Maturitatea spirituală
Autor: Lucica Boltaşu  |  Album: Din suflet, pentru suflet  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de lboltasu in 26/09/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 4 voturi
Maturitatea spirituală

Maturitate spirituală

   Înțelepciunea face pe om răbdător și este o cinste pentru el să uite greșelile."(Proverbe.19-11)

   Maturitatea spirituală... Nu o câştigi "dând din coate" ca să ajungi cât mai aproape de amvon. Nu o afli spunând cât de implicat eşti în slujire, cât alergi, cât eşti de solicitat... Nu o cunoşti, ponegrind pe cel care nu ți-a sărit în ajutor, atunci când ai vrut tu. Nu! De cele mai multe ori, facerea de bine, este repede uitată. În momentul în care o persoană nu te poate sprijini atunci când îi ceri, devine din prietenul şi fratele bun cândva, un egoist, insensibil la nevoile altora. Se trece cu vederera dățile când te-a dus şi adus acasă, la magazin, farmacie, doctor... Din propriile economii, cu propriile resurse! Eee, îți spui, aia a fost altceva! Oricum mergea încolo, sau...trebuie să mă ajute că suntem frați în Domnul! Bine, să spunem că e aşa, dar partea ta unde este? În dreptul tău ce putem spune? Aştepți mereu câte ceva de la ceilalți, să se implice, dar când vine vorba de propria ta persoană...ori eşti obosit, ori prea sărac, ori bolnav, găseşti mereu o scuză. Oare Scriptura e doar pentru unii sau pentru toți? Dacă alegem să citim doar ce ne convine, vă spun: să nu ne amăgim... Dumnezeu nu se lasă să fie batjocorit! Căutați pacea şi înțelepciunea de sus! Cel mândru este condus spre cădere, autosuficiența este drumul spre dezastru! Egoul lui e atât de mare, încât ar trebui să se aplece sau să îngenuncheze să zărească pe cei de lâgă el. Dar nu poate pentru că îngnuncherea înseamnă smerenie. Smerenia, umilința, iertarea, iubirea neprefăcută, dărnicia, bunătatea, facerea de bine, fără murmur, fără cârtiri şi clevetiri, aceste roade ale Duhului Sfânt, aduc răbdarea şi înțelepciunea de la Dumnezeu. Răbdarea, perfecționează sufletul, întăreşte trupul şi luminează mintea. 
  Maturitatea spirituală...
---Să taci când eşti împroşcat cu noroi,
---Să întorci şi celălalt obraz când eşti lovit,
---Să ierți când ți se aduce un afront,
---Să te rogi pentru cei ce-ți fac răul,
---Să continui să faci binele, indiferent de circumstanțe,
---Evită compromisul de orice natură,
---Să-l iubeşti pe cel de lângă tine cu o inimă sinceră,
---Să crezi cu toată tăria că Dumnezeu e la cârmă şi că nu vei fi dat de ruşine niciodată,
---Să ceri pace şi binecuvântare peste toți oamenii, fără părtinire. Domnul Isus a murit pentru întreaga omenire, nu a privit la fața omului. Caută slava cerului care e eternă, nu cea pământească, de o clipă. 
  Numai aşa vei trăi în pace şi armonie cu tine însuți şi cu ceilalți. Iubeşte, uită, iartă şi supremul gând să-ți fie întotdeauna veşnicia alături de Cristos. Amin!
 
26/09/14, Barcelona
Luci Boltaşu
Un mesaj, pe care citindu-l cu atenţie, e cu neputinţă să nu te facă să-ţi tresară inima... cercetare prin mila şi harul Domnului ce încă ne vorbeşte, fii binecuvântată sora.
Adăugat în 26/09/2014 de floridinmaracineni
Maturitatea spirituală este coroana personală pe care o împletim aici pe pământ și cu care Îl vom putea primi pe Domnul la revenire .În ea sunt tesute fapte , atitudini personale în funcție de seriozitatea și dragostea cu care ne-am implicat în ascultarea de El. Un text pe subiect, hotărât să trezească conștiințele citiorilor .Fi binecuvântată sora Lucica!
Adăugat în 27/09/2014 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 974
  • Export PDF: 24
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni