A realizat ceva moartea lui Isus pe cruce pentru cei care nu au fost aleși?
Autor: John Piper  |  Album: Întreabă-l pe pastorul John  |  Tematica: Har
Resursa adaugata de Mada_O in 19/03/2015
    12345678910 9/10 X
Media 9 din 1 vot

    Este uimitor cât de des aud această întrebare în ultimul timp! Cineva m-a întrebat după biserică, săptămâna trecută: “A achiziționat Hristos harul comun?” Și am vorbit despre partea teoretică cu studenții, cu câteva săpămâni în urmă. Îți voi spune gândurile mele pe cât de scurt voi putea.

    Sincer, nu sunt sigur cum să răspund la această întrebare, dar cred că spunându-ți de ce nu sunt sigur, vei fi capabil să obții o înțelegere.

    Într-o singură propoziție pot spune că, din momentul în care noi păcătuim, ar trebui să fim pedepsiți pentru veșnicie. Nu ar trebui să mai luăm nici o gură de aer! Nu ar trebui să mai existe nici o amânare. Nu ar trebui să mai primim timp în plus. Deci, clar vorbind, timpul dăruit nouă este un har, iar acest har dăruit unui păcătos necesită un fel de plată, recompensă sau comision de la un Dumnezeu Sfânt, iar Hristos este cel care oferă această plată. Sunt tentat să spun că da. Faptul că cei care nu au fost aleși, necredincioșii din întreaga lume, încă respiră și încă li s-a dat șansa de a alege să creadă, este un dar. Este la fel ca oferta Evangheliei, un cadou. Această ofertă este oferită de cruce.

    Iată care este de fapt lucrul interesant. Romani 2:4-5 spune că: “Nu-ţi dai seama că bunătatea lui Dumnezeu te îndeamnă la pocăinţă? Dar, din cauza încăpăţânării tale şi a inimii tale care nu vrea să se pocăiască, îţi aduni o comoară de mânie în ziua mâniei şi a arătării dreptei judecăţi a lui Dumnezeu.” Deci, dacă o persoană care nu a fost aleasă nesocotește, cei care nu sunt aleși chiar fac acest lucru, dacă ea nesocotește acest har, însuși harul devine un act al judecății. Ceea ce mă face să mă întreb: în ce sens a fost acest har? Din moment ce harul este o ofertă reală, o oportunitate adevărată, dacă tu îl nesocotești, dacă îl refuzi, el se va întoarce împotriva ta și se va uni cu o judecată mai mare. E ca și atunci când te comporți cu unele persoane cu tot mai multă bunătate încât ei să reziste, iar ei se poartă tot mai rău. Cu cât încep să fie mai stricați, cu atât mai multă judecată va cădea asupra lor.

    Deci, cred că răspunsul este da! Cred că harul adevărat, harul comun, adevărata ofertă a salvării, chiar acum, doar uitându-mă la aceasta, este un har. Necreștinilor le este oferit acest har chiar în acest moment în care tocmai te-am avertizat că dacă îl nesocotești, această judecată va fi și mai mare. Acest har este un cadou pentru tine, chiar acum, faptul că lui Dumnezeu îi face plăcere să folosească acest har pentru a te trezi. Deci da, este un lucru minunat! Nu vreau să-mi multiplu judecata, ci vreau să răspund la acest moment de har. Asta cred că ar trebui să fie consecința acestei conversații. Răspunde acestui har! Ești în viață! Încă există o șansă de a crede și de a fi salvat!



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1630
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni