Aplicabilitatea celei de-a doua veniri a lui Hristos
Autor: David Jeremiah  |  Album: Ce se întâmplă cu lumea în care trăim?  |  Tematica: Controverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 30/07/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Aplicabilitatea celei de-a doua veniri a lui Hristos

   Aplicabilitatea celei de-a doua veniri a lui Hristos

   În toţi aceşti ani de când lucrez ca pastor şi învăţător biblic, am stat de vorbă cu mai mulţi pastori şi lideri creştini care şi-au exprimat îndoiala cu privire la relevanţa profeţiei biblice. De obicei, aceşti oameni îmi spun următorul lucru: "Eu nu predic pe tema profeţiei din cauza că asta nu are nimic de-a face cu nevoile oamenilor din ziua de azi. Încerc să le vorbesc despre subiecte mai de actualitate."

   Răspunsul meu este că în ziua de azi foarte puţine subiecte sunt mai de actualitate decât profeţia biblică. De fapt, pe măsură ce ne apropiem de vremurile la care se referă atât de clar profeţiile scripturale, unii dintre noi se întreabă: "Oare ce se petrece cu lumea în care trăim?"

.................................................

   În pofida importanţei pe care personal o acord înţelegerii evenimentelor viitoare, consider că studierea profeţiilor are o valoare şi mai practică. Cred că ea ne oferă o motivaţie puternică pentru a duce o viaţă creştină. Iminenţa evenimentelor profeţite trădează nevoia imperativă de a trăi fiecare moment în aşteptarea lui Hristos. Iată cum s-a exprimat respectatul evanghelist Vance Havner: "Diavolul a amorţit atmosfera acestei epoci". Prin urmare, noi trebuie să facem mai mult decât să fim pur şi simplu pregătiţi, TREBUIE SĂ FIM ÎN AŞTEPTARE! " În epoca aceasta a anarhiei, apostaziei şi apatiei, Havner este de parere că a trâi în aşteptare înseamnă ca trebuie sa dăm la o parte semnul cu "NU DERANJAŢI!", să ne scuturăm din amorţeală, să ieşim din comă şi să ne trezim din apatie." Havner ne reaminteşte căci Cuvântul Domnului ne cheamă să ne trezim din somn şi să umblăm în neprihănire, în lumina lui Hristos.

   Profeţia poate reprezenta apelul de trezirea la care se referă dr. Havner. Odată ce am auzit şi am înţeles adevărul întoarcerii la Hristos, nu mai putem să trăim ca înainte. Evenimentele viitoare au influenţă asupra prezentului într-un mod pe care nu ne putem permite să-l ignorăm. Ştiind că Hristos Se va întoarce pe pământ, nu putem să rămânem neschimbaţi!

   Din epistolele Noului Testament am extras zece schimbări care ar trebui să se producă în fiinţa noastră ca urmare a cunoaşterii profeţiei:

1. SĂ NE ABŢINEM ÎN A-I JUDECA PE ALŢII!

2. SĂ NE ADUCEM AMINTE DE MASA DOMNULUI!

3. SĂ NE PURTĂM CU DRAGOSTE UNII FAŢĂ DE CEILALŢI!

4. SĂ ÎI MÂNGÂIEM PE CEI ÎN SUFERINŢĂ!

5. SĂ NE REDEDICĂM LUCRĂRII DE SLUJIRE!

6. SĂ ABORDĂM VIAŢA DINTR-O PERSPECTIVĂ SPIRITUALĂ!

7. SĂ NU NEGLIJĂM BISERICA!

8. SĂ RĂMÂNEM CREDINCIOŞI!

9. SĂ ALUNGĂM PĂCATUL DIN VIAŢA NOASTRĂ!

10. SĂ ÎNTINDEM MÂNA CELOR PIERDUŢI.

..Crestinismul modern tinde spre scepticism!Asa cum bine scria autorul textului puterea întunericului prin abiliatte si necredința gasita la generatii pina in prezent ,a rodat si contestat lucrarea Duhului Sfânt. Este cea mai mare victorie a întunericului ca oamenii sa fie deviati de la credința cea dreaptă!Am întilnit persoane serioase ,mature in credinta ,care îmi spuneau caci se propaga chiar din rindul unor pastori ideia caci este depasita profetia, descoperirile Duhului Sfânt , căci Dumnezeu nu mai lucreaza ca in vechime .. Daca cu ajutorul celor care predica Evanghelea se propaga astfel de informatii ma intreb;De ce duh sunteti calauziti? ce evanghelie predica aceste persoane? Dumnezeu nu este sub autoritatea omului pentru a fi micsorat in puterea -I sfânta si nici pentru a fi dat la o parte din coordonarea universului.. Sincer mi-e mila de astfel de persoane dar pe de alta parte aceste idei uzurpatoare care informeaza caci biserica lui Isus Christos este condusa de un duh mort...ma ingrijoreaza foarte tare. Nu este aceasta lucrare parte din cernere? Ma intreb numai caci nu predic..dar cred toata evanghelia si astept sa ajung cu credinta ce ni s-a dat odata pentru totdeauna si prin jertfa mântuitoare ,acolo unde Domnul a spus caci ne pregateste un loc.{in cerul Lui!} De mentinut cele 10 schimbari ale uatorului! Fi binecuvintata sora Flori! Textul adus de tine ''ne dau fiori..''
Adăugat în 30/07/2014 de sanda_tulics
Vă mulţumesc pentru sănătoasele (şi demne de luat în seamă) convingeri-întrebări, adăugate la comentarii.
Adăugat în 30/07/2014 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 1082
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni