ce putem cumpara de la EL?
Autor: irinel ci  |  Album: untdelemn de bucurie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de irinelakis in 14/06/2009
    12345678910 0/10 X
Ce putem cumpara de la Dumnezeu?

"Babilonul cetatea cea tare! Intr-o clipa ti-a venit judecata!
Negustorii pamantului o plang si o jalesc, pt ca nimeni nu le mai cumpara marfa." (apoc. 18:10-11)

Am fost curios intotdeauna de  ceea ce am putea cumpara de la Dumnezeu. Pe parcursul istoriei avem oamenii care in trairea vietii lor l-au cunoscut pe Dumnezeu , printr-o minune , sau vreun semn.
Multi dintre cei care au vazut vreo minune sau vreun semn , s-au pocait , au crezut , si au fost salvati.
Au primit iertarea pacatelor si o noua imbracaminte , o noua fiinta , in care au fost schimbati, acestia le-au primit pt ca au crezut in Dumnezeu , dar ceilalti au inteles la fel ca primii si au vazut la fel minunile lui Dumnezeu dar au reactionat altfel si n-au primit ceea ce avea Dumnezeu sa le ofere.
 Vedem in geneza construind turnul Babel , acesti oameni vroiau sa isi faca un nume , si sa isi construiasca o cale spre cer prin fortele lor proprii. Prin arderea de caramizi , prin construirea cu puterea omeneasca , ei vroiau un turn pana la cer . Prin puterea omeneasca nu vom ajunge in cer , dar cu siguranta vom pierde tot ceea ce are Dumnezeu pt noi pregatit in viata pamanteasca , daca vom face voia noastra si vom asculta de acest spirit al babilonului care ne face sa credem ca avem vreun merit si o pricina de lauda . Pricina de lauda s-a dus pt ca am trecut sub har si suntem sub legea credintei .
Fiul risipitor satul de viata sa propria ce o traia la casa tatalui sau , a cerut partea de avere ce i se cuvenea si a plecat intr-o tara departata. Luandu-si partea de avere credea ca va gasi fericirea. Fericirea se gaseste daca se cauta ca o comoara , insa nu ducand o viata destrabalata. Banii nu ne vor aduce fericirea si nici vreo alt obiect. Gasim adevarata fericire cand iti indrepti privirile spre El , si Fata lui te lumineaza. Atunci intelegi ca averea pamanteasca nu va lucra o greutate vesnica de slava , ea nu-ti da fericire , nu-ti da pace , ci cei carew au alergat sa se imbogateasca ,s-au strapuns singuri cu o multime de chinuri , si au cazut in ispita si s-au prins in lat. Nadejdea noastra nu trebuie sa fie in bogatii ,  ci in Dumnezeu care ne da toate lucrurile din belsug ca sa ne bucuram. (1 tim. 6:9 ;  6:17 ).
 Apostoli au dus o viata saraca , unii au trebuit sa renunte la tot ceea ce aveau , au lasat in urma averii , parintii si fratii si l-au urmat pe Isus. In schimbul lepadarii de tot ce aveau au primit freptul de a se numi copii de Dumnezeu. Ei au fost facuti ucenici , apostoli , oamenii prin carew Dumnezeu a lucrat si si-a facut lucrarea sa propaseasca , cei care au facut minunile si semnele lui Dumnezeu. El ne vrea si pe noi lucratori impreuna cu El , dar trebuie sa lepdam tot cei pamantesc si sa-L urmam dintr-o inima curata ridicand maini curate spre cer. In lucrarea lor au intalnit tot felul de oamenii si au fost pusi in diferite circumstante. Deseori batuti , intemnitati , batjocoriti , dar au fost scapati de Dumnezeu.
In samaria era un om care vrajea oamn0enii numit Simon. El spunea :" aceasta este puterea lui Dumnezeu care se cheama mare"( fapte 8:10). De la mic la mare il ascultau cu luare aminte. Dar apostoli i-a aratat adevarata putere a lui Dumnezeu , vindecand poporul , scotand draci , multi slabanogi si schiopi erau tamaduiti , dar poporul era nu numai vindecat ci cei care se botezau si credeau , erau umpluti de Duhul Sfant prin punerea mainilor. Cand a vazut Simon ca Duhul Sfant se primeste prin punerea mainilor , le-a dat banii.
Acest duh Sfant pe care il primim prin punerea mainilor , e acelasi si azi. E acelasi duh pe care l-au primit si apostoli si prin care Dumnezeu toarna dragoste in inima noastra.(romani 5:5). Prin duhul Sfant Dumnezeu ne toarna in inima dragoste , iar Simon credea ca poate cumpara dragostea lui Dumnezeu.
Multi cred ca dragoste de orice forma se poate cumpara , unii isi vand dragostea , dar exista o dragoste adevarata care e dragostea divina ce nu se poate cumpara cu nimic.  La Dumnezeu nu exista vreun lucru pe care sa-l poti cumpara , ci totul e in dar. El ne ofera chiar si viata vesnica in dar , gratuit nu prin meritele noastre , ci prin meritele lui Isus , care a fost singurul vrednic sa moara pt noi ca astazi sa avem iertare , si viata. El ne-a trasat o Cale pe care sa pasim , si daca vom asculta in totul de El , va turna dragoste in inima prin Duhul Sfant.
Dragostea nu se cumpara , precum nici fericirea. Cautandu-L pe Dumnezeu, dintr-o inima sincera si maini curate, vom primi si dragostea si fericirea , si toate lucrurile sa ne bucuram.
Acest spirit al babilonului si azi ne poate amagi sa credem ca dragostea lui Dumnezeu se poate cumpara , sau ca fericirea se dobandeste prin mostenirea unei averi. Si Adam, si Eva au fost amagiti de sarpe , n-au crezut ca viata e data prin ascultarea de Cuvant , umblarea in Cuvant,  insa  impotrivindu-se legii lui Dumnezeu au fost despartiti de El , fiind izgoniti din gradina Eden.
Tot ceea ce are Dumnezeu e pt noi , toate fructele pomilor din gradina sunt pt noi , insa daca El ne interzice sa gustam din anumiti pomi , e spre binele nostru. Nu prin faptul ca au mancat din pomul cunostiintei binelui si raului au murit adam si eva spiritual , ci neascultand de Dumnezeu. Facand voia noastra luptam impotriva voii Lui si aceasta ne desparte de Dumnezeu.
Biblia e rezultatul neascultarii lui Adam si Eva de Cuvantul Domnului. La fel ca acel fruct al pomului , daca luam in neascultare ceea ce ii scris in biblie putem muri. Slova omoara , dar Duhul Sfant da viata. Avem nevoie de viata , si de Duh Sfant , luand biblia ca un izvor de viata , si cerand lumina prin Duhul Sfant ea nu va fi doar cunostiinta , ci ea ne va arata Calea pe care trebuie sa il urmam pe Isus.
Tot ce ne ofera Dumnezeu e fara plata si tot ceea ce ne ofera din mana Lui e un lucru desavarsit.(iacov 1:17). Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus de la Tatal luminilor .
Dumnezeu e pt noi iar daca il avem de partea noastra cine se va putea impotrivi?
Fericirea , dragostea , viata , cunostiinta , sunt date prin Duhul Sfant care ii turnat in inima noastra de Dumnezeu. A facut posibil acest lucru pt ca l-a dat pe singurul sau fiu sa moara pt noi , si prin ranile Lui sa fim vindecati. Isus a fost si este si va fi , singurul vrednic care a murit si si-a dat viata pt noi , inspre iertarea pacatelor ca acum sa fim socotiti neprihaniti prin credinta in El , si sa avem liber acces la izvorul de apa vie fara plata. Apa vietii fara plata e pt cei ce inseteaza , oricine ii este sete si ingenuncheaza inaintea Lui , marturisind ca Isus Hristos este Domnul , va primi viata vesnica.( apoc. 22:17) , fiindca oricine va chema Numele Domnului va fi mantuit.( romani 10:13) si acesta nu vine de la noi , prin fapte ci e darul lui Dumnezeu fara plata.( efes. 2:8)  
Cei care il cauta pe Dumnezeu ca niste negustori , vor fi dezamagiti , pt ca nu il vor gasi si nu vor primi ceea ce Dumnezeu vrea sa ne dea fara plata , pt ca inima lor nu e curata inaintea Domnului. Acest spirit al babilonului si azi inca ii cuprinde pe crestini , crezand ca prin forta sau puterea lor , prin faptele lor vor primi ceea ce Dumnezeu vrea sa ne dea fara plata. Daca ne vom pocai de orice rautate , si vom trai in sfintenie , El ne-a pregatit fapte bune in care sa umblam , dar mainile si inima trebuie sa fie curate inaintea Domnului. Sa nu curatim doar partea dinafara a paharului , ci sa curatim si partea dinauntru caci din inima noastra ies gandurile rele.  
Acesti oamenii care negociaza cu Dumnezeu , vor fi judecati iar tot ceea ce au acesti oamenii de vandut nu va mai fi cumparat. Dumnezeu nu vinde nimic , El ofera totul fara plata , iar cei care lucreaza impreuna cu Dumnezeu si vand ceea ce Dumnezeu ne da fara plata , duc poporul in ratacire , si se ratacesc si ei insisi. Fiecare cuvant , orice proorocie , orice cantare , orice altceva ne ofera Dumnezeu pt zidirea Biserici trebuie sa se faca fara plata , asa cum si Dumnezeu ne ofera totul fara plata. Recompensa celor care lucreaza asa cum vrea Dumnezeu , dupa voia Lui , nu va fi doar pe pamant , ci Dumnezeu ofera si in aceasta viata dar in veacul care vine viata vesnica. (marcu 10:30 )
 El care n-a crutat nici chiar pe Fiul Sau ci L-a dat pentru noi toti cum nu ne va da fara plata , impreuna cu El , toate lucrurile?( romani 8:32 )
Statistici
  • Vizualizări: 1411
  • Export PDF: 1
Opțiuni