Harul lui Dumnezeu este şi pentru musulmani
Autor: David Jeremiah  |  Album: Ce se întâmplă cu lumea în care trăim?  |  Tematica: Mărturii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 16/08/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Harul lui Dumnezeu este şi pentru musulmani

   Nu demult am văzut pe o maşină un abţibild care m-a făcut să mă opresc şi să cad pe gânduri. Scria: 
"TE-AI RUGAT AZI PENTRU OSAMA bin LADEN?" Trebuie să recunosc că nu. Cu toate acestea, Petru ne aduce aminte că:

   "Domnul ... doreşte ca niciunul să nu piară, ci toţi să vină la pocăinţă."

   Sunt absolut convins căci cuvântul "niciunul" din versetul de mai sus îi cuprinde şi pe musulmani. Poate ne vine greu să ne rugăm pentru duşmanii noştri declaraţi, care ne ameninţă cu distrugerea, dar una dintre trăsăturile caracteristice creştinului, trăsătură regăsită în exemplul lui Isus Hristos, e cuprinsă în îndemnul:

   "Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blesteamă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc".

   Cred că îndemnul acesta se referă şi la persoana lui Osama bin Laden şi a tovăraşilor săi, radicalii islamişti.

   Avem dovezi că astfel de rugăciuni sunt eficiente. Graţie miracolului transmisiilor prin satelit, emisiunea noastră TV săptămânală, intitulată Turning Point, este accesibilă acum în aproape toate ţările arabe. Primim mereu scrisori şi e-mailuri de la persoane care au venit la Hristos datorită Cuvântului lui Dumnezeu ce a pătruns în casele lor prin satelitul TV. Nu demult am primit o astfel de scrisoare. Autorul ne scria că L-a primit pe Hristos în inima lui şi îşi exprima recunoştinţa pentru promovarea adevărului lui Dumnezeu. În încheierea scrisorii ne ruga insistent să nu cumva să trimitem materiale de niciun fel la adresa de pe scrisoare. Acel post-scriptun ne-a făcut conştienţi de cât curaj are nevoie un musulman dintr-o ţară islamică pentru a-L mărturisi pe Hristos ca Mântuitor.

   Dumnezeu lucrează şi în lumea islamică. Avem informaţii că mulţi musulmani primesc Evanghelia în visurile din timpul nopţii. În continuare vă prezint mărturia unui arab saudit care s-a născut undeva prin apropiere de Mecca şi cât timp a fost copil a mers la moschee de cinci ori pe zi. Timp de mai multe săptămâni a avut un coşmar înfiorător, în care se făcea că era dus în iad. Visul acesta, care părea aievea şi îl înspăimânta de fiecare dată, îi tulbura somnul noapte de noapte. Brusc, Isus a apărut în visul său şi i-a spus:

   "Fiule, EU sunt calea, adevărul şi viaţa. Dacă Îmi vei da Mie viaţa ta, te voi salva de iadul care ţi s-a arătat."

   Acest tânăr ştia câte ceva despre Isus din învăţăturile Coranului, dar nu Îl cunoştea pe Isus din Noul Testament. Aşa că a început să caute creştini care să îl ajute. Cum creştinismul e interzis în Arabia Saudită, iar creştinii care sunt prinşi pot fi decapitaţi, căutarea lui a durat ceva vreme. Dar Dumnezeu l-a condus în cele din urmă la un egiptean creştin care i-a dăruit o Biblie. El a început să citească şi când a ajuns la Noul Testamnet, a fost atât de mişcat încât şi-a predat viaţa în întregime în mâinile lui Isus Hristos.

   La scurt timp după aceasta, un adversar al tânărului, a descoperit convertirea lui şi l-a acuzat că a devenit creştin. Autorităţile l-au arestat şi l-au dus la închisoare. Aici a fost torturat şi, în cele din urmă, condamnat la moarte prin decapitare. Dar în dimineaţa în care fusese programată execuţia nu a venit nimeni să-l scoată din celulă. După două zile gardienii au deschis uşa celulei şi au ţipat la el: "Diavol ce eşti! Dispari de aici!"

   Bărbatul a aflat că execuţia nu avusese loc din cauză că tocmai în ziua în care urma să fie decapitat, fiul celui care îl acuzase murise în împrejurări misterioase. În prezent, proaspătul creştin slujeşte cu discreţie, având drept scop aducerea altor musulmani la credinţa în Hristos.

   În întâmplarea adevărată pe care v-am relatat-o, ni se dezvăluie care trebuie să fie reacţia creştinilor în faţa acestei ameninţări. După cum a spus Abraham Lincoln, "Cel mai bun mod de a-ţi distruge duşmanul este să ţi-l faci prieten". Cea mai bună cale de a contracara ameninţarea islamului este să faci din musulmani, creştini. Nu spun că asta va împiedica producerea evenimentelor profeţite, dar ne conferă un rol în drama ce urmează a fi pusă în scenă. Rugăciunile noastre, mărturiile noastre, dragostea şi grija noastră faţă de vecinii musulmani poate că nu vor schimba destinul lumii, în ansamblul ei, dar ar putea să schimbe destinul personal al anumitor oameni, ajutându-i să scape de mânia viitoare. Iar lucrurile acestea merită tot efortul!

Ce mare-i Domnul nostru! Aleluia!
Adăugat în 17/08/2015 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 1121
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni