoastră; Marină Daniela( nu este mărturia mea în eseu) si Marin Mihalache ,Domnul să va fericească!
Adăugat în 12/01/2017 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 521
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni