ce ne promite Noul Legamant
Autor: irinel ci  |  Album: untdelemn de bucurie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de irinelakis in 14/06/2009
    12345678910 0/10 X
Ce ne promite Noul Legamant?

"El va mantui poporul Lui de pacatele sale" (matei 1:21)

Stim ca Isus Hristos ii cel care a fost singurul vrednic sa moara pt noi , ca azi sa traim prin El , fiind ingropati prin botez si inviati impreuna cu El , prin credinta in puterea Lui. Am fost asezati in El ca azi sa traim prin El , viata noastra fiind ascunsa cu Hristos in Dumnezeu.
Multi ani Dumnezeu nu mai vorbise prin prooroci poporului , si pt multa vreme nimeni nu mai stia planul Lui , in trecut vorbise in multe randuri si in multe chipuri , le daduse fagaduinte minunate , cu toate ca poporul era mereu neascultator , si cum venea un imparat nou , ducea poporul in directia in care mergea el. De cele mai multe ori ducea poporul la o inchinare inaintea altui dumnezeu , invatand poporul alte porunci si alte traditi , si azi in vremurile din urma se intampla acelasi lucru. Avem promisiuni minunate insa nu ascultam si nu facem ceea ce spune Dumnezeu pt a le primi , pt a fi trecute in contul nostru , ci in loc sa il urmam pe Isus Hristos , care e Apostolul Desavarsirii credintei noastre , urmam pe unii oamenii , care vor sa fie invatatori ai legi dar nu stiu ce urmaresc , nici ce spun.  Acesti oamenii nu slujesc lui Hristos ci pantecelui lor si prin vorbiri dulci si amagitoare , ei inseala inimile celor lesne crezatori , duce poporul in ratacire , invatandu-i datini si obiceiuri omenesti , Cuvantul lui fiind interpretat gresit  de cei nestiutori si nestatornici .
Fiecare promisiune din Biblie e pt toti oamenii care se intorc la Dumnezeu si isi doresc sa il urmeze din toata inima. Ca sa le implineasca Dumnezeu in viata noastra trebuie sa venim la El sa le acceptam.    
Is trei lucrururi ce le marturisesc in Noul Legamant ca fiind importante pt zidire si imbarbatarea inimii , ca ea sa nu fie desnadasduita in vreun necaz , sau amagita in vreo furtuna.
" iubire vesnica , viata din belsug , bucurie deplina ". Aceste trei lucruri ne sunt garantate , daca venim la Isus si dorim sa il urmam. Orice alta religie care nu il urmeaza pe Isus , sau tine anumite invataturi inferioare , nu vor ajunge sa cunoasca iubirea lui Isus cea vesnica , bucuria nu va fi deplina si viata nu va fi din belsug.
Ne-am intors la El si prin credinta prin sangele Lui am fost curatiti , spalati si imbracati in Hristos , omul cel vechi lepadandu-l si dand nastere unui om nou , care se innoieste spre cunostiinta Lui in fiecare zi , si se transforma asemenea Lui zilnic.
El ne-a daruit tot tot ce priveste viata si evlavia , prin cunoasterea Lui , prin care ne-a dat si fagsduintele Lui nespus de mari si scumpe. El a facut posibil deschiderea portilor ce ne despartea , a inlaturat vrajmasia , si a facut din doi un singur om nou. El este pacea noastra , pacea fiind siguranta dragostei ca El ne iubeste. El a murit pe cruce pt fiecare pacatos , ca azi sa fie apropiati prin cruce , spalati prin sangele Lui , si printr-o singura jertfa pentru pacate a curatit intregul norod.
"Te iubesc cu o iubire vesnica " , "Eu am venit ca oile sa aiba viata , si s-o aiba din belsug " , " cereti , si veti capata pentru ca bucuria voastra sa fie deplina ",  sunt doar cateva din ceea ce Noul Legamant ne promite.
Daca in cel Vechi au transformat apa in sange , au despartit marea in doua ,  au inviat morti , in acest legamant mai bun , ceea ce promite trebuie sa fie mai bun. Nu doar ca se va intampla minuni si semne , insa va fi o bucurie cum in cel vechi nu se putea trai , aceasta bucurie deplina. Acum suntem sub har , nu mai suntem sub Lege , si daca in trecut doar unii aveau Duhul Sfant , azi e posibil ca oricine indeplineste conditiile sa primeasca acest Duh Sfant fagaduit. El se va transforma in noi intr-un rau de apa vie , care nu ne va mai lasa niciodata sa fim insetati sau ca bucuria noastra sa fie luata.(ioan 16:22).
Apostoli erau intristati pt moartea lui Isus , avand nevoie de Duhul Sfant , inca nu fusese dat , dar dupa inviere El s-a aratat ucenicilor si le-a dat Duh sfant in asa fel ca bucuria lor sa nu mai poata fi rapita , dar sa ajunga deplina prin cererile care vor fi nu doar ascultate ci si implinite in Numele Lui , dupa voia Lui. Aceasta e o imagine paralela intre cele doua legaminte , caci in cel vechi puteam si eram intristati, iar dupa ce am fost umpluti si s-a dat un Duh Sfant , bucuria nu va mai putea fi rapita. Vedem in vechiul ca insus Ilie , sedea sub un ienupar dorind sa moara.(1 imp 19:4) Aceasta tristete e adesea intalnita si astazi printre crestini , care nu traiesc viata in bucurie deplina pt ca nu cunosc Cuvantul indeajuns incat sa biruiasca pe diavol pe toate planurile. Incercand sa ne zidim zi de zi , cautand intarirea chemarii , luptand cu orice pret rascumpararea noastra si eliberarea de toate legaturile celui rau , nu vom aluneca niciodata dar vom avea si intrare din belsug in Imparatie. Veti cunoaste adevarul va va face slobozi(ioan 8 : 32).
Prin El avem iertare de pacate , biruinta asupra lor , si trairea intr-o viata de bucurie deplina. Bucuria da nastere unei vieti din belsug , implinirea unei dorinte este un pom de viata.( proverbe 13:12) . Acest pom de viata se va reinnoi mereu si mereu , si credinta noastra se va intari , inima noastra va fi imbarbatata si nadajduind fara sa ne clintim  ca ceea ce promite El poate sa si implineasca.(romani 4:21).
Plini de bucurie , avand viata din belsug , vom simti iubirea Lui zi de zi , staruind in rugaciune cu multamiri. Este o nevoie de dragoste , fiecare are nevoie de o anumita masura de iubire zilnica , si la Isus avem implinita si aceasta dorinta. Celui ce i s-a iertat mult va iubi mult , celui ce i s-a iertat putin va iubi putin. La fel vom simti si noi iubirea Lui , precum daruim iubirea noastra. Noi stim ca El ne-a iubit caci ne-a dat din Duhul Lui si a murit pentru noi pe cruce , El ne-a iubit intai , e randul nostru sa daruim , sa iubim si chiar sa suferim pentru El , implinind fiecare ceea ce lipseste trupului lui Hristos prin suferinta personala. Si in suferinte El ne mangaie , ca sa , si daca se mareste suferinta , se mareste si mangaierea . Harul Lui ne este indeajuns sa terminam aceasta cursa , alergare pt rasplata cereasca. Venim la Dumnezeu si El tot daruieste , noi nu avem ce sa-i dam , decat inima , pt ca tot ce avem de la El le-am primit. De la cel mai mic lucru pana la cel mai are , e un dar de la El. Mantuirea , iertarea , dragostea , bucuria , viata , sunt darurile pe care Dumnezeu ni le da cu bratele deschise celor ce se intorc la El din ratacirea lor. Dragostea ii cea mai mare , chiar si credinta , si nadejdea sunt daruri nespus de mari , dar daca le-am avea fara Dragostea Lui , n-ar fi nimic. La fel si noi daca ne-am intors si nu umblam in faptele bune pregatite de El , daca ne-am da toata averea pentru hrana saracilor , si n-am avea dragoste , nu ne-ar folosi la nimic. Dragostea e un element important in viata fiecaruia , si doar la El gasim aceasta dragoste autentica.
La El totul e deplin si desavarsit , prin harul Lui . El ii indelung rabdator si doreste ca fiecare sa fie mantuit si sa nu se piarda , dar depinde de fiecare ce alegere face. Unii aleg creatia in locul Creatorului   si slujesc lucrari manilor lor , sichiar se bucura si ii gasesc de buni si pe cei ce le fac , astfel de oamenii sunt vrednici de moarte si stiu si Hotararea Lui Dumnezeu. Celor ce staruiesc in bine si cauta slava , cinstea si nemurirea le va da viata vesnica , iar celorlalti care nu asculta si din duh de galceava se impotrivesc adevarului ,  le va da manie si urgie .
Dumnezeu e dragoste , bucurie , viata , neprihanire , intelepciune , sfintire , rascumparare , si la fel ca El vrea sa fim fiecare. Isus a fost facut de Dumnezeu pt noi aceste lucruri , iar noi ascunsi cu Hristos in Dumnezeu vom fi transformati asemenea Lui.(1 corinteni 1:30).
Noul Legamant are promisiuni nespus de bune si mari si scumpe , si cu mult mai bune decat Legamantul trecut , trebuie doar ca sa il acceptam si sa mergem sa le ridicam .
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1508
  • Export PDF: 1
Opțiuni