Dumnezeul imposibilului
Autor: echipa Resurse Creștine  |  Album: Diverse  |  Tematica: Dumnezeu
Resursa adaugata de resursecrestine in 16/06/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 8 voturi

"Eu sunt Domnul, Dumnezeul oricărei făpturi. Este ceva prea greu pentru Mine?" Ieremia 32:27

De cele mai multe ori nu avem nici cea mai mică idee cât de uşor rostim "Dumnezeu poate totul". Organizăm dezbateri pe tema omnipotenţei, scriem cărți unde o explicăm, însă când vine vorba de experimentat… Ni se cuvine doar să ne bucurăm că Dumnezeu nu acționează conform meritelor şi înțelegerii noastre.

Slăvit să fie Domnul pentru felul în care Îşi arată harul faţă de oameni, schimbând chiar şi cursul istoriei pentru că îi iubește. Este uimitor cum naţiunile se clatină în momentul în care El hotărăște să se clatine. Este uimitor cum răutatea celor ce conduc este schimbată în propria lor smerire. Este dincolo de puterea omenească de exprimare felul în care suveranitatea măreţului nostru Dumnezeu se poate vedea într-o lume atât de bolnavă.

El Şi-a arătat puterea smerind popoare şi domnii, oprind nebunia omului exact atunci când totul părea că este fără speranţă. Am văzut asta în cazul parteneriatului de la Turnul Babel, în cazul învoirii fraților lui Iosif, în cazul mândriei lui Nebucadneţar şi în cazul planului mârşav al colegilor lui Daniel. Şi ca să nu amintim doar istorisiri de mii de ani, putem rosti cu tărie faptul că am văzut puterea Sa schimbând mersul lucrurilor în lume în cazul familiei Bodnariu. Întâmplări fără număr stau ca dovadă a faptului că slujim un Dumnezeu al… imposibilului.

Încrederea noastră trebuie să fie puternic ancorată în dragostea Lui necondiționată pentru copiii Săi. C.S. Lewis spunea, "Credința este arta de a te ţine de un lucru în ciuda tuturor stărilor noastre şi a circumstanțelor schimbătoare." Nicio pasăre nu cade fără voia Lui. Niciun fir de păr. Să renunțăm la a ne permite să ne îndoim de înţelepciunea şi credincioşia Lui! Dumnezeul suveran, al Cărui caracter este infinit sfânt şi drept, este în control! Să medităm mai mult la asta. Şi să ne schimbăm felul de a gândi în mijlocul necazului.

Amin! Un mesaj plin de bucurie ce ne reumple inima de nădejde şi credinţă. Fiţi binecuvântaţi.
Adăugat în 16/06/2016 de floridinmaracineni
"Credința este arta de a te ţine de un lucru în ciuda tuturor stărilor noastre şi a circumstanțelor schimbătoare." Mare adevăr; caci de ceea ce se ţine omul aceea se ţine de caracterul lui, de felul lui de a fi, de firea lui, de finţa lui interioara. Deci ceea ce ne face sa ne ţinem de un lucru în mod natural, in mod natural, in mod firesc este caracterul nostru la care am ajuns prin credinţa noastră. Căci fiecare om are credinţa lui curata sau mai puţin curata.
Credinţa curata este arta de a te ţine de lucruri curate în ciuda tuturor starilor noastre şi a circumstanţelor noastre iar credinta necurata este tot o arta; dar de data aceasta e arta de a te ţine de lucruri necurate în ciuda tuturor starilor noastre şi a circumstanţelor noastre. De aceea trebuie sa luptam pentru a pastra credinţa curată, daca vrem sa ajungem la un fel de a fi curat care să ne permita să ne ţinem de lucruri curate în orce stare si orce circumstanţă.
Caracter inseamna fel de a fi stabil în orce stare şi orce circumstanţă.
Adăugat în 28/08/2016 de pascaioan
Statistici
  • Vizualizări: 2953
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 2
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni