comori ascunse si margaritare
Autor: irinel ci  |  Album: untdelemn de bucurie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de irinelakis in 14/06/2009
    12345678910 0/10 X
Comori ascunse si margaritare

"Imparatia cerurilor se mai aseamana cu o comoara ascunsa intr-o tarina. Omul care o gaseste o ascunde si de bucuria ei se duce si vinde de tot ce are si cumpara tarina aceea.
Imparatia cerurilor se mai aseamana cu un negustor care cauta margaritare frumoase. Si cand gaseste un margaritar de mare pret , se duce si vinde tot ce are si-l cumpara"(matei 13:44-45)

Avem un trup pamantesc , si fiecare trup are viata. Ne-am intors la Dumnezeu si El ne-a luminat. Ne-a dat lumina ochilor inimii ca sa intelegem voia Lui , sa ajungem la deplina cunostiinta a nadejdi chemarii Lui. Ne-a chemat sa ne faca partasi firii dumnezeiesti , sa fim mostenitori impreuna cu sfinti.
Ne-a binecuvantat cu tot felul de binecuvantari duhovnicesti , in locurile ceresti , in Hristos.( efes 1:3,18). Ne-a inzestrat cu diferite abilitati si ne-a dat diferite daruri, asa incat impreuna sa formam un trup si sa ne completam unul pe celalalt. Unul poate exceleaza in domeniile in care ii binecuvantat , altii cresc zi de zi sa ajunga si ei la statura lui Hristos , insa El ne-a luminat ca sa fim un trup , sa completam partile care is mai slabe cu parti in care excelam.
Imparatia cerurilor se aseamana cu o comoara ascunsa intr-o tarina.
Suntem facuti din tarana pamantului , si ni s-a dat suflare de viata.(geneza 2:7) . Ni s-a dat un trup si acestui trup suflare. In acest pamant Dumnezeu a pus margaritare si comori ascunse. Au trecut anii intregi nestiind ca exista un Dumnezeu , necrezand ca El ii viu si ca si azi lucreaza , dar in ziua cand El ne-a nascut din nou , ne-a deschis ochii inimii am inceput sa vedem adevaratele comori si margaritarele. Suntem facuti dupa chipul Lui , si rascumparati , infiati prin sangele Lui , prin Duhul Sfant. Am fost binecuvantati duhovniceste , si in pamantul acesta din care suntem creati au fost ascunse comori ce trebuie cumparate cu un pret.
Ni s-a dat diferite daruri , diferiti talanti si ni s-a dat libertatea sa aducem rod , sa aducem alti talanti pt ca la sfarsit cand va veni iarasi Stapanul sa ia ce ii al Lui , cel ce n-a adus rod va fi aruncat in intunerecul de afara , iar cel ce a adus rod cu talanti ce i-a avut va intra in bucuria Stapanului.(matei 25:14-30) .
Cel ce afla comoara aceasta in pamant ,o ascunde. Cauta sa ascunda comoara ca cineva sa nu io poata lua. Ceea ce ii pamantesc va putea fi furat , insa o comoara pe care o primim de la Dumnezeu n-o va putea fura nimeni. Nimic nu ne poate desparti de dragostea lui Dumnezeu. Ca ucenici ai Lui , suntem invatati ca sa dam mai departe aceasta dragoste , sa invatam si pe altii despre Imparatie neascunzand comoara , insa aceasta comora are un pret nespus de mare , incat omul care o gaseste vinde tot ce are si cumpara tarina aceea. Cu pretul vietii noastre incercam sa cumparam aceea tarina , tot ce avem vindem ca sa putem cumpa tarina. Odata ce ai cumparata tarina e a ta , e proprietatea ta. Am fost prinsi si legati cu nenumarate legaturi de cel rau , am fost captivi si chiar daca ziceam cum vom fi eliberati caci nu suntem legati , am fost robi ai pacatului. Aceasta comoara pe care am gasit-o , ne-a determinat sa vindem tot cei pamanteste , sa renuntam la tot ceea ce ii pamantesc , ca sa putem fi eliberati. Adevarul ne-a eliberat , si cu pretul a tot ce-am avut ne-am cumparat inapoi tarina , si in ea am ascuns dragostea lui Dumnezeu. Din ea va rodi dragoste , bucurie , indelunga rabdare , si toti cei ce vor trece vor vedea comoara din aceasta tarina. O tarina bogata , un pamant bun ne-a facut Dumnezeu , daca nu semanam intre spini. Daca nu ne lasam necajiti , si ingrijorati , inselati de bogatiile acestei lumii , daca vindem tot ce avem ca sa cumparam tarina in care este ascunsa comoara , cu bucurie , in lumina , ceea ce am ascuns va rodi .
El ne-a dat bucurie , ne-a vindecat pt ca samanta sa cada in pamant bun , si sa roadeasca. Ne lepadam de firea pamanteasca , rastingnind-o zilnic , aducand rod si jrrtfa neprihanita inaintea Lui , nemaiurmand calea gresita pe care eram.  
Imparatia cerurilor se mai aseamana cu un negustor care cauta margaritare frumoase. Acest negustor cauta margaritare , lucruri de pret , in lucrurile pamantesti. Avem ochii atintiti spre lucruri pamantesti si cautam mereu adevaratele bogatii in lucruri care is trecatoare. Cest negustor a cautat un margaritar de mare pret si l-a gasit. Cautam in averi , cautam in alte lucruri materiale valoare , insa acestea trec si in ziua aceea vor arde.
Pavel socotea ca un gunoi toate lucrurile pt pretul nespus de mare al cunoasterii lui Hristos. Cautam mereu acest margaritar in lucruri pamantesti , insa hristos e in locurile ceresti. Tot ceea ce ii inaltat intre oamenii pt Dumnezeu e uraciune. Cunoasterea lui Hristos , e un lucru de mare pret , un margaritar . Tot ce avem vindem , pierdem pt cunoasterea lui. Vrem sa ajungem cu orice pret la invierea mortilor. Ceea ce vrem sa stim ii sa-L cunoastem pe El si puterea invierii Lui , si partasia suferintelor Lui , si sa ma fac asemenea cu moartea Lui.(fil 3:10). Ne-am intors la Dumnezeu si am gasit lucruri de valoare in locurile ceresti , iar cele care credeam ca erau pretioase le socotim ca un gunoi , caci cunoasterea Lui Hristos , e un margaritar de mare pret.
Am fost negustori care cautam fericirea , cautam bucuria , cautam dragoste si El ne-a luminat ochii inimii sa intelegem ca in tarina El a ascuns comori , dragostea lui e ascunsa in inima noastra trebuie doar sa vindem tot ce avem , sa ne indreptam privirea spre cer de pe lucrurile astea pamantesti , sa nu mai cautam pe Hristos in lucruri pieritoare , pe care le fura hoti si le mananca molia. Renuntam la tot ce avem pt pretul cunoasterii lui Hristos , cel mai de pret margaritar . Am fost negustori , dar am gasit adevarata comoara , am gasit comorile ascunse , si margaritarele de pret. Ne-am indreptat privirea spre Isus , Marele Preot al desavarsirii noastre si asteptam izbavirea.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 3519
  • Export PDF: 1
Opțiuni