A prestabilit Dumnezeu fiecare detaliu din univers, inclusiv păcatul?
Autor: John Piper  |  Album: Întreabă-l pe pastorul John  |  Tematica: Suveranitatea lui Dumnezeu
Resursa adaugata de Mada_O in 17/04/2015
    12345678910 0/10 X

    A predeterminat Dumnezeu fiecare detaliu minuscul din univers, cum ar fi particulele de praf din aer - și aici ar trebui să adaug - incluzând și toate păcatele noastre chinuitoare?

    Da!

    Există un citat excelent de a lui Spurgeon despre firele de praf. S-ar putea ca nici măcar să nu știți ce este un fir de praf, dar când mă trezesc dimineața în camera mea, există o fereastră pe partea laterală a patului și un fascicul de lumină strălucește prin ea în anumite perioade ale anului, atunci înțeleg ce este un fir de praf. Acum, când mă uit prin întuneric nu văd nimic. Dar când mă uit prin fascicul văd praful din cameră, ce zboară în jurul meu și atunci mă întreb: "Eu respir chestia asta!?" Da, eu chiar respir tot praful acela. Spurgeon spune că fiecare dintre acele particule de praf își păstrează poziția și mișcările sale în aer, după programarea pe care a făcut-o Dumnezeu. Acum, motivul pentru care cred acest lucru, se datorează faptului că Biblia spune: "Se aruncă sorţul în poală, dar orice decizie este de la Domnul" (Proverbe 16:33). Proverbe 16 are o grămadă de versete de acest tip. De ce ar fi ales el să spună: "Se aruncă sorţul în poală"? Pentru că el încearcă să se gândească la lucrul cel mai aleatoriu l-a care s-ar fi putut gândi și apoi, îl spune. Deci, pentru Dumnezeu, întâmplarea nu este la întâmplare.

    Dumnezeu nu este taxat mai puțin dacă ține fiecare particulă sub-nucleară la locul ei. Obișnuiam să folosesc cuvântul electroni, dar acum există ceva mai mic decât electronii. Totul în mijlocul mișcărilor moleculelor și a electroniilor - El le-a pus pe toate în ordine, așa cum El ține toate planetele din orbită. Deci, macro-lumea și micro-lumea sunt gestionate de Dumnezeu. Ceea ce înseamnă, că da - fiecare lucru oribil și fiecare lucru păcătos este, în cele din urmă, guvernat de Dumnezeu.

    Asta-i o problemă, dar centrul soluției acestei probleme este o alegere pe care trebuie să o faci la cruce. Acesta este lucrul pe care m-am axat eu: când te duci la Fapte 4:27-28 și citești că Irod și Pilat din Pont, neamurile și evreii au fost toți adunați împreună pentru a face ceea ce mâna lui Dumnezeu și planul lui Dumnezeu a predestinat, să se întâmple în uciderea lui Isus, ai planul lui Dumnezeu și mâna Sa predestinând cel mai oribil păcat comis vreodată.

    Alegerile lui Pilat, cruda bătaie de joc a soldaților, străpungerile din jurul Său, strigătele, "Răstignește-L Răstignește-L!" - aceste câteva ore în istorie au fost punctul culminant al celei mai rele nelegiuiri comise vreodată pe planetă. Și Dumnezeu a plănuit toate acestea, pentru ca noi să fim salvați de acele păcate. Cu alte cuvinte, ceea ce diavolul a făcut declanșând toate aceste lucruri, l-a condus spre sinucidere.

    Și mă rog ca, atunci când vei lua în considerare faptul de a crede într-un Dumnezeu suveran care guvernează firele de praf, valurile (inclusiv tsunamiile), când vei lua în vedere posibilitatea de a crede într-un Dumnezeu pe deplin suveran, mă rog ca tu să te axezi direct asupra crucii. Pentru că, în caz contrar, vei înebuni. Chiar o vei face!

    Aceste lucruri au condus oamenii spre nebunie. Dar pe tine nu te va conduce spre nebunie dacă spui: "El mă iubește. Și a guvernat cel mai rău lucru care s-a întâmplat vreodată în lume, răstignirea Mântuitorului meu și a Dumnezeului meu." Dacă ajungi în acest punct și apoi te îndepărtezi în măsura în care poate mintea ta să se descurce, vei fi în siguranță. Mintea ta va fi în siguranță și inima ta va fi în siguranță, pentru că te vei păstra smerit. Oamenii devin foarte aroganți cu aceste tipuri de doctrine. Ei pot să le utilizeze pentru a separa oamenii în grupuri. Dar dacă stai alături de cruce, tu nu vei face acest lucru.

    Încă un lucru despre acest subiect. Acest lucru este chiar un subiect recent pentru mine, deoarece mulți dintre noi, din biserica Bethlehem, citim Faptele Apostolilor. Tocmai am citit capitolul 2, unde Petru a spus în predica pentru cei care l-au ucis pe Isus: "Ați acționat în ignoranță" - iar el nu i-a iertat pentru asta, el a spus că ei trebuiau să se căiască - "ați acționat în ignoranță, dar Dumnezeu a împlinit ceea ce a promis profeților, că Hristosul trebuia să sufere." Acesta este versetul 2:22. Ceea ce mi-a spus mie acest text, din nou, a fost faptul că acei oameni chiar nu știau ce fac, dar Dumnezeu știa foarte bine ceea ce făcea.

    Deci, răstignirea Fiului Său a fost, citând Isaia 53:10, zdrobirea Fiului de către Tatăl. Prin urmare, cel mai rău păcat care s-a comis vreodată a fost rânduit de Dumnezeu. Iar răspunsul este da. El controlează totul, iar El o face pentru slava Sa și binele nostru.



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1775
  • Favorită: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni