Întrebare de zece
Autor: echipa Resurse Creștine  |  Album: Aniversare  |  Tematica: Vrednicie
Resursa adaugata de resursecrestine in 21/11/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 9 voturi

    Pentru toţi cei 10 ani de Resurse Creştine, recunoștința noastră se îndreaptă spre Dumnezeu. Lui Îi mulţumim că ne-a fost sprijinul, călăuza, inspirația şi bucuria supremă în tot ce am putut realiza până aici. Această aniversare este cel mai potrivit moment pentru meditație și vă chemăm pe toți, împreună cu noi, să vă opriți gândurile la o întrebare: Sunt faptele noastre din tot acest timp vrednice de Domnul?

    Pavel spunea să trăim "într-un mod vrednic de Domnul, ca să-I fiți plăcuți în toate, rodind tot felul de fapte bune și crescând în cunoașterea lui Dumnezeu" (Coloseni 1:10). Și în alt loc: "trăiți-vă viața într-un mod vrednic de Evanghelia lui Hristos" (Filipeni 1:27).

    Ce înseamnă a trăi vrednic şi a avea fapte vrednice de Hristos?

    Există câteva pasaje biblice din care învățăm că suntem vrednici de Hristos atunci când Îi recunoaștem valoarea Sa infinită, Îi acceptăm chemarea şi ne bucurăm de faptul că El primește slava în urma a ceea ce facem noi (exemplul sutașului, pilda celor poftiți la masă).

    Suntem vrednici atunci când acceptăm ideea că suntem chemați cu toții să investim talentele și timpul nostru în ceva care să aibă răsunet în viețile altora, să ne ajutăm reciproc în cunoașterea Lui. Iar rezultatul să fie o întoarcere plină de adorare spre Cel vrednic și El să devină incomparabil de prețios pentru noi. Asta înseamnă pentru noi Resurse Creștine și acesta este motivul atâtor resurse creștine de pe website. Aceasta este motivația cu care vrem să venim înaintea voastră: căutați să-L cunoașteți! Indiferent de domeniul în care v-ați implicat până acum în slujire, căutați să-L cunoașteți pe Cel ce-L slujiți! Dacă nu v-ați implicat până acum, căutați să-L cunoașteți! Descoperiți măreția și splendoarea Sa și recunoscându-I valoarea, faceți fapte vrednice de El! O cunoaștere fără slujire sau o slujire fără cunoaștere nu înseamnă o implicare autentică și nici nu se așteaptă asta din partea noastră.

    Exodul 15:11: "Cine este ca Tine între dumnezei, Doamne? Cine este ca Tine minunat în sfinţenie, Bogat în fapte de laudă Şi făcător de minuni?"

    Isaia 6:3: "Sfânt, sfânt, sfânt este Domnul oştirilor! Tot pământul este plin de mărirea Lui!"

    Pe măsură ce timpul trece, fie câştigăm prin a ne găsi bucuria în El, fie suntem precum cei care au refuzat invitația Împăratului şi rămânem pasivi la dorinţa Lui de a se lăsa găsit de noi. Ne dorim ca tot ceea ce rămâne în urma acestor 10 ani și în urma anilor ce vor urma să fie acest strigăt în inimi: "Nu este nimeni ca Dumnezeul nostru!"

Va rog sa scoateti pe sutas din categoria celor vrednici, ca el insusi a declarat ca nici el si nici acoperamantul lui nu au fost vrednici de Hristos(Luca 7:6,7).(Există câteva pasaje biblice din care învățăm că suntem vrednici de Hristos atunci când Îi recunoaștem valoarea Sa infinită, Îi acceptăm chemarea şi ne bucurăm de faptul că El primește slava în urma a ceea ce facem noi (exemplul sutașului).
Adăugat în 21/11/2015 de MihailCiprianMuresan
Acelea sunt exemple de pasaje în care este tratat subiectul vredniciei din care sunt trase acele concluzii, nu am spus că sutaşul a fost vrednic. La fel cum nici toţi cei poftiți la masă nu au fost.
Adăugat în 21/11/2015 de Mada_O
Da, prin învrednicirea dată de Domnul Isus!
Ioan, ISUS, VIŢA; Fiţi binecuvântaţi dragii mei, Domnul să vă învrednicească şi pe mai departe!
Adăugat în 21/11/2015 de floridinmaracineni
Cred că cuvântul vrednic, este un cuvânt la fel ca cuvintele: sfânt, neprihănit, drept, care putem să le folosim şi în situaţii de moralitate. Dex. explică: vrednic 1.harnic, iute, destoinic,capabil. apoi a fi vrednic=a valora, a preţui. Apoi 2.vrednic=demn de...care merită să...căruia i se cuvine pe DREPT ceva. Explicaţia aceasta de la punctul 2 nimeni nu o poate atinge. Vrednicia aceasta de a merita ori de a ni se cuvine pe drept ceva nouă în relaţie cu Isus şi mântuirea noastră este de neatins pt. noi.
Vrednicia, sfinţenia, neprihănirea, dreptatea noi o avem; în Hristos, prin faptul că; El ne socoteşte neprihăniţi, vrednici, sfinţi în meritul Lui. Aceasta nu este vrednicia noastră, este vrednicia Lui. Ştim că sâtem, sfinţiţi, neprihăniţi...dar nu putem să ne ridicăm capul, pentru că nu sântem în meritul nostru. E o bucurie pt. noi când ştim că Duhul Sfânt şi Harul Său sânt în noi şi cu noi şi în fiecare zi ne ajută să ne ducem vrednicia, sfinţenia, neprih. mai departe. Fiţi binecuvântaţi iubiţi fraţi!!
Adăugat în 21/11/2015 de Maria18
Vrednicia este a lui Dumnezeundar El ne-a chemat in lucrarea Sa penru a I se largi imparatia , cunostinta despre Lumina intre popoare. Noi(eu) , suntem robii nevrednici dar ne-am asezat in piata (rugaciuni) si am primit de lucru pentru maretia, slava si gloria Lui Astazi, Domnul se va bucura impreuna cu iubitii lucratori de munca depusa EL va binecuvina in continuare viata noastra, slujirea si asculatrea de El Il rugam sa nu ne lase din mina -I sfinta, care ne-a tinut vii si treji prin Duhul Sfint .
Rugam Duhul Sfint sa curete sufletele noastre in vederea slujirii si -L rog personal sa vegheze asupra noastra, sa trimita inspiratia Sa divina ,sa putem aduce roade proaspete din El celor ce au nevoie.
Iti multumim Doamne, multumim si va binecuvintam ;REsurse Crestine
LA MULTI ANI!
Adăugat în 21/11/2015 de sanda_tulics
... ,,Sunt faptele noastre din tot acest timp vrednice de Domnul "?
O intrebare 100% retorica, pentru ca nimeni nu poate emite pretentia unui raspuns obiectiv. Numai Dumnezeu este in masura sa aprecieze obiectiv si nepartinitor, natura faptelor ce compun viata unui pamantean ce se declara inchinator. Au fost, sunt si vor mai fi, miriade de inchinatori care, toti, au spus, spun si vor spune ca lauda numele Domnului, dar asta nu inseamna ca este si adevarat! Nu toti ce spun Doamne , Doamne vor intra in imparatia Sa vesnica, ci numai aceia care traiesc in spiritul Domnului Isus Hristos. Pavel, apostolul, a trait inregimentat in aceasta atitudine, de aceea a spus ca se sileste sa aiba TOTDEAUNA un cuget curat inaintea Lui Dumnezeu si inaintea oamenilor. Indraznesc sa spun ca este singurul mod de a lauda si inalta numele Domnului. Totdeauna, inseamna totdeauna, adica si dimineata si-n cursul zilei si seara si cand mergi la culcare. Si cand cineva iti face rau, si cand treci prin necazuri ( vezi cazul Iov) inchinatorul adevarat inalta numele Domnului, pentru ca este un martor insufletit de Duhul Domnului si nu unul circumstantial impins de meschinaria unei religii surogat. Cati dintre noi, ce jertfim timp, de la putin pana la foarte mult, pe acest altar virtual (iertati-mi indrazneala) putem sa spunem ca Pavel?! Sa ne judecam singuri in lumina exigenta a Cuvantului Lui Dumnezeu cata vreme se spune astazi!
Adăugat în 24/11/2015 de culegatorul
1 Timotei 2:11-12 -- Femeia nu are voie sa dea invatatura altora, nici sa se ridice mai sus de barbat. Nu o spun eu ci Biblia!... (in care teoretic credem toti)

Sigur ca am mai observat de-a lungul timpului probleme la acest capitol pe ResurseCrestine.ro... Nu este prima oara...
Adăugat în 24/11/2015 de cst179
O, daca am observa si alte probleme asa cum observam asta, am fi mult mai aproape de Domnul si nu am mai scoate versete din context!
Adăugat în 26/11/2015 de ildikot
Textul postat de tinerii ce conduc acest site ne e adresat tuturor sub forma unei întrebări la care fiecare putem răspunde sau ne putem abţine... nu scrie nicăieri TEXT ADRESAT DOAR FRAŢILOR - TEXT LA CARE DOAR FRAŢII AU VOIE SĂ RĂSPUNDĂ... Dacă pentru unii dintre fraţi, noi, surorile suntem pricina de poticnire datorită implicării noastre în lucrarea de pe site îi rog frumos să posteze o lucrare clară doar pe suport scriptural, arătându-ne care ar putea fi partea noastră aici pe site... avem dreptul sau nu-l avem în a posta diferite lucrări... avem dreptul sau nu-l avem de a scrie mărturii, experienţe cu Domnul, diferite încredinţări pe care le avem... avem dreptul de a adresa comentarii postatorilor sau nu-l avem... poate că noi, surorile am înţeles total greşit care ar trebui să fie implicarea noastră în lucrarea creştină... bucătăria? aici sunt toate femeile de pe glob sunt implicate! creşterea şi educarea copiilor? toate femeile cu capul pe umeri fac acest lucru fie ele creştine fine, ne... menajul din gospodărie? mai mult sau puţin fiecare femeie devotată casei ei îl va face cu plăcere sau cu mai puţină... cred că cineva responsabil, plin de puterea Duhului ar putea să ne răspundă tuturor surorilor de pe site; personal, am încredinţarea căci eu, ca şi femeie creştină nu am dreptul să vin în adunare în faţa poporului pentru predicarea Cuvântului, dar dacă am o poezie, o cântare, ce mă poate reţine când Scriptura abundă în exemple de femei ce lăudau pe Dumnezeu alături de soţi si copii nu în tăcere, ci scoţând STRIGĂTE... ne este oare interzis dreptul la comunicare, se doreşte a fi doar un site al fraţilor? ... în loc să se răspundă frumos, clar, şi spre zidire la întrebarea din text suntem arătate cu degetul... înţelepciunea a fost oferită doar bărbaţilor? Haideţi să deschidem Scriptura şi să citim câte femei au salvat de la pieire o întreagă cetate, câte femei au ştiu să domolească duhurile răutăţii din bărbaţi prin cuvinte pline de înţelepciune... şi câte alte multe exemple... îmi pare tare rău căci în aşa vremuri grele şi tulburi, în loc să venim să zidim, dărâmăm!...
Adăugat în 27/11/2015 de floridinmaracineni

Raspuns la intrebare; In totdeauna este loc de mai bine. Multumim lui Dumnezeu pentru voi echipa de la resursecrestine.ro pentru tot ce ati facut pentru toti vorbitorii de limba romana.
Bilantul pe care l-ati prezentat dupa 10 ani este mult mai mare, dar el este contabilizat sus.
Ne rugam pentru voi ca Dumnezeu sa va binecuvinteze cu noi viziuni, dar si cu multa bucurie in suflet, multa pace, sanatate maxima si impliniri. Cu mult drag
Adăugat în 28/11/2015 de Ghesco
Pentru sora ildikot > Ma tem ca versetele citate de mine nu sunt scoase din context. Cine doreste, poate verifica. De asemenea comentariul dvs. nu poate anula Scriptura! Ce este scris, trebuie implinit, chiar daca ne place sau nu! Dealtfel supunerea este o mare provocare intai pentru surori (femei) dar si pentru frati! Macar Domnului sa ne supunem, ascultand de Cuvantul Sau... (Biblia mai vorbeste si de alte feluri de supunere dar ma limitez)
Adăugat în 29/11/2015 de cst179
Mi-as dori, intai in dreptul meu, iar apoi in dreptul oricui va dori sa primeasca acest gand, ca sa tratam crestinismul cu cat mai mare seriozitate, adica sa credem Cuvantul Domnului si sa ne luptam (cu noi insine) sa-l aplicam, fiecare in dreptul lui! Crestinismul din ziua de azi ma tem ca duce foarte mari lipsuri la capitolul seriozitate, tocmai pentru ca... mergem foarte mult pe ideea "lasa ca merge SI ASA"! Nu cred ca exista "si asa" ci doar cum este scris!...

Nu doresc sa atac pe nimeni, nici sa supar! As dori sa fim mai seriosi, mai implinitori, intai ei si apoi... oricine va considera ca vrea sa primeasca acest gand. Domnul sa va binecuvanteze!
Adăugat în 29/11/2015 de cst179


Creştinul din ultimul secol la fel ca şi iudeul din primul secol, desfinţează cuvântul lui Dumnezeu în folosul datinei lui. Creştinul desfinţează nevrednicia omului nascută din smerirea lui ,inaintea lui Dumnezeu înlocuind-o cu nevrednicia nascută din neseriozitatea lui in relaţia cu Evanghelia. Diferenţa între cele doua; nevrednicii, e ca diferenta dintre roadele Duhului Sfânt şi roadele firii pamântească, sunt potrivnice una altuia.
După cum neseriozitatea, în relaţia cu scoala , naşte elevi nevrednici de numele pe care-l poartă, tot aşa neseriozitatea, în relaţia cu Evanghelia naşte creştini nevrednici de numele pe care-l poartă. Nevrednicia născută din neseriozitatea îl face pe atăt pe elev cât şi pe crestin,să apeleze la tot felul de ingineri ca să o scoată la capăt cumva.
Una din ingineriile folosită de creştini , este să folosească nevrednicia născută din neseriozitatea lor ca vameşul. Problema acestor creştini e că pentru vameş nevrednicia era o povară, iar pentru ei nevrednicia e o salvare. Drept urmare creştinul modern se bate în piept ca fariseul laudându-se cu nevrednicia lui, crezând că dacă se recunoaşte nevrednic ca vameşul Dumnezeu îl socoteşte vrednic de împăraţia Lui ,făra să se pocăiască de neseriozitatea lui în relaţia cu Evanghelia.
Observaţi şmecheria: Dumnezeu ne doreşte vrednici pentru orce lucrare bună, aşa cum ne dorim noi copii vrednici. Nici un parinte nu-şi doreste copi nevrednici de nimic bun . La această vrednicie se ajunge doar dacă suntem serioşi în relaţia cu Evanghelia. Creştinul modern nu este dispus să platească acest preţ, dar nu este dispus nici să piardă vrednicia de a intra în impărăţia lui Dumnezeu, aşa că a gasit o scurtătură de a ajunge vrednic pentru împăratia lui Dumnezeu făra să fie serios în relaţia cu Evanghelia....
Apreciez mult faptul, că la un moment aniversar aţi adus în discuţie vrednicia crestină. Mare curaj din partea d-voastră să aduceţi în discuţie, într-o zi atât de importantă pentru d-voastră un subiect atât de hulit în lumea creştină modernă. Vrednicia creştină, atăt de apreciată de Dumnezeu atacă frontal nevrednicia noastră nascută din neseriozitatea noastră. Pentru creştini neserioşi nevrednicia lui e singura speranţă de a intra în cer. Dacă le desfinţezi nevrednicia aceştea sunt morţi, că nu mai au nici o speranţa că vor mai intra în împărăţia lui Dumnezeu. Aşa se face că, aceştea au desfinţat fericirile din biblie în folosul unei singure fericiri inventate de ei .Şi anume: ,,Ferice de cei nevrednici din pricina neseriozităţi lor că a lor este împăraţia lui Dumnezeu, ca ei vor fi mângâiaţi, că ei vor moşteni pământul, că ei vor fi saturaţi de neprihanire, că ei vor avea parte de milă, că ei vor vedea pe Dumnezeu şi că ei vor fi numiţi fii ai lui Dumnezeu. Speranţa lor, salvarea lor nu e Evanghelia ci nevrednicia lor nascută din neseriozitatea lor.
Ma am multe de spus despre aceste manevre inteligente prin care cautăm sa-l ,, ţepuim ,, pe Dumnezeu, dar vreau să mă limitez.
Doresc să inchei comentariu cu următoarele cuvinte: Să ne fie clar la toţi: Dumnezeu nu se va lăsa înşelat de nimeni , nici macar de ,,înteligenţi,, secolului XXI. De aceea doresc să ma alatur fratelui din ultimul comentariu şi să repet ceea ce a spus dânsul:,, Mi-as dori, întai în dreptul meu, iar apoi în dreptul oricui va dori sa primeasca acest(e) gând(uri), ca să tratam crestinismul cu cât mai mare seriozitate, adică să credem Cuvantul Domnului şi să ne luptam (cu noi însine) să-l aplicaăm, fiecare în dreptul lui! Crestinismul din ziua de azi ma tem ca duce foarte mari lipsuri la capitolul seriozitate, tocmai pentru ca... mergem foarte mult pe ideea "lasă că merge ŞI ASA"! Nu cred ca exista "şi asa" ci doar cum este scris!...: ,,Domnul sa ne binecuvinteze pe toţi cu maximă seriozitate în ceea ce facem pentru sufletul nostru ! Amin.
Adăugat în 01/09/2016 de pascaioan
Statistici
  • Vizualizări: 4147
  • Export PDF: 5
  • Comentarii: 13
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni