Ganduri
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de Cecile in 22/10/2007
    12345678910 0/10 X
Avem timp pentru toate: sa dormim, sa alergam in dreapta si-n stanga, sa regretam c-am gresit si sa gresim din nou, sa-i judecam pe altii si sa ne absolvim pe noi insine; avem timp sa citim si sa scriem, sa corectam ce-am scris, sa regretam ce-am scris, avem timp sa facem proiecte si sa nu le respectam, avem timp sa ne facem iluzii si sa rascolim prin cenusa lor mai tarziu. Avem timp pentru ambitii si boli, sa invinovatim pe Dumnezeu pentru toate amanuntele; avem timp sa privim norii, reclamele sau un accident oarecare; avem timp sa ne-alungam intrebarile, sa amanam raspunsurile; avem timp sa sfaramam un vis si sa-l reinventam; avem timp sa ne facem prieteni si sa-i pierdem; avem timp sa primim lectii si sa le uitam dupa-aceea; avem timp sa primim daruri si sa nu le-ntelegem. Avem timp pentru toate!

Din pacate nu avem timp doar pentru putina tandrete! Cand insfarsit ne-am lua timp si pentru aceasta, ne trezim ca e prea tarziu!

Am invatat unele lucruri in viata, pe care vreau sa vi le impartasesc si voua: am invatat, ca nu poti face pe cineva sa te iubeasca; tot, ce poti face, este, sa incerci, sa fii o persoana iubita. Restul... depinde de ceilalti. Am invatat, ca oricat mi-ar pasa mie, altora, s-ar putea, sa nu le pase. Am invatat, ca dureaza ani, sa castigi increderea cuiva si ca doar in cateva secunde s-ar putea, sa o pierzi. Am invatat, ca nu conteaza, CE ai in viata, ci PE CINE ai. Am invatat, ca te poti descurca folosindu-ti farmecul cateva minute; dupa aceea insa, ar fi bine, sa poti demonstra, ca si stii ceva. Am invatat, ca nu trebuie, sa te compari cu ceea ce pot altii mai bine sa faca, ci cu ceea ce poti tu mai bine sa faci. Am invatat, ca nu conteaza, ce li se intampla oamenilor, ci conteaza ceea ce pot eu sa fac, pentru a-i ajuta. Am invatat, ca oricum ai gandi, orice lucru are doua fete; ca intotdeauna ai cel putin doua posibilitati la dispozitie! Am invatat, ca poti sa traiesti plangand, privind mereu cu regrete in trecut, sau poti trai zambind, privind cu incredere si speranta in viitor la binecuvantarile lui Dumnezeu, care te asteapta undeva in drumul tau spre cer... Alegerea ne apartine!


Da, intelepte cuvinte
Asa este. Un lucru trebuie sa ne fie clar si limpede: chiar daca toate lucrurile bune pe care le facem celor din jur sunt rasplatite cu rau, trebuie sa continuam sa facem binele! Totul se petrece intre noi si Dumnezeu, la urma urmei.
Statistici
  • Vizualizări: 2493
  • Export PDF: 4
  • Recomandări email: 2
  • Comentarii: 1
Opțiuni