pregatindu-n de Imparatie
Autor: irinel ci  |  Album: untdelemn de bucurie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de irinelakis in 14/06/2009
    12345678910 0/10 X
Pregatidu-ne de Imparatie

"Acest Isus care s-a inaltat la cer din mijlocul vostru , va veni in acelas fel cum L-ati vazut mergand la cer" (fapte 1:11)

"Toate sunt gata , veniti la nunta" , vom auzi odata strigand din nori Mirele. In ultima clipa , trambita va suna , si vom fi chemati sa stam la masa cu Mirele ca sa mancam si sa bem impreuna.
Dar pana acolo este un drum de strabatut. Pe acest pamant suntem straini si calatori , si avem de facut o cale lunga pana sa ajungem in ceruri impreuna cu Isus. Suntem trecuti prin incercari si suferinte ca sa fim gasiti vrednici de Imparatie.
Isus pe acest pamant a trait la fel ca noi , in trup , suferind ispite ca si noi , dar a primit un Nume minunat , care astazi este turnul nostru de scapare. El este adapostul nostru in vreme de nevoi si la El gasim mangaiere , intarire si imbarbatare.
Isus a inceput sa faca si sa invete pe ucenici , calea spre cer , si trairea pe acest pamant intr-o viata de biruinta. Intai a facut , a biruit apoi a invatat. A trait ca si noi , dar fara pacat pt ca a biruit totul in viata privata. Dea-lungul lucrarii pe care a avut-o de indeplinit El si-a ales ucenici , care sa fie o marturie in biserica , in cetate si pana la marginile pamantului, in Ierusalim , in Iudea si pana la marg pam. Si azi cheama oamenii in lucrare sa ii faca ucenici , dar mai mult de ucenici , vrea sa-i faca martori vii , incredinandu-le Evanghelia , sa o duca pana la marginile pamantului , dandu-le putere peste orice domnie sau stapanire a rautatii. Noi stam impreuna cu El in locurile ceresti , caci ne-a inviat impreuna cu El(efes 2:6).  El a randuit apostoli carora le-a dat porunci , instructiuni care trebuiesc urmate.
Unul din apostoli ce a fost ales de Isus este Pavel. La fel ca Isus Pavel avea nevoie de ucenici care sa-l ajute in lucrarea la care a fost chemat. Unul din ucenici lui era Timotei caruia ii spune " sufere impreuna cu mine ca un bun ostas a lui Hristos. Nici un ostas nu se incurca cu treburile vietii , daca vrea sa placa celui ce l-a scris la oaste.( 2tim 2:3,4)."
Ca sa placi lui Hristos nu te incurci cu lucrurile vietii , cu nimic din lume , ci cauti neprihanirea , curatia , dragoste impreuna cu cei cel cheama pe Hristos dintr-o inima curata.
Am fost chemati la oaste sa luptam , am fost chemati sa suferim impreuna cu El ca sa fim vrednici de a intra in Imparatie.
Pe acest pamant  veti avea necazuri , dar indrazniti Eu am biruit lumea.(ioan 16:33). El ne-a lasat un model pe care trebuie urmat , ne-a dat porunci , instructiuni ce trebuie respectate. De la inceput pana la inaltarea la cer El a fost ascultator , chiar si la moarte ascultand de Cel ce l-a trimis si l-a inscris la oaste.   
Suntem chemati la un razboi dar nu unul cu arme care sa fie supuse firii pamantesti , ci puternice , intarite de Dumnezeu ca sa surpe intariturile.(2 cor. 10:4). Luptam cu armele Duhului , cu dragoste , blandetr , bunatate , indelunga rabdare , caci rabdarea in incercare aduce biruinta , iar biruinta aduce nadejde , iar nadejdea nu inseala caci dragostea Lui a fost turnata in inimile noastre prin Duhul Sfant.(romani 5:3-5). Nimeni nu poate sa intre in casa unui om tare si sa-i jefuiasca gospodaria , decat daca a legat mai intai pe omul acela tare .(marcu3:27). Nu avem de luptat impotriva unui om , a carni si a sangelui , ci impotriva duhurilor rautatii , care tzine legati ca robi , pe copii Lui Dumnezeu , a ratacit oile casei lui Israel. Insa Isus a biruit lumea , a biruit orice putere demonica , si a primit stapanirea asupra tuturor lucrirlor si puterilor , fiindu-i supuse totul sub picioare.(evrei 2:8 ). El e cel care a biruit si poate invinge pe omul acela tare , sa-i jefuiasca gospodaria.
Lazar a murit si Isus zabovea sa mearga , a mai sta 2 zile , ca sa isi arate puterea , autoritatea , si ucenici lui sa creada.(luca 1:15,44). Cand a ajuns la mormantul lui Lazar El a poruncit  sa iasa afara si Lazar a iesit. A iesit cu mainile si picioarele legate cu fasii de panza si cu fata infasurata cu un stergar. El a iesit prin credinta , umbla prin credinta , nevazand , neputand lucra nimic , nici macar nu umbla cu pasi mari , fiind legat cu fasii de picioare, dar cand te intalnesti cu Isus , El desleaga orice neputiinta , orice fasie , orice boala El o vindeca , chiar si pe cel mort il invie ii da viata , si fata ne-o descopera. Da la o parte orice mahrama , si orice masca , cand porunca lui este data.( 2 cor 3:14). Orice mahrama , orice stergar este dat la o parte in Hristos , si El face ca sa vedem lumina Lui , sa putem lucra si inainta pe calea vietii. Chiar daca vom continua la fel cu pasii mici , vom inainta in siguranta , spre lumina , nemaiavand fata acoperita. Vom umbla tot prin credinta , dar sub un nou legamant , care nu mai aduce robie , ci aduce eliberare , dragoste , si bucurie deplina in Hristos.
El e puterea superma , toata puterea in cer si pe pamant i s-a dat Lui , cel rau are si El putere insa doar cata i se da de la Dumnezeu. El controleaza situatiile , circumstantele , si nu se trece peste voia Lui , de aceea daca vom ramane si noi in voia Lui , nimic rau nu ni se va intampla peste puterile omenesti. Vom avea insa din toate suferintele o cale de scapare , si o usa de salvare , in Hristos , daca staruim pe calea vietii vesnice.
Aceasta cale e ingusta , e o cale ce duce la viata vesnica , dar Isus Hristos ne da putere sa inaintam , ne da cuvinte sa-L marturisim si sa aducem si pe altii in aceasta lumina. Multi is chemati dar putini is alesi. Dumnezeu stie cine e cel ales , ca ucenic , ca apostol , El da la fiecare lucrari , slujbe , Dumnezeu lucreaza totul in toti.( 1cor 12:6) insa toti cei chemati si alesi sunt chemati la lupta , ca ostas , si nici unul nu trebuie sa se incurce cu treburile vietii.
Ca sa intram in Imparatie trebuie sa trecem prin multe necazuri , insa  daca avem din belsug parte de suferintele lui Hristos , avem parte din belsug si de mangaiere.( 2cor 1:5).
Daca suntem in necaz suntem pt a implini ceea ce lipseste suferintelor lui Hristos , pt trupul Lui , care este Biserica.(col 1:24).
Totusi in aceste suferinte trebuie sa fim bucurosi , caci rasplata este mare in ceruri , daca oamenii ne vor ocara ,  daca vom fi prigoniti , sau orice alt lucru neadavarat spus despre noi. Suntem chemati sa urmam pilda lui Hristos care a suferit pt noi , si ne-a lasat pilda sa calcam si noi pe urmele Lui.( 1p 2:21) . Daca suferim cand am facut ce este bine , este placut lui Dumnezeu lucrul acesta.
Ucenici au trait impreuna cu Isus evenimente de neuitat , au fost invatati , ca intai sa faca apoi sa invete , 3,5 ani au facut si apoi li s-a marit credinta , i-a urcat la urmatoarea treapta de credinta pt a fi martori , umpland-i , botezandu-i cu Duh Sfant , dandu-le aceea putere de a birui casa cea puternica si a -i jafui gospodaria.
Voi sunteti aceia cari ati ramas necontenit cu Mine in incercarile Mele , le-a spus Isus.( luca 22:28). Ei au ramas cu invatatorul lor in toate incercarile , pana in momentul mortii Lui. De aceea va pregatesc Imparatia , ca sa mancati si sa beti la masa Mea in Imparatia Mea , si sa sedeti pe scaune de domnie.
Avem o perioada in care ni se da dreptul sa alegem sa umblam cu Hristos , sau sa fugim dupa lucrurile lumii acesteiap chemati ca ostasi nu avem voie sa alewrgam dupa lucruri pieritoare ci trebuie zi de zi sa ne marim chemarea si alegerea , sa o intarim ca sa nu alunecam niciodata. Ne pregatim aici pe pamant , ca sa intram in Imparatia Fiului lui Dumnezeu , trecem prin suferinte , prin incercari , insa El a pregatit pt fiecare un loc , si ne asteapta la nunta in ceruri.
Dupa cum s-a inaltat la cer din mijlocul nostru , va veni in acelas fel, pe nori in mijlocul nostru , ca sa ne duca acasa.
Traind aici pe pamant , Pavel spunea ca suntem intotdeauna plini de incredere , caci stim ca daca sunt acasa in trup , pribegim departe de Domnul , si ne place mai mult sa parasim trupul acesta , ca sa fim acasa la Domnul. ( 2 cor 5:6,8,9). De aceea ne silim sa fim pregatiti de a il intampina , de ai fi placuti fie ca ramanem acasa , fie ca suntem departe de casa , suntem ostasi si cautam sa placem celui ce ne-a chemat la oaste.
Nunta e pregatita , robi is trimis sa vesteasca , trebuie doar si noi sa imbracam haine albe si sa acceptam chemarea la nunta Mielului. Daca voieste cineva sa vina dupa Mine , sa se lepede de sine , sa-si ia crucea in fiecare zi si sa Ma urmeze.(luca 9:23) Aceastea is instructiunile ce ni le da Isus , ca sa urmam pasii Lui , sa ne pregatim sa intram in Imparatie. Suferim , luptam , prin armele de lovire si de aparare , pe care ni le da neprihanirea . Suntem priviti ca miste inselatori , macar ca spunem adevarul , ca niste necunoscuti , macar ca suntem bine cunoscuti , ca unii care murim , si iata ca traim , ca niste pedepsiti , macar ca suntem omorati , ca niste intristati si totdeauna veseli , ca niste saraci , si totus imbogatim pe multi, neavand nimic si totusi stapanind toate lucrurile .(2cor 6:7-10).
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1415
  • Export PDF: 1
Opțiuni