Ar trebui creștinii să folosească antidepresive?
Autor: John Piper  |  Album: Întreabă-l pe pastorul John  |  Tematica: Viață
Resursa adaugata de Mada_O in 04/11/2015
    12345678910 0/10 X

    La sfârşitul acestei discuţii am să spun că există momente în care este adecvată folosirea acestora, dar vreau să fiu precaut şi să ating acest subiect încet, avertizând. Depresia este un lucru foarte complex, care are multe straturi. Cred că toţi am aproba că există cazuri în care nimeni nu ar nega faptul că un om este depresiv în mod patologic, deoarece ei sunt reci, ei nici măcar nu sunt în stare să funcţioneze aşa cum ar trebui.

    Există o continuă descurajare şi lupte pentru a avea o personalitate după placul tău, ceea ce ar putea fii sau nu, depresiv. Deci, aceasta înseamnă să fii foarte atent ca să nu ai o reacţie automată, ca şi cum ai veni în biroul meu şi mi-ai descrie descurajările tale, iar primul meu răspunsul ar fi: „vizitează un doctor care să-ţi facă o prescripţie de medicamente”. Mă tem că această situaţie este prea des întâlnită în zilele noastre. Numărul de oameni care folosesc antidepresive, preferând calea mai uşoară, este mare. În ipoteza în care nu poţi face niciun progres prin consiliere, atunci da, este nevoie de antidepresive. În cazul în care nu te-ai stabilizat. Deci, vreau să fiu foarte precaut.

    Ca şi creştin care crede că Hristos este dat de Duhul Sfânt pentru a ne elibera de descurajări, de necredință, de suferinţă și care ne ajută să trăim o viață folositoare, eu consider că medicamentele corespund realităților fizice. Aceste realităţi fizice sunt atunci când avem o durere de cap care de abia ne permite să gândim, când avem migrene care ne doboară. Şi am fi destul de bine, dacă doctorul ne-ar putea ajuta să găsim medicamente care ne-ar scăpa de aceste dureri de cap. E clar că şi durerile de cap au un impact spiritual deoarece nu-mi permit să citesc Biblia şi care nu mă lasă să fiu capabil să le slujesc oamenilor pe care îi iubesc. Deci, în acest caz, medicamentele au efecte în tărâmul spiritual.

    Deci, conform acelui principiu despre depresie după care toţi ne ghidăm, până la urmă şi corpul este implicat în depresie. Fie că folosim termenul de dezechilibru chimic - am citit ambele păreri despre acesta şi unii oameni spun că nu există dovezi ştiinţifice despre aşa ceva, iar unii spun că este un fapt dat – nu mai contează. Cu toţii ştim că există dimensiuni fizice ale depresiei. Deci, dacă acea dimensiune fizică ar putea fi ajutată de medicamente, în special pe termen scurt – sau pe termen mai lung – atunci cred că e harul şi mila lui Dumnezeu şi ar trebui să privim acest lucru ca pe un dar de la El.



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1572
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni