Dumnezeu nu-Şi mai aduce aminte de păcatele tale
Autor: Rely Tarniceri (traducere dupa Pastor Prince, Singapore)  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de guardiangel in 08/04/2008
    12345678910 0/10 X
Referințe

Nu stiu ce spuneti voi dar eu as spune ca Evrei10:17 este o veste buna. Dumnezeu vede toate pacatele noastre – trecute, prezente si viitoare- si spune „nu-Mi voi mai aduce aminte de pacatele tale" In greaca exista in acest verset o dubla negare insemnand „niciodata, cu nici un chip, nu-Mi voi mai aduce aminte de pacatele tale".

Si-a coborat Dumnezeu standardele? Nu, Dumnezeu a ramas la fel de sfant. Dumnezeu si-a amintit TOATE pacatele noastre acum mai bine de doua mii de ani, la cruce. Fiecare pacat pe care l-am comis sau il vom comite, a fost pedepsit pe deplin in trupul Lui Isus Cristos, la cruce. De aceea, azi, Dumnezeu nu-si mai aduce aminte de pacatele noastre. De aceea ar trebui sa nu mai fim constienti de pacate.

De fiecare data cand cadem in pacat, Dumnezeu vrea ca noi sa ne amintim de cruce si sa spunem „Doamne Isuse, Tu ai fost condamnat pentru acest pacat pe care l-am comis. Ai ai suportat judecata, deci nu mai este judecata pentru mine. Ai fost condanat pentru acest pacat, deci nu mai este condamnare pentru mine!".

Daca nu te intorci catre cruce, vei deveni constient de pacat si vei astepta sa fii judecat. Si aceasta asteptare a judecatii va da prilej diavolului sa te faca sa gandesti ca Dumnezeu este impotriva ta din pricina acelui pacat.

Trebuie sa ajungi in locul in care sti ca toate pacatele tale au fost iertate, ca nu exista pacat care sa te descalifice vre-odata de la a primi binecuvantarile Lui Dumnezeu, ca nu este nici un pacat care te-ar putea vre-odata trimite in iad, pentru ca esti iertat si mantuit odata pentru totdeauna.

Evrei10:12,14 spune „El, dimpotriva, dupa ce a adus o singura jertfa pentru pacate, S-a asezat pentru totdeauna la dreapta lui Dumnezeu, ... Caci printr-o singura jertfa El a facut desavarsiti pentru totdeauna pe cei ce Sunt sfintiti."

Tu si eu suntem facuti desavarsiti odata pentru totdeauna datorita lucrarii perfecte a Lui Isus de la cruce. Am fost facuti desavarsiti prin totala acceptare si placere pe care a gasit-o Dumnezeu in lucrarea Fiului Sau, care I-a glorificat sfintenia. Deci azi, Dumnezeu iti spune „Eu voi fi plin de indurare, pacatele si faradelegile tale, nu Mi le voi mai aminti!"
 

Asta nu inseamna nicidecum, ca dupa ce am fost iertati, putem continua sa pacatuim .
2 Petru 2:20,21
"In adevar, dupa ce au scapat de intinaciunile lumii, prin cunoasterea Domnului si Mantuitorului nostru Isus Hristos, se incurca iarasi si sunt biruiti de ele, starea lor de pe urma se face mai rea decat cea dintai.
Ar fi fost mai bine pentru ei sa nu fi cunoscut calea neprihanirii, decat, dupa ce au cunoscut-o, sa se intoarca de la porunca sfanta, care le fusese data.
Cu ei s-a intamplat ce spune zicala adevarata:
"Cainele s-a intors la ce varsase " si "scroafa spalata s-a intors sa se tavaleasca iarasi in mocirla".
Evrei 6:4-6
"Caci cei ce au fost luminati odata, si au gustat darul ceresc, si s-au facut partasi Duhului Sfant,si au gustat Cuvantul cel bun al lui Dumnezeu si puterile veacului viitor- si care totusi au cazut, este cu neputinta sa fie innoiti iarasi, si adusi la pocainta, fiindca ei rastignesc din nou pentru ei, pe Fiul lui Dumnezeu,si-l dau sa fie batjocorit."
Evrei 10:26-31
"Caci daca pacatuim cu voia, dupa ce am primit cunostinta adevarului, nu mai ramane nici o jertfa pentru pacate, ci doar o asteptare infricosata a judecatii, si vapaia unui foc, care va mistui pe cei razvratiti.
Cine a calcat legea lui Moise, este omorat fara mila, pe marturia a doi sau trei martori.
Cu cat mai aspra pedeapsa credeti ca va lua cel ce va calca in picioare pe Fiul lui Dumnezeu, va pangari sangele legamantului, cu care a fost sfintit, si va batjocori pe Duhul harului?
Caci stim cine este Cel ce a zis:"A mea este razbunarea, Eu voi rasplati"! Si in alta parte:Domnul va judeca pe poporul Sau".
Grozav lucru este sa cazi in mainile Dumnezeului celui viu!"
Adăugat în 08/04/2008
Statistici
  • Vizualizări: 2102
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni