necesarul vietii crestine
Autor: irinel ci  |  Album: untdelemn de bucurie  |  Tematica: Sub flamurile crestinismului
Resursa adaugata de irinelakis in 14/06/2009
    12345678910 0/10 X
Necesarul vietii crestine

"Voi veti primi o putere cand se va pogora Duhul Sfant peste voi si-Mi veti fi martori in Ierusalim , in Iudea, in Samaria si pana la marginile pamantului" (fapte 1:8)

Oamenii au asteptat cu staruinta cu un cuget , promisiunea lui Isus.
El ne-a promis o putere , o forta care ne va ajuta in viata crestina , ne va da autoritate peste duhurile necurate , ne va carmui , ne va zidi sufleteste personal si prin darurile Duhului Sfant se va zidi si Biserica. Toti impreuna formand un trup , o Biserica sfanta si soborniceasca.
Acum templul Lui Hristos, dupa venirea lui Hristos, e construita din pietre vii , neslefuite de mana umana , netaiate cu toporul , ci insus Olarul ne-a luat pe fiecare si prin circumstantele prin care ne-a purtat , prin suferinte si intamplari presante ne-a scos vrednici de chemare si vrednici sa ne incredinteze Evanghelia sa ducem mai departe Cuvantul pt ca vestea buna sa fie cunoscuta pana la marginile pamantului. Acum insa ne-a promis o putere care ne va ajuta sa biruim , si sa ramanem biruitori , caci Cel ce este in noi este mai mare decat ce este in lume .( 1ioan 4:4) si nici un pacat nu va mai putea sa ne biruiasca .( romani 6:14). Odata am fost sub robie , legati de lanturi care nu se vad , intr-o inchisoare invizibila , dar am fost eliberati , ni s-a dat drumul cunoscand adevarul.
Noi pornim pe acest drum , cum au pornit si inaintasi nostri , de la faptul ca nu exista o forta mai puternica decat cea care este Dumnezeu , si prin credinta inaintam pas cu pas spre Isus, pe urmele atent lasate de Isus pt noi a-L urma. Exista un anumit sablon obligatoriu pt constructia unei vieti interioare ca a lui Isus , insa fiecare fiinta va aduce intotdeauna ceva nou si va construi un model potrivit conditiilor in care traieste , felul sau de a judeca si de a gandi va fi unic , prin Isus cel care este trainic si de neinvins.
El ne-a deschis o cale , singura care poate valorifica la un nivel superior resursele interioare ale unei persoane , dupa darurile si harul facut individual de catre Dumnezeu fiecaruia. Isus a promovat o viata in victorie , demonstrand public , ca exista o necesitate exterioara pt ca viata spirituala a fiecaruia sa poata urca treapta cu treapta spre telul care il avem. Toti ar trebui sa avem acelasi tel , bine definit , clar , organizat si carmuit de Duhul Sfant ca , telul sa fie atins in totalitate cu perfecta siguranta , fara nici o abatere pe parcurs.
Suntem trecuti prin anumite incercari zi de zi , insa fiecare victorie a sporit increderea si ne-a adus tot mai aproape de Isus si tot mai mult ia viata chipul Sau in noi.  El pe pamant prin suferinte s-a facut ascultator , pana la moarte pe cruce , implinindu-si scopul pt care a venit , prin sangele Lui sa fim curatiti si sa faca posibila mantuirea sufletelor oamenilor. El a primit ungerea pt lucrarea la care a fost trimis , in apa botezului cand Duhul Sfant sa pogorat in chip trupesc de porumbel peste El. Duhul Sfant l-a uns sa aduca vesti bune , sa vindece , sa vesteasca slobozenia , si izbavirea. (isaia 61:1) . Sa ne arate o viata in victorie prin calauzirea data de Duhul Sfant , traind in totalitate sub autoritatea lui Dumnezeu in voia lui deplina si desavarsita.
Cu fiecare treapta noua urcata , suntem tot mai aproape de tel , de tinta noastra. Nu cautam sa fim in cer intr-o zi , ci sa fim ca Isus si cu Isus. Chiar daca nu vom fi in Rai , dar daca vom fi cu Isus , e scopul pe care ni l-am pus. El este raul Dragostei care ne hraneste si ne da plinatatea , siguranta si mangaierea in orice necaz. S-ar putea ca unii sa isi doreasca sa fie in Rai , iar Isus nu va fi in mijlocul lor , cum biserica din Laodiceea lauda pe Dumnezeu , dar El nu era in mijlocul lor ci era la usa afara. (apoc.3:20). Chiar si la cina Isus nu era invitat , insa oricine il va chema pe Isus la masa nu va duce lipsa de mancare si va fi satul, dar cine va cauta mancarea inaintea Lui va fi flamand si fara Isus. El va sta la usa si va continua sa bata , sa iti vorbeasca caci are o indelunga rabdare si doreste ca toti sa fie liberi si toti sa il cunoasca asa cum este El.
 Urcam prin El zi de zi drumul pe care il avem de strabatut , trecem prin pustie , prin furtuni , vanturi , urcam munti , traversam mari , dar  autoritatea si forta care se cimenteaza tot mai mult prin acestea, face ca intr-o zi sa traim ca El. Avem parte de tratamentul Lui , tocmai ca intr-o zi sa fim ca El si cu El. A suferit batai , batjocuri , insulte neadevarate , ispitit in totul ca si noi , dar biruitor intotdeauna.
Poporul a vazut in El o forta , o putere , singura in stare sa asigure inaintarea pe calea unei vietii libere si in victorie. Ne-a dat putere sa biruim si sa ramanem biruitori , inaintam cu deplina credinciosie pe aceasta Cale , caci necesarul vietii crestine insus Isus il implineste in noi zi de zi , la nivelul la care ne aflam fiecare , El toarna putere , toarna forta , incredere sa pasim inainte . Potrivit conditiilor in care traim El toarna har sa ne fie indeajuns sa rabdam sa crestem sanatos . Trupul nostru trece , si gemem des in cortul acesta pamantesc , insa avem un trup spiritual care zi de zi se innoieste , prindem aripi ca vulturul si ne inaltam spre ceruri.
Intr-o descoperire ce a avut-o Ezechiel , avem 4 fetze. Una de om , cea blanda , smerita , delicata cand intram in contact cu ceilalti crestini plina de compasiune; una de leu , cand luptam impotriva celui rau ; una de bou , caci zilnic de tragem jugul , si suntem antrenati , munciti pt a duce greul ; si una de vultur , prin care zi de zi ne innoim si zburam tot mai sus.(ezech.1:10). Trupul nostru trece dar interior suntem innoiti , iar intr-o zi dupa masura cresterii si inaintarea pe scara vietii crestine , va curge rauri de apa vie , fluvii , incat sa putem fi o binecuvantare pt toti cei din jurul nostru. El vrea ca fiecare sa fie la plinatatea Lui , judecata sa fie deprinsa  , sa deosebeasca binele si raul , sa ne hranim cu hrana tare ca sa fim oamenii mari destoinici sa invatam pe ceilalti Calea lui Isus.( evr.5:14).
Dumnezeu face si azi chemari si alege slujitori, si spune cum ii spunea lui Pavel:" Scoala-te si stai in picioare , caci M-am aratat tie , ca sa te pun slujitor si martor atat al lucrurilor pe care le-ai vazut , cat si al lucrurilor , pe care Ma vei vedea facandu-le."(fapte26:16). El ne-a ales ca slujitori , ca martori caci am vazut lucrarile Lui si vom mai vedea ,si ducem vestea buna mai departe caci ni s-a nascut un Salvator , un Imparat , care stie necesarul fiecaruia si personal se ocupa de fiecare dupa nivelul la care se afla , conform conditiilor in care traieste. El nu ne cere mai mult decat ni s-a dat , ci cere ca cu cat ni s-a dat sa lucram in via Lui aducand rod , ca Stapanul sa fie bucuros si sa ne spuna intr-o zi , intra in odihna Stapanului tau.
El ne-a promis o putere , si sa nu incepem slujirea fara aceasta putere caci vom fi invinsi si nu vom urca din treapta in treapta , vom fi biruiti si chiar batuti daca nu vom avea aceasta autoritate cu care sa luptam. Feciori lui sceva au mers la lupta impotriva duhurilor , dar nu aveau putere si au plecat goi si raniti din casa in care se aflau.(fapte19:16).
Dorinta Imparatului este ca sa staruim intr-un cuget , si-o inima avand un tel comun , sa fim un tot indestructibil , care sta ca scut si garant in acest curs pe Calea credintei . Avem astfel siguranta unei vieti implinite ca biserica ,ca popor liber si in victorie , cu perspective larg luminate pe drumul ce duce spre Isus.
Era nevoie de o noua etapa pt poporul Dpmnului , una superioara , si-a decis ca prin trimiterea si jertfirea singurului Sau fiu , sa avem poarta spre un nou legamant , unul mai bun , ca sa fie posibila curatirea fiecaruia printr-o singura jertfa , nemaifiind necesare nenumaratele rauri de untledemn si vitele arse pe altar. Isus printr-o singura jertfa a sters pacatele fiecaruia. Prin credinta ne botezam in apa , El ne va boteza cu Duh Sfant , si ungerea pe care ne-o va da pt inceperea slujirii va sta ca marturie caci Dumnezeu si astazi e acelasi si Cuvantul Sau e viu. Il marturisim ca Domn si Mantuitor si minunatele Lui lucrari ce le-a facut printre noi , dar ceea ce in legamantul vechi n-a fost posibil El a facut posibil acum pt noi , ca El sa isi faca lucrarile minunate in noi , prin schimbarea zi de zi a caracterului nostru transformandu-L in caracterul Domnului Isus Hristos.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1415
  • Export PDF: 1
Opțiuni