Noua Axă a Răului -1-
Autor: David Jeremiah  |  Album: Ce se întâmplă cu lumea în care trăim?  |  Tematica: Controverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 22/10/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Noua Axă a Răului -1-

Noua Axă a răului

   În data de 29 ianuarie 2002, în raportul său anual despre starea naţiunii, preşedintele George W. Bush a folosit pentru prima oară expresia "Axă a Răului". El a numit Iranul, Irakul şi Coreea de Nord, "state ... care se înarmează pentru a pune în pericol pacea mondială. Aceste regimuri reprezintă o ameninţare serioasă şi un pericol tot mai accentuat. Ele ar putea la un moment dat, să furnizeze armament teroriştilor oferindu-le astfel mijloacele necesare pentru a-şi atinge scopurile duşmănoase." Preşedintele Bush a fost aspru criticat pentru că a spus despre aceste state că ar fi diabolice, dar, după cum vom vedea descrierea lui a fost cât se poate de corectă.

   La 6 mai 2002, John Bolton, ambasador al SU la ONU a rostit un discurs intitulat "Dincolo de Axa Răului"., prilej cu care a adăugat la axă alte trei state: Libia, Siria, Cuba.

   Una dintre naţiunile Axei Răului ar trebui să ne preocupe în mod deosebit, dat fiind faptul că ea apare şi pe lista lui Dumnezeu. Această naţiune precum şi lista cu pricina se regăsesc în cap.38-39 din cartea Ezechiel. Aceste capitole, scrise cu aproximativ două mii şase sute ani în urmă, ne oferă una dintre cele mai dramatice profeţii din Scriptură. Cunoscută drept profeţie împotriva lui Gog şi Magog, este cea mai detailată profeţie referitoare la război din întreaga Biblie. Ea prevesteşte invadarea Israelului în zilele de pe urmă, de către armatele numeroase ale unei coaliţii conduse de Rusia şi Iran. Probabil ca această invazie va avea loc la scurtă vreme după ce Israelul va încheia un pact cu noul lider al Uniunii Europene. În urma acestei înţelegeri se va instaura pacea între Israel şi vecinii sai islamişti. Poporul evreu va crede ca puterile europene îl vor proteja de orice agresor sau invadator extern - şi mai ales de Rusia. Aceasta însa va coaliza cu Iranul pentru a fabrica arme în vederea distrugerii complete a Israelului.

Identitatea naţiunilor

   "Cuvântul Domnului mi-a vorbit astfel: 'Fiul omului, întoarce-te cu faţa spre Gog, din ţara lui Magog, spre domnul Roşului, Meşecului şi Tubalului, şi prooroceşte împotriva lui! Şi spune: 'Iată, am necaz pe tine, Gog, domnul Roşului, Meşecului şi Tubalului! Te voi târî, şi-ţi voi pune un cârlig în fălci; te voi scoate, pe tine şi toată oastea ta, cai şi călăreţi, toţi îmbrăcaţi în chip strălucit, ceată mare de popor, care poartă scut şi pavăză, şi care toţi mânuiesc sabia; împreună cu ei voi scoate pe cei din Persia, Etiopia şi Put, toţi cu scut şi cu coif: Gomerul cu toate oştile lui, ţara Togarmei, din fundul miazănoaptei, cu toate oştile sale, popoare multe împreună cu tine! Pregăteşte-te dar, fii gata, tu şi toată mulţimea adunată în jurul tău! Fii căpetenia lor!

   Vedem aici ca profeţia lui Ezechiel începe cu o listă de nume. Multe dintre aceste nume se referă la anumiţi nepoţi şi strănepoţi de-ai lui Noe, înteimeietori ai naţiunilor care pentru o vreme le-au purtat numele. Aceste naţiuni, care în prezent nu îşi mai păstrează numele originare, vor forma în final o coaliţie care va porni la lupta împotriva Israelului. Dacă identificăm aceste naţiuni după numele lor actual şi le localizăm pe hartă, putem observa că este deja pregătit contextul prevestitei invazii ruso-islamice a Israelului.

   Gog este o excepţie pe lista lui Ezechiel. Gog nu este unul dintre descendenţii lui Noe enumeraţi în Geneza 10. Numele acesta apare însă de 12 ori în Ezechiel 38-39. Nu este numele unei naţiuni, ci mai degrabă titulatura atribuită unui conducător. De fapt, cuvântul în sine înseamna "conducător", "om de vârf". E clar ca Gog e un individ şi nu o naţiun e pentru ca aşa i se adresează Dumnezeu în această profeţie. Mai mult decât atât, Gog este numit "domnul" în Ezechiel 38.2 si 39.1.

   Urmatorul nume din profeţia lui Ezechiel este Magog. În cartea sa The Nations in Profecy, John F.Walvoord scrie:

"Magog se identifică cel mai bine cu sciţii ...  Iosefus face această afirmaţie şi nu avem nici un motiv să ne îndoim de ea. Se pare că sciţii locuiau imediat la nord de Israel şi mai târziu o parte din ei au emigrat spre miazănoapte, ajungând până la cercul asiatic. Interesant este faptul că Herodot consemnează că aceşti sciţi erau de origine indo-ariană şi vorbeau o limbă iraniană înrudită cu persana. Pe baza acestor indicii, putem trage concluzia că Magogul de azi e format din naţiuni ce au făcut parte din fosta Uniune Sovietică: Kazahstan, Kîrghistan, Uzbekistan, Turkmenistan, Tadjikistan, Azerbaidjan, Georgia, si posibil Afganistan."

   Următorul nume de pe listă este Roş care apare în Vechiul Testament de mai bine de şase sute de ori. Pe vremea lui Ezechiel, cuvântul Roş denumea un popor ce locuia la nord de Marea Neagră. În profeţiile lui Ezechiel ni se spune de trei ori că o parte din armatele care vor invada Israelul vin din fundul miazănoaptei adică din nordul îndepărtat. Ţara cea mai îndepărtată de ISRAEL, înspre nord, este Rusia.

   John F.Walvoord scrie:

   "Dacă ia cineva o hartă a lumii şi trasează o linie din Israel înspre nord va ajunge inevitabil, la Rusia. Imediat ce linia trece de Asia Mică si de Marea Neagră, ajunge pe teritoriul rusesc şi continuă să străbată Rusia cale de multe sute de kilometri, până la Cercul polar... Fie şi numai pe baza coordonatelor geografice, e evident că Rusia e singura ţară despre care s-ar putea spune că vine din nordul îndepărtat."

   Atunci când Uniunea Sovietică s-a destrămat în 1990, mulţi au crezut că s-a terminat cu supremaţia şi puterea Rusiei. Dar iată că, în mai puţin de 20 de ani, Rusia renăscută caută să îşi revendice teritoriile strategice pe care le-a pierdut. Cineva a spus că la prăbuşirea Uniunii Sovietice, măreaţa Rusie s-a purtat asemenea unei ursoaice căreia i s-au luat puii. Dacă Magog include ţările fostei Uniuni, Roş se identifică în mod precis cu Rusia care în prezent se luptă să-şi refacă imperiul pierdut.

   Edward Lucas, un jurnalist de la ziarul Economist care s-a ocupat de Europa de est vreme de mai bine de 20 de ani, a scris recent o carte intitulată The New Cold War. El avertizează că Rusia se ridică din nou cu putere ostilă. Se reafirma ca putere militară, se preocupa intens de piaţa energiei globale, constrânge ţările vecine să revină în cercul de influenţă al vechii Uniuni, reduce la tăcere jurnaliştii şi dezidenţa şi pregăteşte terenul pentru restaurarea fostei sale puteri şi influenţe, cu ajutorul unui armament modernizat. Occidentul, nu sesizează pericolul tot mai accentuat şi pierde noul război rece.

   Web site-ul său conţine câteva exemple foarte pertinente.

.............................................................................................

   Revenirea Rusiei pe scena mondială a cunoscut un succes atât de răsunător încât în anul 2007 revista TIME l-a desemnat pe preşedintele Putin, Omul Anului pentru că " a scos Rusia din haos şi a adus-o pe o poziţie importantă în lumea zilelor noastre".

   Deşi, aparent, liderul rus a pus capăt haosului din ţara sa prin exercitarea unei puteri dictatoriale în realitate el pare să alimenteze haosul mondial prin iniţierea unui nou război rece. El a acuzat Occidentul că ar fi ciuntit graniţele Rusiei şi ar fi lansat o nouă cursă a înarmării.

..............................................................................................

   Europa nu e oarbă la ceea ce se petrece în Rusia. Liderii ţărilor europene au urmărit renaşterea Rusiei cu o spaimă şi îngrijorare crescânde.

   Meşec şi Tubal, următoarele nume de pe lista lui Ezechiel sunt menţionate de obicei împreună ori de câte ori apar în Biblie. În trecut se presupune că acestea erau numele vechi ale oraşelor Moscova şi Tobolsk. Dar foarte putini învăţaţi din ziua de azi mai sunt de părere că Meşecul şi Tubalul sunt oraşe ruseşti. Unul dintre motive ar fi afirmaţia lui Ezechiel cum că aceste oraşe au făcut negoţ cu Tirul: "Iavanul, Tubalul şi Meşecul făceau negoţ cu tine; dădeau robi şi unelete de arama în schimbul mărfurilor tale". E puţin probabil ca vechiul Tir actualmente Liban, să fi făcut comerţ cu Moscova şi cu oraşul siberian Tobolsk. O localizare mai plauzibilă a Meşecului şi Tubalului ar fi pe teritoriul Turciei de azi.

   Următoarea ţară indicată de Ezechiel este Persia un nume ce apare de 35 de ori în Vechiul Testament. Persia e uşor de indentificat azi pentru ca si-a păstrat vechiul nume pâna în martie 1935, când a devenit Iran. Cu aproximativ 45 de ani mai târziu, Iranul şi-a schimbat numele oficial în Republica Islamică a Iranului. Astăzi, având o populaţie de 70 milioane locuitori, Iranul a devenit patria islamului militant.

   Ca într-un joc de-a şoarecele si pisica, începând din august 2002, guvernele lumii s-au aflat într-un conflict continuu cu Iranul cu privire la capacităţile acestuia de producere a uraniului îmbogăţit.

...............................................................................................................

   Regimul iranian e bine cunoscut pentru ura sa faţă de Israel şi pentru dorinţa de anihilare a acestuia. În anul 2005, preşedintele nou ales a declarat la o conferinţă: "Aşa cum a spus imamul, Israelul trebuie şters de pe hartă... Toţi cei care recunosc statul Israel vor fi pârjoliţi de focul furiei naţiunilor islamice". În martie 2008, şeful Hezbollah a declarat: "Prezenţa Israelului este doar temporară şi el nu mai poate dăinui multă vreme pe aceste meleaguri. Vă vom ucide pe câmpuri, vă vom ucide în oraşe, vom lupta împotriva voastră cum nu s-a mai întâmplat niciodată". Ca răspuns la aceste ameninţări secretarul ONU a declarat: "Ma îngrijorează ameninţările formulate de secretarul general al Hezbollah cu privire la pornirea unui război împotriva Israelului."

   Aceste ameninţări cu moartea şi cu dispreţul nemăsurat faţă de opinia mondială reprezintă o dovadă convingătoare că liderii ţării noastre au dreptate când includ Iranul pe Axa Răului.

Tot ce iubește Dumnezeu este urât și amenințat de satana . Aceasta este cheia tutror conflictelor, urii îndreptate spre poporul ales (din el făcând și noi parte,) aceia care-L iubim pe Dumnezeu.
Înnoiri în dragostea Sa ,soră Florica!
Adăugat în 23/10/2015 de sanda_tulics
Domnul sa ne izbaveasca de al treilea razboi mondial, pe cale sa izbucneasca!
Adăugat în 28/10/2015 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 1168
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni