Am regretat cândva...
Autor: Lucica Boltaşu  |  Album: Din suflet, pentru suflet  |  Tematica: Dragoste - prietenie
Resursa adaugata de lboltasu in 23/08/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 6 voturi
Am regretat cândva...
   Cândva, am regretat că m-am născut într-o familie săracă, că am crescut într-o familie dezbinată, într-o familie unde nu exista iubire, că am fost lipsit, flămând, înfrigurat, exploatat, am regretat că am renunțat să mai sper.
   Până când Dumnezeu m-a cules din văile de plângeri, nu am înțeles că familia nu noi o alegem, că familia are doar un înțeles, dar omul prin păcat, a distrus acest nucleu bine instituit de Dumnezeu, că cine nu Îl are pe El, nu știe ce înseamnă iubirea jertfitoare, că unde nu conduce Dumnezeu, conduce diavolul și omul nu propășeşte, că toate aceste neorânduieli duc la faliment, sărăcie, suferință, că fără Dumnezeu, nu există compasiune, iubirea pentru aproapele, altruismul, că nu există preocupare pentru fericirea celui de lângă tine. Nu am știut că speranța moare ultima, că viața e un dar neprețuit, la care nu poți renunța doar pentru faptul că "nu mai poți ține pasul cu ea".
  Am învățat că în orice circumstanță eu sunt iubit de Dumnezeu, indiferent de mediul în care m-am născut și trăiesc, am învățat că dragostea învinge întotdeauna, că ea acoperă o mulțime de păcate, am învățat că deși nu am primit dragoste, eu o pot dărui, că indiferent de cât rău am primit, eu pot alege să dăruiesc binele, că viața este frumoasă chiar și atunci când sufletul plânge. Dumnezeu este Dragoste, Domnul Isus este pace, adevăr și viață, este calea care duce la viața veșnică în Împărăția lui Dumnezeu. Și nu în ultimul rând, avem un mângâietor, pe Duhul Sfânt, care ne îndrumă, ne mustră, ne povățuiește, toate acestea spre Slava Numelui Său. 
   Am regretat cândva dar, dacă nu cunoșteam căderea, nu știam ce este biruința, dacă nu cunoșteam durerea, nu știam să mângâi, dacă nu cunoșteam gustul lacrimilor, n-aş fi cunoscut dulceața bucuriei veșnice. Dacă nu aș fi știut ce este respingerea, nu aș fi luptat pentru prietenii sincere, dacă nu aș fi trăit în obscuritate, nu aș fi înțeles ce înseamnă să trăiești în lumină. Mediocritatea este o stare în care poți intra prin venirea pe lume, poți trăi o vreme dar, din care poți ieși prin perseverență, autodepășire, prin perfecționarea continuă a aptitudinilor și cunoștințelor. Totuși, când Dumnezeu Atotputernic este cel care îți guvernează viața, oricât de grea ar părea, oricâte piedici și înfrângeri ar fi, prin El ești biruitor, pentru că știi că la finalul alergării vei lua premiul cel mare, cununa veșniciei, ce nu se va ofili niciodată.    
   Mulțumesc Doamne, pentru că m-ai iubit așa cum sunt și pentru că Tu m-ai iubit mai întâi!!! 
 
23/08/2015, Barcelona- Lucica Boltasu
Frumoase şi ziditoare rânduri, fie-ţi calea plină de îndurare oriunde te vor purta paşii, sora Lucica, iar în încercările îngăduite fie-ţi inima plină de mângâierile Domnului!
Adăugat în 24/08/2015 de floridinmaracineni
Minunata e proza DVS poetica, sensibila, crestina, can si poezia...
Adăugat în 25/08/2015 de loredanam
pentru mine gandurile DVS sunt un sfat si o incurajare! Domnul sa va binecuvinteze!
Adăugat în 28/08/2015 de bneli07
Frumos scris, dar din câte înțeleg, cu durere și lacrimi. Mulțumirea de la finalul eseului aduce credință, încurajare și mângâiere. Domnul să vă mângâie și să vă binecuvinteze și în continuare cu pace, bucurii, și har din belșug!
Adăugat în 06/09/2015 de GeluVCiobanu
multumin pentru impartasirea acestor experiente! Domnul sa va poarte biruitoare!
Adăugat în 04/10/2016 de bneli07
Foarte frumos, sensibil si intelept eseu. Felicitari, har si pace.
Adăugat în 04/10/2016 de marin2016
O mărturie foarte frumoasă și ziditoare. Domnul să te binecuvânteze cu sănătate, bucurie, pace și tot ce-i mai bun și de folos pentru tine și casa ta!
Adăugat în 14/08/2017 de Ioanhapca
Statistici
  • Vizualizări: 2055
  • Export PDF: 17
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 7
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni