De ce ar trebui să vreau să fiu creștin?
Autor: John Piper  |  Album: Întreabă-l pe pastorul John  |  Tematica: Credință
Resursa adaugata de Mada_O in 04/02/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Referințe

    Cred că toți ne dorim fie să ne atingem unele scopuri, fie să ne depărtăm de ceva. Nu e așa? În alte cuvinte: eu nu vreau suferință, ci vreau plăcere. Acestea sunt doar două cuvinte pe care le poți folosi. Poți folosi și disconfort, agonie, suferințe, sau poți să alegi durerile care nu îți fac plăcere: singurătatea, de exemplu. Deci, este un grup mare de lucruri pe care nu le dorim și un alt grup mare de lucruri pe care chiar ni le dorim: plăcere, încântare, bucurie, satisfacție. Creștinismul este de fapt chiar Hristos Isus, Fiul Dumnezeului etern, care a venit în această lume ca să salveze păcătoșii care au câștigat pentru ei înșiși pedeapsa lui Dumnezeu deoarece L-au diminuat pe Dumnezeu, s-au răzvrătit împotriva Lui, L-au ignorat, L-au disprețuit, L-au refuzat, L-au părăsit, L-au micșorat pe Dumnezeu. Toți au făcut asta. Creștinii încă o fac. Necredincioșii o fac. Nimeni nu se ridică la standardele lui Dumnezeu la nivelul la care ar trebui, iar Dumnezeu are valoare infinită și este foarte vrednic de încrederea și dragostea noastră, și nimeni nu o face și pentru aceasta suntem toți sub judecata Lui dreaptă și vom fi osândiți într-o zi. Va fi un lac de foc, numit a doua moarte sau Iad.  Să ne încredem în lucrarea lui Isus, pe care a făcut-o în numele nostru, când a murit în locul nostru, scăpându-ne de pedeapsa ce va veni. Deci, primul motiv este cel negativ. Toate acele lucruri groaznice ce vor veni asupra noastră, dacă continuăm să ne răzvrătim împotriva lui Dumnezeu, nu vor veni peste noi dacă ne vom încrede în faptul că Isus se oferă pe Sine însuși ca o cale de scăpare. Aceasta e partea negativă.

    Dar mult mai satisfăcător... De ce ai vrea să scapi de Iad? De ce ai vrea să ai păcatele iertate? De ce ai vrea să fii împăcat cu Dumnezeu? Și răspunsul acestor întrebări este: Infinita satisfacție alături de Dumnezeu pentru totdeauna, o conștiință curată, păcate iertate, scăpați din Iad, trăind în Rai, ceruri noi și un pământ nou, odihnindu-ne alături de Miel, restaurați alături de mama și tata, care la rândul lor au fost creștini, dar acest lucru nu este satisfacția finală. Satisfacția finală este faptul că vei fi cu Isus și că vei vedea gloria infinită a lui Isus.

    De ce ar trebui să vrei să fii creștin? Deoarece nu vrei suferință eternă, dar îți dorești plăcere veșnică. Iadul este suferința eternă și toți ne vom duce acolo, dacă nu vom crede în Isus, iar Dumnezeu este plăcerea veșnică. „În prezența Ta este belșug de bucurie, iar la dreapta Ta sunt desfătări veșnice.” – Psalmul 16:11

    Deci dacă vrei plăcere deplină, acest lucru este garantat 100%. Nu 85% sau 90%. Ele sunt plăceri veșnice, nu doar 80 de ani, ci 80 de veacuri. Deci, a deveni creștin, înseamnă a renunța la încrederea de sine, a-L accepta pe Isus Hristos ca Salvator și Domn, ați prețui viața și vei avea plăceri infinite în prezența Lui pentru totdeauna. Cred că acesta este un motiv destul de bun pentru ați dori să devii un creștin. 



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1578
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni