Întrebare de zece
Autor: echipa Resurse Creștine
Album: Aniversare
Categorie: Vrednicie

    Pentru toţi cei 10 ani de Resurse Creştine, recunoștința noastră se îndreaptă spre Dumnezeu. Lui Îi mulţumim că ne-a fost sprijinul, călăuza, inspirația şi bucuria supremă în tot ce am putut realiza până aici. Această aniversare este cel mai potrivit moment pentru meditație și vă chemăm pe toți, împreună cu noi, să vă opriți gândurile la o întrebare: Sunt faptele noastre din tot acest timp vrednice de Domnul?

    Pavel spunea să trăim "într-un mod vrednic de Domnul, ca să-I fiți plăcuți în toate, rodind tot felul de fapte bune și crescând în cunoașterea lui Dumnezeu" (Coloseni 1:10). Și în alt loc: "trăiți-vă viața într-un mod vrednic de Evanghelia lui Hristos" (Filipeni 1:27).

    Ce înseamnă a trăi vrednic şi a avea fapte vrednice de Hristos?

    Există câteva pasaje biblice din care învățăm că suntem vrednici de Hristos atunci când Îi recunoaștem valoarea Sa infinită, Îi acceptăm chemarea şi ne bucurăm de faptul că El primește slava în urma a ceea ce facem noi (exemplul sutașului, pilda celor poftiți la masă).

    Suntem vrednici atunci când acceptăm ideea că suntem chemați cu toții să investim talentele și timpul nostru în ceva care să aibă răsunet în viețile altora, să ne ajutăm reciproc în cunoașterea Lui. Iar rezultatul să fie o întoarcere plină de adorare spre Cel vrednic și El să devină incomparabil de prețios pentru noi. Asta înseamnă pentru noi Resurse Creștine și acesta este motivul atâtor resurse creștine de pe website. Aceasta este motivația cu care vrem să venim înaintea voastră: căutați să-L cunoașteți! Indiferent de domeniul în care v-ați implicat până acum în slujire, căutați să-L cunoașteți pe Cel ce-L slujiți! Dacă nu v-ați implicat până acum, căutați să-L cunoașteți! Descoperiți măreția și splendoarea Sa și recunoscându-I valoarea, faceți fapte vrednice de El! O cunoaștere fără slujire sau o slujire fără cunoaștere nu înseamnă o implicare autentică și nici nu se așteaptă asta din partea noastră.

    Exodul 15:11: "Cine este ca Tine între dumnezei, Doamne? Cine este ca Tine minunat în sfinţenie, Bogat în fapte de laudă Şi făcător de minuni?"

    Isaia 6:3: "Sfânt, sfânt, sfânt este Domnul oştirilor! Tot pământul este plin de mărirea Lui!"

    Pe măsură ce timpul trece, fie câştigăm prin a ne găsi bucuria în El, fie suntem precum cei care au refuzat invitația Împăratului şi rămânem pasivi la dorinţa Lui de a se lăsa găsit de noi. Ne dorim ca tot ceea ce rămâne în urma acestor 10 ani și în urma anilor ce vor urma să fie acest strigăt în inimi: "Nu este nimeni ca Dumnezeul nostru!"

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/editoriale/142544/intrebare-de-zece