A umbla în promisiunile lui Dumnezeu
Autor: Gary Wilkerson  |  Album: Diverse  |  Tematica: Umblarea creștină
Resursa adaugata de resursecrestine in 25/06/2018
    12345678910 9.20/10 X
Media 9.20 din 15 voturi

Când Iosua a fost însărcinat ca lider al națiunii israeliene, Dumnezeu i-a adresat multe încurajări. „Nu ţi-am dat Eu oare porunca aceasta: „Întăreşte-te şi îmbărbătează-te”? Nu te înspăimânta şi nu te îngrozi, căci Domnul Dumnezeul tău este cu tine în tot ce vei face.” (Iosua 1:9)

Dumnezeu îi spunea lui Iosua: „Fii încurajat și nu-ți fie frică. Fii puternic pentru că te conduc către ceva minunat.” Acum că Iosua era pregătit să preia conducerea în planul lui Dumnezeu, lucruri care nu s-ar fi întâmplat niciodată înainte acum erau gata să se întâmple. Dar Iosua trebuia să se ridice și să intre în făgăduințele lui Dumnezeu.

Iosua luptase alături de Moise ducând multe bătălii și biruind pentru că Dumnezeu era cu el. El a fost credincios și ascultător față de chemarea lui Dumnezeu și credința sa puternică i-a permis să devină un mare conducător.

Când Moise a murit, Dumnezeu a spus: „Iosua, a venit timpul!” Cât de interesant este să-L auzi pe Dumnezeu spunând că a venit timpul. Iosua tot așteptase și, după patruzeci de ani de rătăcire prin pustiu, venise în sfârşit bucuria, privilegiul, ocazia de a spune poporului său: „Vom trece dincolo!”

Imaginați-vă că mergeți în Țara Promisă împreună cu copiii lui Israel. Atâta bucurie! Dansând și cântând înaintea Domnului, „Am reușit - în sfârșit. Suntem aici! Aleluia! După toți acești ani de așteptare și rătăcire, în cele din urmă experimentăm promisiunea pe pielea noastră.”

Ai așteptat împlinirea vreunei promisiuni a lui Dumnezeu? Bătălia ta nu a fost doar la exterior, ci și în inima ta. Te încurajez să crezi că lucruri şi mai mari sunt gata să vină. Dumnezeu va interveni în circumstanțele tale și vei umbla în promisiunile pe care El ţi le-afăcut.

Aceeași încurajare pe care Dumnezeu i-a dat-o lui Iosua poate fi aplicată și în dreptul tău. „Fii puternic și curajos. Domnul, Dumnezeul tău, este cu tine oriunde te vei duce.” Fiindcă tu rămâi credincios lui Dumnezeu, El îți va fi credincios de asemenea.

Statistici
  • Vizualizări: 8170
  • Export PDF: 9
  • Favorită: 6
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni