Ținându-te strâns de Dumnezeu
Autor: Gary Wilkerson  |  Album: Diverse  |  Tematica: Umblarea creștină
Resursa adaugata de Mada_O in 05/02/2020
    12345678910 8.50/10 X
Media 8.50 din 4 voturi

Ucenicii Domnului Isus erau strânși laolaltă în odaia de sus când Duhul Sfânt a venit și i-a umplut pe toți care se aflau în locul acela (vezi Faptele Apostolilor 2:1-4). În timp ce mulțimea s‑a adunat afară, Petru a fost îndemnat de Duhul să predice și trei mii de oameni s-au întors la Hristos (vezi Fapte 2:41).

După această trezire spirituală istorică, Petru și Ioan, în drumul lor spre Templu au întâlnit un cerșetor olog. Pe când bărbatul cerea milostenie, Petru i-a spus: “Argint şi aur n-am; dar ce am, îţi dau: în Numele lui Isus Hristos din Nazaret, scoală-te şi umblă!” (Fapte 3:6). Cerșetorul a fost vindecat numaidecât.

Această minune a avut un efect fascinant: „Fiindcă el se ţinea de Petru şi de Ioan, tot norodul, mirat, a alergat la ei în pridvorul zis al lui Solomon” (Fapte 3:11). Bărbatul vindecat „se ținea” de Petru si Ioan; cu alte cuvinte acesta spunea: „Prezența lui Dumnezeu este reală. Am stat aici ani de zile, cerșind după ajutor, dar niciodată nu am experimentat ceva asemănător. Dumnezeu mi-a mișcat sufletul mult mai mult decât ce am putut cunoaște vreodată.”

Dumnezeu iubește să te ții strâns de El. El iubește inima care Îl caută și strigă: „Doamne, slava Ta e prea mare ca să o las să treacă pe lângă mine. Mă agăț de speranța pe care mi-o dai - speranță pentru vindecare, transformare, pentru prezența Ta în viața mea și a societății în care trăiesc.”

În versetul 11, tot norodul era uimit și a venit să vadă ce se întâmplase. Când Dumnezeu Își manifestă slava, măreția puterii Sale cere întreaga atenție a tuturor oamenilor din împrejurimi. Dacă o astfel de minune ar avea loc în biserica ta locală, nu ai avea spațiu suficient să adăpostești gloata care ar veni să o vadă și să fie părtașă la ea. Vezi, oamenii sunt flămânzi după atingerea lui Dumnezeu în viețile lor, atât credincioșii, cât și necredincioșii în egală măsură. Toți vor să experimenteze o înnoire a vieții, ceva autentic.

Dumnezeu a făcut să locuiască toată măreția, slava și puterea într-o singură sursă: Hristos. Datorită puterii Sale transformatoare, poți experimenta prezența Sa și poți trăi o viață biruitoare care să fie o mărturie pentru toți cei din jurul tău.

Statistici
  • Vizualizări: 4581
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 5
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni