Ia-ti chemarea in serios!
Autor: John Ortberg  |  Album: John Ortberg  |  Tematica: Adevărul
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 18/10/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 6 voturi
Ia-ti chemarea in serios!

   Cand copiii mei erau mici si le aduceam cadouri, erau trei cuvinte pe care le uram: A SE ANSAMBLA. Eu nu asamblez. Nu asamblez bine, in orice caz. In mod inevitabil imi ramaneau intotdeauna cateva piese, imprastiate pe covor singure si neasamblate. Intotdeuna imi parea rau pentru aceste piese. Nu aveau nici un rol, nici o sansa sa intre in echipa. Totdeauna imi imaginam ca cineva de la fabrica punea in pachet piese nefolositoare, asa, de rezerva.

   Dumnezeu nu lucreaza asa! El nu face piese de rezerva. TU nu esti o piesa de rezerva. Ai un scop - un proiect care este esential in visul lui Dumnezeu pentru neamul omenesc. Suntem, inainte de toate, conform Scripturii, chemati sa-L cunoastem pe Dumnezeu, sa primim dragostea si mila Sa si sa fim copiii Sai. Suntem chemati sa traim realitatea Imparatiei Sale si sa-L AVEM PE IISUS CA MODEL.   CA PARTE ESENTIALA A CHEMARII SALE, TI S-AU DAT ANUMITE DARURI, TALENTE, ASPIRATII SI DORINTE. ESTE DE IMPORTANTA VITALA SA LE IDENTIFICI IN MOD CLAR, SA LE DEZVOLTI CU INDEMANARE SI SA LE FOLOSESTI BUCUROS, DAR PLIN DE UMILINTA PENTRU A-L SLUJI PE DUMNEZEU.

   John Belusi si Dan Ackroyd au jucat odata intr-un film numit "Fratii Blues". Ei jucau rolul unor muzicieni amatori, proaspat iesiti din inchisoare, care incercau sa adune bani pentru un orfelinat. De fiecare data cand erau intrebati cu ce se ocupau, ei raspundeau astfel: "Suntem trimisi de Dumnezeu in misiune!" Si o spuneau cu o foarte mare convingere.Simpla idee ca doua fiinte umane inepte, fara valoare, puteau sa fie trimisi de Dumnezeu intr-o misiune era bineinteles comedia intregului film.

   Iata povestea vietii tale: esti trimis de Dumnezeu in misiune!

   Daca acest lucru nu este adevarat, inseamna ca nu ai nici un scop, nici o misiune. Iisus S-a exprimat astfel: "VOI SUNTETI SAREA PAMANTULUI. VOI SUNTETI LUMINA LUMII." Au fost altii inainte de tine. Vor veni altii dupa tine. Dar astazi este ziua ta. Daca IMPARATIA LUI DUMNEZEU TREBUIE SA SE MANIFESTE AZI, SE VA MANIFESTA PRIN TINE. DUMNEZEU NU VA VENI SA-TI IA LOCUL. Esti trimis de Dumnezeu in misiune!

   TREBUIE SA INCEPI PRIN A-TI LUA CHEMAREA IN SERIOS! O veche poveste hasidica spunea ca toti trebuia sa poarte o haina cu doua buzunare pentru a primi mesaje din partea lui Dumnezeu. Intr-unul dintre buzunare, scria:"NU ESTI DECAT UNUL DINTRE MILIOANELE SI MILIOANELE DE GRAUNTE DE NISIP DIN UNIVERS." In celalalt, scria: "AM FACUT UNIVERSUL INTREG PENTRU TINE."

   Pot sa-mi port cu usurinta chemarea. Pot trai liber de teama esecului, fara sa fiu preocupat de ce spun altii despre cariera mea, stiind ca mantuirea si valoarea mea personala nu depind de titlul pe care-l port.

   DAR CEEA CE FAC, CONTEAZA FOARTE MULT. Trebuie sa ne folosim toate energiile. SUNTEM TRIMISI DE DUMNEZEU IN MISIUNE!

Ma impresioneaza deosebit de mult cele scrise mai sus. De ce? Pentru caci ele vin ca o pecete ,un sigiliu care confirma implicarea noastra in ogorul evangheliei,{fiecaruia dintre noi,cu darurile[primite}Deci ,n-as mai vrea sa aud; eu,nu cint, caci nu stiu asa bine ca si... sau nici vocea impotrivitorilor nu vreau sa o aud care fac ''comparatii' cu starurile versurilor, prozei, ale predicilor, sau orice dar dat noua spre slava Lui. Sincer cred caci Domnul nu ne-a intrebat pe niciunul dintre noi ;ce daruri dorim sa avem, deci ''orice '' lucrare facuta cu credinciosie in numele Lui, este un dar de inchinare sfinta, ce duce spre desavirsire.
In al doilea rind sunt foarte impresionata de cuvintele puse in buzunarele hainei; in primul { si e bine sa se tina cont de ordinea scrisa''nu esti decit unul dintre milioanele si milioanele....} cit adevar! Sa nu lucram cu mindrie caci nu suntem..nimic fara El dar in al doilea buzunar se afla, dezlegarea celei mai mari taine scrise si savirsite vreodata pentru om si salvarea lui...
Pentru un firicel de praf.. S-a dat pe Sine, a creat tot Universul ,ca in el sa incapa si bucuria inimii mele, caci m-a iubit pina la moarte.
Adăugat în 19/10/2013 de sanda_tulics
multumesc de interventii, fiti binecuvantate
Adăugat în 19/10/2013 de floridinmaracineni
"AM FACUT UNIVERSUL INTREG PENTRU TINE."Suna foarte incurajator, dar stim ca nu este real!
Adăugat în 19/10/2013 de loredanam
"AM FACUT UNIVERSUL INTREG PENTRU TINE."Suna foarte incurajator, dar stim ca nu este real! Pamantul a fost creat ca sa fie locuit de oameni si animale, dar Universul a fost creat si pentru ingeri! Si poate exista si alte lumi locuite de fiinte rationale...
Adăugat în 19/10/2013 de loredanam
suntem trimişi de Dumezeu
în sfântă misiune;
de e uşor sau este greu
de reuşeşti sau 'ncerci mereu
să nu laşi nimic pe mâine.

aceasta este doar o strofă din cuvintele poeziei ce o scriu, din ceea ce-mi vorbeşte Domnul.
Fii binecuvântată.
Adăugat în 23/10/2013 de 1954adina.9mai
A creat universul intreg pentru mine.... Prea mult sau prea putin? Eu cred ca la creat nu sa fie al meu, ci sa ma bucur de el. Si o fac incepand de acum. Ps. 8
Adăugat în 24/10/2013 de gvnob
Statistici
  • Vizualizări: 1249
  • Comentarii: 6
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni