Astăzi dacă auziți glasul Lui...
Autor: Lucica Boltaşu  |  Album: Din suflet, pentru suflet  |  Tematica: Adevărul
Resursa adaugata de lboltasu in 02/02/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi
Astăzi dacă auziți glasul Lui...
Dumnezeu Tatăl este suveran! El ştie din veşnicii fiecare mişcare, gând, faptă a noastră. Este plin de îndurare şi dragoste față de noi care, nu avem nici un merit. Nici cei pocăiți nu se pot făli cu pocăința lor pentru că noi, fără Cristos, suntem morțin în păcate! Tatăl ne vede sfinți prin Domnul Isus, El ne-a răscumpărat prin jertfa de la Golgota. Cine spune că e fără păcat, Îl face mincinos pe Dumnezeu. Pocăința este un proces continuu de sfințire. Credința vinen în urma auzirii cuvântului lui Dumnezeu și ea va crește progresiv, în măsura în care noi ne alimentăm cu hrana vie, cuvântul Său. A-ți recunoaște starea de păcat, este primul pas spre o viață de biruință. Apoi, prin detronarea euluiiși instalarea pe tronul vieții a Domnului Isus Cristos, având un cuget și o inimă curată, vei experimenta și vei gusta "ce bun este Domnul". Duhul Sfânt te va învăța, călăuzi, mângâia și mustra în toate umbletele tale. El îți va delimita aria în care vei acționa, pentru că tu, cel ce te-ai predat pe deplin Domnului, vei ține cont de tot ceea ce poate zidi și vei fugi de fărădelege. Căutați pacea și neprihănirea, dragostea să fie liantul ce unește în plan vertical și orizontal, pe om cu Dumnezeu. Fiecare să dea întâietate celuilalt, fiți îngăduitori cu cei mai slabi, sprijiniți văduvele și orfanii, faceți binele, rugati-vă în orice vreme... Dacă aveți în voi aceste lucruri, bucuria mântuirii va răspândi lumina în jurul vostru, pentru că Domnul Isus este Lumina lumii. Să nu ne lăsăm conduși de învățături false, de mesaje care propovăduiesc prosperitatea, Domnul Isus a venit în lume, ca Om si Dumnezeu deopotrivă, a fost numit "Om al durerii, obișnuit cu suferința". Oare noi suntem chemați să prosperăm material? Nu că ar fi ceva imposibil dar, Biblia spune: "Mai ferice e să dai decât să primesti!". "Nu slujiți la doi stăpâni, ori sunteți cu Dumnezeu, ori cu Mamona!" Cercetați-vă inimile, ca să vedeți unde vă poziționați, dacă sunteți legați de lucruri ce le mănâncă moliile și putrezesc sau de lucrurile veșnice, revizuiți-vă atitudinea, prioritățile și smeriți-vă pentru ca la vremea potrivită, El să vă înalțe! "Dragostea este îndelung răbdătoare, plină de bunătate, nu se laudă, nu se umflă de mândrie...." Ai o atitudine corectă față de jertfa Domnului Isus și planul perfect de mântuire al Tatălui din cer? Dacă nu ești încredințat că ai ales calea corectă și sigură a mântuirii, nu e târziu să o faci chiar acum! Biblia spune: "Astăzi dacă auziți glasul Lui"... nu vă împietriți inimile, pocăiți-vă căci mare este harul și îndurarea Tatălui față de orice păcătos care se întoarce la El! Ziua de mâine nu ne aparține....Amin!
 
02/02/1015, Barcelona-Lucica Boltasu
Un mesaj autentic care promovează adevărata valoare și Comoara Minunată care pt. mulți „creștini” a devenit o vorbă de toate zilele, un subiect de predică sau înălțare a sinelui dar mai puțin de trăire practică!
Când Petru și Ioan , la ceasul al treilea s-au suit la Templu...i-au zis ologului: „uită-te la noi...” Când omul a văzut în ei pe Dumnezeu, când în privirile lor calde a văzut privirea plină de milă, îndurare și putere a Mântuitorului, a căpătat suficientă credință ca să se ridice la cuvântul celui care l-a luat de mână...Astăzi sun foarte mulți care predică poate mai frumos ca Petru dar nu se opresc cu un cerșetor, nu au curajul să spună unui nenorocit „uită-te la mine...” și nu se deranjează să întindă mâna unui cerșetor murdar ca să-l ridice...Nu-i dureros?! Doamne ai milă de noi! Suntem uneori, sau poate numai unii, mai goi, murdari, săraci...decât cerșetorii pe care nu-i băgăm în seamă și nu ne gândim că și ei au nevoie de mântuire...Ce atitudine dovedim față de Mântuitor și față de jertfa Lui... Ferice de cine ia seama: „nu vă împietriți inimile, pocăiți-vă căci mare este harul și îndurarea Tatălui față de orice păcătos care se întoarce la El! Ziua de mâine nu ne aparține....Amin!”
Adăugat în 18/02/2015 de Ioanhapca
Amin! Lăudat să fie Neprihănitul, Veșnicul Dumnezeu!
Adăugat în 04/03/2015 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 2036
  • Export PDF: 20
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Diacritice 1
  • lboltasu  Am adăugat diacritice. Ok!

    Diacritice 1 0
  • Conținut complet
Opțiuni