Noua Axă a Răului -2-
Autor: David Jeremiah  |  Album: Ce se întâmplă cu lumea în care trăim?  |  Tematica: Controverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 22/10/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Noua Axă a Răului -2-

Noua Axă a Răului

   Următoarea ţară de pe lista lui Ezechiel este Etiopia. Unele traduceri ale Bibliei atribuie acestei ţări numele de Cuş, care e identificat drept un urmaş al lui Noe, primul dintre cei patru fii ai lui Ham: "Fiii lui Ham au fost: Cuş, Miţraim, Put şi Canaan". În versetele următoare din Geneza 10, aflăm că descendenţii lui Cuş s-au stabilit în Arabia, Mesopotamia şi Asiria. În ce-i priveşte pe cuşiţi însă, aceştia s-au stabilit în Africa unde au ocupat un teritoriu mult mai vast decât actuala Etiopie având în vedere că Etiopia din vechime cuprindea şi actualul Sudan. Lucrul acesta e deosebit de semnificativ, dat fiind faptul că Sudanul nu e nici pe departe un prieten al Occidentului. Sudanul a sprijinit Irakul în războiul din Golf, adăpostindu-l de asemenea, pe Osama bin Laden.

   Următoarea ţară indicată de Ezechiel este Libia. Unele traduceri ale Bibliei o numesc Put, nume pe care îl regăsim în Geneza printre urmaşii lui Noe. Nu există nicio neclaritate în ceea ce priveşte identitatea actuală a acestei ţări, dat fiind faptul că hărţile din vechime arată că teritoriul ocupat de Put pe vremea lui Ezechiel coincide azi cu statul modern al Libiei. Începând din 1969, Libia se află sub conducerea dictatorială a colonelului Mu'ammar al Gadhafi. Libia este o naţiune islamică ce nutreşte o ură profundă împotriva Israelului şi care recent a format o nouă coaliţie periculoasă cu Rusia.

   Gomer este următorul pe lista lui Ezechiel. Gomer este menţionat în Geneza 10 ca fiind unul dintre fiii lui Iafet. Geneza 10.3 ne ajută să îl identificăm mai clar spunându-ne că una dintre rudele lui Gomer este Aşchenaz. Astăzi, israelienii îi numesc pe evreii din Germania, Austria şi Polonia, aşchenazi. Lucrul acesta ne oferă un indiciu cu privire la identitatea Gomerului întrucât, deşi termenul acesta s-a pierdut odată cu trecerea generaţiilor, s-a păstrat totuşi identitatea poporului chiar dacă numele ţării s-a schimbat. Gibbon, în cartea sa The Decline and Fall of the Roman Empire, spune "Gomerul este Germania de azi". În prezent, ţara identificată de obicei ca fiind străvechiul teritoriu al Gomerului este fie Germania, fie Turcia.

   Ezechiel 38.6 se referă la Gomer "cu toate oştile lui", indicând faptul că această ţară va furniza o armată puternică în atacul împotriva Israelului. Dacă vechiul Gomer este o parte a Turciei moderne, aşa cum cred eu, e vorba de o ţară ce are relaţii tot mai apropiate cu Rusia. Dacă ascultăm ştirile, aflăm ca această ţară are o prezenţă militară considerabilă la graniţa de nord a Irakului - posibil "oştile" la care se referă Ezechiel - şi este deja implicată în lupta pentru controlul asupra Orientului Mijlociu.

   La sfârşitul listei sale, Ezechiel adaugă ţara Togarmei sau, aşa cum apare în unele traduceri, Beth Togarma - care însemnează acelaşi lucru, dat fiind faptul ca beth e echivalentul cuvântului evreiesc casă. Istoricii seculari plasează de obicei Beth Togarma pe teritoriul geografic al Frigiei - o provincie din vestul Asiei Mici. Asemenea Meşecului, Tubalului şi Gomerului, Bet Togarma a făcut parte din zona geografică pe care azi o numim Turcia.

  Astfel Ezechiel şi-a încheiat lista ţărilor, explicit numite, care se vor ridica împotriva Israelului în zilele de pe urmă, Ce listă formidabilă! Totuşi, de parcă aceste ţări nu ar fi suficiente Ezechiel a mai adăugat multe alte naţiuni, care se vor alătura şi ele coaliţiei ce urmăreşte zdrobirea Israelului: "popoare multe împreună cu tine", a scris el. Această sintagmă vrea să ne indice multe ţări mai mici, care se vor alia cu ţările mari pe care Ezechiel le-a identificat în mod explicit. Aproape toate aceste ţări sunt fie islamice, fie proislamice. În ziua în care această armată formidabiă se va ridica împotriva Israelului, evreii nu vor avea nicio cale, omeneşte vorbind să îi ţina piept.

   Într-un verset al acestei profeţii, Ezechiel vorbeşte despre câteva ţări care nu vor lua parte la invadarea Israelului: "Seba şi Dedan, negustorii din Tars şi toţi puii de lei îţi vor zice: 'Vii să iei pradă? Pentru jaf ţi-ai adunat oare mulţimea ta, ca să iei argint şi aur, ca să iei turme şi avuţii, şi să faci o pradă mare?'"

   Majoritatea cercetătorilor teologi sunt de acord că Seba şi Dedan se referă la popoarele din Peninsula Arabică, incluzând actualele Arabia Saudită, Yemen, Oman şi ţările Golfului Persic - Kuweit şi Emiratele Arabe Unite.

   Tarsul cuprindea în vechime partea cea mai vestică a lumii cunoscute. Mulţi învăţaţi consideră că negustorii din Tars şi puii de lei se referă la economia de piaţă a Europei Occidentale. Unii cercetători sunt şi mai precişi. Dr. David L. Cooper scrie: "Dacă examinăm cu atenţie toate izvoarele istorice se pare că ele identifică Tarsul ca actuala Anglie." Şi Theodore Epp un alt specialis arată aceaşi identitate. El arată că leul e simbolul Marii Britanii şi sugerează faptul că numeroasele colonii britanice dintre care multe s-au dezvoltat devenind naţiuni de sine stătătoare ar fi "puii de lei". El spune: "Puii de lei ai Marii Britanii, precum Canada, Australia, Noua Zeelandă, coloniile africane şi Statele Unite sunt destul de puternici încât să facă opinie separată în acea zi."

   Dacă Theodore Epp şi dr. Coper au dreptate, s-ar părea că Occidentul, în general, nu va lua parte la invadarea Israelului.

   Interesant pentru noi este faptul că profeţia lui Ezechiel referitoare la gruparea naţiunilor în două tabere - cele care se vor ridica împotriva Israelului şi cele care vor sta deoparte -, se potriveşte foarte bine cu aranjarea de forţe care se conturează în prezent pe scena internaţională.

   Descoperim aşadar că vechea profeţie a lui Ezechiel, scrisă cu două mii şase sute de ani în urmă, ne spune ce se întâmplă în ziua de azi, chiar sub ochii noştri!

...și când poprul ales de Dumnezeu n-a mai ascultat, a fost îngaduită năvălirea acestor netăiați împrejur....
Har și bucurii în Domnul!
Adăugat în 23/10/2015 de sanda_tulics
Impresionant si inspaimantator! Ce vremuri profetice traim! Cat de aproape e mantuirea Israelului si venirea Domnului!
Adăugat în 28/10/2015 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 1005
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni