Moș Crăciun - Distracție inofensivă sau deviere de la adevăratul motiv al Crăciunului?
Autor: John Piper  |  Album: Întreabă-l pe pastorul John  |  Tematica: Nașterea Mântuitorului
Resursa adaugata de Mada_O in 26/12/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

    După Paște, Crăciunul ar trebui să fie cea mai fericită zi a anului în închinarea creștină. Motivul pentru care spun „după Paște” este pentru că Vinerea Mare și Paștele sunt scopul Crăciunului. Moartea și învierea, mântuirea păcătoșilor prin moartea și învierea lui Isus, este scopul Crăciunului. Crăciunul nu este scopul Paștelui. Crăciunul constituie un mijloc. Mântuirea păcătoșilor în Vinerea Mare și de Paști este scopul.

    Isus a venit de Crăciun ca să caute și să mântuiască ce era pierdut (Luca 19:10). Isus a venit de Crăciun pentru ai salva pe cei păcătoși (1 Timotei 1:15). Isus a venit de Crăciun ca să-Şi dea viaţa ca răscumpărare pentru mulţi (Marcu 10:45). Isus a venit de Crăciun nu ca să-i cheme pe cei drepţi, ci pe cei păcătoşi (Matei 09:13). Isus a venit de Crăciun ca să nimicească lucrările diavolului (1 Ioan 3:8). Isus a venit de Crăciun, pentru ca prin moarte, să nimicească pe cel care are puterea morții (Evrei 2:14). Deci, nașterea Fiului lui Dumnezeu, şi Dumnezeu şi om, este pur și simplu uimitoare, glorioasă și infinit de serioasă – o revărsare de ştiri fericite. Îngerul a numit-o: „o veste bună, care va fi o mare bucurie” (Luca 2:10) - o mare bucurie, nu bucurii mici, nu un pic de bucurie, ci o mare bucurie.

    Întrebarea mea este aceasta: „Cum ar fi posibil să ne gândim să le dăm copiilor noștri un bol umil, cu un terci fără zahăr când lor de fapt le este dăruită cea mai minunată masă din lume? De ce le-am da un Moş Crăciun când ei pot avea întruparea Fiului lui Dumnezeu?” Mă scoate din minţi faptul că un creştin ar putea vreodată contempla o astfel de tranzacţie - care ne-ar distrage atenția de la întruparea Dumnezeului Universului în această lume pentru a ne salva pe noi și pe copiii noștri. Nici nu am cuvinte pentru acei oameni care ar contempla acest lucru. Nu numai că Moş Crăciun nu e adevărat, iar Isus e chiar Adevărul Însuși, dar comparat cu Isus, Moş Crăciun este pur și simplu demn de milă, iar copiii noștri ar trebui ajutaţi pentru a putea vedea acest lucru.

    Moș Crăciun oferă numai lucruri pământești, nimic durabil, nimic etern. Isus oferă bucurie veșnică după distrugerea acestei lumi. Moș Crăciun oferă bunăţăţile sale efemere doar cu condiția existării unor fapte bune. „El știe când dormi. El știe când ești treaz. El știe când ai fost rău sau bun, deci fii mereu bun, pentru Numele lui Dumnezeu!” Aceasta este o pură religie a faptelor, iar Isus Însuși oferă toate darurile în mod liber prin har, prin credință. Moş Crăciun este doar atunci când faci fapte bune şi crezi. Isus e mai real decât acoperişul casei tale. Moş Crăciun îşi face apariţia doar o dată pe an. Isus promite: „Eu voi fi cu voi în toate zilele” (Matei 28:20). Îi spui copilului tău: „În fiecare seară El stă lângă patul tău. El este cu tine, atunci când te trezești dimineața. El este cu tine când te duci la școală astăzi. Dacă mama și tata vor muri, El va fi acolo cu tine.” Moş Crăciun nu este nici măcar o lumină cât a unei lumânări pe lângă această flacără numită Isus. Moș Crăciun nu ne poate rezolva cea mai rea problemă a noastră, dar Isus Isus a rezolvat problema noastră cea mai rea - păcatul nostru și înstrăinărea noastră de Dumnezeu. Moş Crăciun poate pune uneori cireaşa pe tort, atunci când viaţa ne este bună, dar el nu poate lua o viață distrusă și să o reconstruiască dându-i speranță pentru totdeauna. Copiii noştri trebuie să ştie acest lucru despre Crăciun! Moș Crăciun nu este relevant în multe culturi ale lumii, iar Isus este Regele regilor, Domnul domnilor şi a tuturor oamenilor de pe pământ. Moş Crăciun va fi uitat într-o zi, iar Isus va fi Acelaşi ieri, azi și în veci (Evrei 13:8).

    Deci, nu există niciun concurs aici. Nu pot să înţeleg de ce un părinte - în cazul în care ei Îl cunosc și Îl iubesc pe Isus, dacă ei L-au descoperit pe Isus ca fiind cea mai mare comoară din lume – de ce L-ar scoate pe Isus din sărbătoare pentru ai face loc lui Moş Crăciun în ea? Moş Crăciun e irelevant. El nu are nimic de-a face cu asta. El este un nimic.

    Sfatul meu este să vă daţi toată silinţa pentru a vă face copiii atât de fericiţi pe cât pot fi ei, prin intermediul oricărei surprize, care își are rădăcinile în adevăratul sens al Crăciun. Lăsaţi ca decoraţiunile voastre să-L reveleze pe Isus. Lăsaţi ca mâncarea voastră să-L arate pe Isus. Lăsaţi ca jocurile voastre să-L indice pe Isus. Lăsaţi ca melodiile voastre să-L indice pe Isus. Dezbrăcaţi-vă de lume şi lăsaţi ca toate lucrurile să-L reveleze pe Isus. Dacă a fi concentrat asupra lui Isus te ghidează către un Crăciun fără bucurie, înseamnă că nu-L cunoşti pe Isus îndeajuns.



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1063
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni