Există rugăciune contemplativă?
Autor: John Piper  |  Album: Întreabă-l pe pastorul John  |  Tematica: Rugăciune
Resursa adaugata de Mada_O in 23/04/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

    John, există rugăciune contemplativă sau meditație creștină ca în tradiția reformată și puritană?

    Este uimitor cât de des rugăciunile din cărticica „The Valley of Vision” apar în serviciile noastre de închinare. „The Valley of Vision” este o colecție de rugăciuni puritane, iar eu le-aș pune în această categorie. Această carte, și celelalte, sunt cugetătoare, reflexive și contemplative. Acestea sunt chiar scrise într-un anumit fel de ritm, dacă ați observat vreodată, care este probabil foarte intenționat, astfel încât acestea să poată fi utilizate în adunări corporative. Dar ele au venit dintr-o inimă profundă în comuniune cu Dumnezeu.

    Deci, răspunsul meu este că meditația este o realitate biblică. „Cugetă zi și noapte la legea Domnului” (Psalmul 1). Contemplarea cred că este doar un alt mod de a vorbi despre vederea spirituală a frumuseții lui Hristos prin intermediul Cuvântului lui Dumnezeu.

    În 2 Corinteni 4 scrie că: „Dumnezeul veacului acestuia a orbit ochii necredincioșilor pentru a-i împiedica să vadă lumina Evangheliei slavei lui Hristos.” Ce este aceasta? Aici nu se referă la acești ochi fizici. Se referă la ochii despre care se menționează în Efeseni 1:17-18, unde Pavel spune: „Fie ca ochii inimii voastre să vă lumineze nădejdea chemării voastre.”

    Deci, există o vedere spirituală sau ceea ce noi am numi contemplare. Asta se întâmplă atunci când citești Biblia, te oprești și priveși în și prin cuvintele realității cu inima ta și înțelegi realitatea spirituală. Și acest lucru dă naștere unui fel de rugăciuni spirituale, autentică, personală, înflăcărată și puternică.

    Deci, răspunsul meu este un „da” sigur pentru tradiția reformată puritană în legătură cu rugăciunea contemplativă, așa cum tocmai am definit-o și pentru meditație.

    Sunt foarte setat pe orele de seminar în care se consideră că trebuie să te duci în principal la tradiția catolică mistică, în scopul de a găsi acest tip de profunzime și acest tip de legătură personală cu Dumnezeul cel viu, care este atât de rațională și supra-rațională și foarte mistică în această comuniune. Nu trebuie să îmbrățișezi teologia rea și anume, teologia istorică rea romano-catolică, în scopul de a găsi reprezentanți uimitori care au cunoscut pe Dumnezeu la acest nivel, au avut parte de rugăciune contemplative și spirituale cu Dumnezeu în inimă la acest nivel și care a dat naștere la acest fel ce contemplare într-o închinare minunată.



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1643
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni