"Cei mai fericiţi şi cei mai nenorociţi oameni de pe pământ"
Autor: Alexandrina Tulics  |  Album: Anotimpuri  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de sanda_tulics in 21/12/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 6 voturi
"Cei mai fericiţi şi cei mai nenorociţi oameni de pe pământ"

   

   Cei mai fericiți și cei mai nenorociți oameni de pe pământ

   După ce m-am întors la credinţă, am primit o carte, o mărturie vie a unui frate penticostal de origine armenească, ea se intitulează ''Cei mai fericiţi oameni de pe pământ''. Am citit-o şi recitit-o, am plâns şi am cuprins-o cu toată fiinţa mea declarând-o ''Abecedaraul pocăinţei mele". Mă întorc de fiecare dată cu emoţie sfântă şi bucurie, căci mă aşează pe genunchi când o citesc, fiindcă în ea, am descoperit puterea lui Dumnezeu, autoritatea Lui, minunile făcute-n atotputerea-I şi ascultarea adevăraţilor creştini. În mare, subiectul ar fi  acesta: Prigoana creştinilor de origine armenească pe care au suferit-o din partea turcilor  la începutul sec. XX {1914-1923}  primul holocaust  declarat mondial, probleme pe care şi-n ziua de azi diplomaţia armeană o are cu cea turcă (acesta nefiind niciodată recunoscut).

   Dumnezeu îi înştiinţează pe creştinii armeni, prin puterea Duhului Sfânt, trimiţând în Armenia  oamenii Lui plini de Duhul Sfânt. Creştinii ruşi, coborau cu ''înştiinţarea, mesajul'' Domnului şi comunitatea armenească îi primea cu dragoste, şi cu multă bucurie. Ca întotdeauna, şi la  ultima din întâlnirile  ce au avut loc, armenii s-au pregătit cu o masă bogată, din ''ce aveau mai bun'', o jertfă de miros plăcut înaintea Domnului... după Cuvântul scris.

   Înţeleptul bătrânilor {aceasta era orânduirea conducerii} era reprezentată prin bunicul autorului, Demos Sacharian care a hotărât ca cel mai frumos exemplar  {O jertfă fără cusur!}, un viţel să fie adus ca jertfă înaintea Domnului, să fie ''ardere de tot'' pentru slava lui Dumnezeu. Se însera când s-au auzit cântările creştinilor ruşi ce-L lăudau pe Domnul şi  aduceau bucuria prin Duhul Sfânt. Mesele erau întinse, adunarea electrizată de prezenţa celor veniţi şi ca de fiecare dată când se întâlneau, bătrânii - conducătorii se îmbrăţişau şi poporul cânta, iar bucuria cuprindea întreaga adunare. Şi de această dată, se  coborau, cântarea spre slava Domnului era în toi dar, când să se apropie {fiind înştiinţat de Duhul Sfânt}, bătrânul înţelept creştin - rus, a făcut un semn cu mâna, muzica s-a  oprit şi o tăcere grea s-a aşternut peste toţi iar întrebarea a căzut ca şi o ghilotină:

   - Demos, unde ai ascuns capul boului tăiat ca jertfă?

   Judecata începuse... bătrânul - înţelept armean şi-a mişcat cu greu picioarele şi s-a dus la o căpiţă de fân de unde  a scos un cap de bou, cu un OCHI ORB!

   Plânsul, ruşinea  şi cea mai grea... apăsarea faţă de fraţi... dar plumbul minciunii atârna greu în faţa lui... DUMNEZEU.

   A urmat... mărturisirea, autojudecata  şi pocăinţa {proces greu de împlinit dar, reuşit dacă îţi este într-adevăr frică de Dumnezeu}.

   Atât de mult se aseamănă imaginea citită  de mine în acea carte cu ''jerfele '' pe care unii dintre noi le aduc înaintea Domnului, pe acest site.

   ''Ochiul orb '' din jertfă este furtul de încredere pe care l-ai aruncat asupra aproapelui tău, minciuna cu care te îmbraci pentru a aduce o jertfă cât mai grasă, mai atrăgătoare... Înşeli fără ruşine, furi sub ochiul Domnului folosindu-te de parolele celor apropiaţi, de conturi multiple, tu, fiind singurul deţinător, dorind să ţi se ridice ''ratingul'' de popularitate la versurile  pe care le postezi şi le readuci în atenţie la nesfârşit  căci orgoliul este flămând şi bolnav de automărire. Cei din jurul tău, tac, văd, se simt jigniţi şi umiliţi de lăturile aruncate în faţă, aşteaptă să te opreşti şi să-ţi ceri iertare faţă de ei, toţi... Ţi-ai întins ca o pecingine duhul bârfei şi al urii, ignorând autoritatea Duhului Sfânt sub care, fiecare creştin temător de Dumnezeu doreşte să trăiască, să aducă jertfe.

   Dumnezeu? ... El este Singurul care îţi ştie cel mai bine căile... caracterul... iar timpul de judecată Şi-L cunoaste, de aceea, pregăteşte-te ''Să te întâlneşti cu Dumnezeu!" El te ''ştie pe nume, '' nu-L poţi înşela, nu-L poţi umili, nici îmbrobodi cu minciuni

 

... Se simte febra sărbătorilor, numai a acelora care au primit curat în inimi darurile Domnului. Le-au aşezat în lucrare ca nişte ispravnici buni, cu inimi smerite şi cu temere de El. Cu cinste şi curăţie de inimă, se apropie de iesle... să-I mulţumească Pruncului abia născut de alte daruri aduse de El din slăvile cereşti...

Jertfa ne este-ntreagă? !

Alexandrina Tulics

Domnul să te binecuvânteze, sora Sanda dragă, era nevoie de acest cuvânt din partea Domnului,
chiar sunt de plâns aceste aspecte necreștinești, nu știu de câte ori ne va mai atenționa Dumnezeu
până când va schimba El ce nu este bun și poate va fi dureros. Să nu uităm nici o clipă că toată
lucrarea noastră este spre lauda Domnului și nu o putem face decât cu mâinile și cugetul curat. Eu
cred că Dumnezeu va da la o parte măștile și își va curăța aria, nimic nu este ascuns de ochiul Lui.
Aceasta nu ne împiedică să ne iubim unii pe alții și să ne rugăm ca Dumnezeu să aibă milă de noi
și să ne ajute pe fiecare să-I aducem jertfe curate, fără cusur.
Adăugat în 21/12/2013 de ana_haz51
Este un mesaj greu de primit, vad ca pana acum aprox. 54 de cititori au luat cunostinta de acest mesaj dar, din pacate doar 2 l-au apreciat...?! sora Sanda, ma rusinez singura, aici, in fata computerului si parca lacrimile stau sa se prelinga, mi-este asa de rusine de noi, de starea-n care ne aflam, de ceea ce am facut din lucrarea de lauda pentru Mantuitorul; atacuri grele, replici, resurse pe care unii le numesc crestine dar se vede de departe caci de fapt ele nu ne aduc o zidire ci sunt clar atacuri personale; mare rusine, vedeti lacrimile Domnului? Eu una le vad, prin credinta, de aceea vin in completarea mesajului dumneavoastra scriind aici negru pe alb: este vremea sa ne-ntoarcem spre Domnul cu lacrimi si pocainta, sa scriem laudandu-L si preamarindu-L pe EL!VA INVIT RESPECTUOS PE TOTI CEI CARE POSTATI SI COMENTATI, CA DE ACUM INAINTE ORICE LUCRARE SA FIE DOAR SPRE GLORIA MANTUITORULUI! Sa incetam cu orice fatarnicie, sa lasam orice mandrie si sa chemam dragostea adevarata-n inimile noastre unii pentru altii; si desigur, sa nu uitam Matei 7.3! Pace sfanta va doresc sora Sanda, sincer regret abuzurile prin care treceti, atacurile personale neinteimeiate eu cunoscandu-va ca pe o sora mai mare plina de dragoste de la care am avut mult de invatat, care stiu ca a varsat lacrimi cu putere pentru mine si familia mea (iar raspunsurile nu au intarziat, multumesc, scumpa sora!); pentru ca ati imbratisat adevarul cu toata dragostea de aceea sunteti prigonita, umilita; in Numele Domnului va rog sa nu abandonati lucrarea la care ati fost chemata; sunt lucrari pline de putere, ziditoare, sunt lucrari vii din si de la Duhul Sfant, multumim Domnului pentru ele, glorie Lui; si sa nu uitam caci vrajmasul sufletelor noastre stie sa imite foarte bine daca are asa lucrari subtile de ce nu am putea crede ca se strecoara si cu lucrari venite de la el? Sa cerem asadar lumina de la Domnul. Fiti binecuvantata. Ma alatur si eu ultimilor indemnuri ale sorei Ana.
Adăugat în 21/12/2013 de floridinmaracineni
Sora Sanda, sunteti sigura ca exista asa ceva prntre cei ce posteaza pe R.C.-conturi multiple, ca sa aiba cat mai multe note mari? Mie nici nu mi-ar fi trecut prin minte!..Iar din familia mea extinsa, dintre prietenii mei, pe nici unul nu l-am indemnat sa-si faca vreun cont si nici nu si-au facut....Nici nu mi-as fi imaginat ca ar putea sa existe pe R.C. crestini care sa vrea voturi, like-uri ca pe Facebook...cu orice pret..Trist, dar se mai pot indrepta...Cat despre carte, si eu o am si mie mi-a placut foarte mult...Va sarut si va doresc multa sanatate!
Adăugat în 21/12/2013 de loredanam
Atâta vreau să spun de data aceasta: lucrează Doamne și în privința aceasta cum numai Tu ști s-o faci./Cu respect, gc
Adăugat în 28/12/2013 de geocornic
..Dumnezeu nu a întârziat, ci în baza luminii Adevarului Său sfânt a dat pe față minciuna, furtul, batjocora așa cum numai El știe să o facă.Slavă numai Ție Doamne ,în veci!Căci nu-Ți împarți slava cu nimeni.{august 2014..}
Adăugat în 17/08/2014 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 3233
  • Export PDF: 6
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 5
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni