CINCI ELEMENTE NECESARE RELAŢIILOR SĂNĂTOASE
Autor: Cuvantul lui Dumnezeu pentru astazi  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 21/02/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
"Fiecare din voi să se uite nu la foloasele lui, d şi la foloasele altora." Filipeni, 2:4
Este uşor să te gândeşti doar la problemele proprii. Dumnezeu spune: "Fiecare din voi să se uite nu la foloasele lui, ci şi la foloasele altora." iată cinci modalităţi de a face acest lucru:
1) încurajează; Barnaba a devenit cunoscut drept un mare încurajator, pentru că "... i-a îndemnat pe toţi să rămână cu inimă hotărâtă alipiţi de Domnul. (Fapte, 11:23) Ai observat vreodată ce se întâmplă când împingi copiii în leagăn? în cele din urmă îşi iau singuri avânt; au nevoie de puţin ajutor pentru a se pune în mişcare. Chiar şi un zâmbet poate face minuni. Iov a spus: "Când li se muia inima, le zîmbeam. şi nu puteau izgoni seninătatea de pe fruntea mea." (Iov, 29:24)
2) respectă-ţi cuvântul; Biblia spune: "Să ştii că în zilele din urmă vor fi vremuri grele. Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroşi, trufaşi, hulitori, neascultători de părinţi, nemulţămitori, fără evlavie, fără dragoste firească, neînduplecaţi, clevetitori, neînfrânaţi, neîm¬blânziţi, neiubitori de bine." (2 Timotei, 3:1-3) însă tu nu trebuie să împlineşti acea profeţie. Dacă spui că faci un lucru, fă-l! Caracterul se măsoară prin acţiuni, nu prin cuvinte, aşa că fii o per¬soană a cărui cuvânt înseamnă ceva.
3) ţine-ţi limba în frâu; întotdeauna spune mai puţin decât gândeşti. Nu uita: "Nebunul îşi arată toată patima, dar înţeleptul o stăpâneşte." (Proverbele, 29:11) Şi din moment ce modalitatea în care vorbeşti este la fel de importantă ca ceea ce spui, fii întotdeauna respectuos şi amabil.
4) fii vesel; Solomon a spus: "O inimă veselă înseninează faţa; dar când inima este tristă, duhul este mâhnit." (Proverbele, 15:13) Nu-ţi revărsa problemele şi dezamăgirile pe umerii altora, ci du-le înaintea lui Dumnezeu, prin rugăciune.
5) manifestă un interes autentic; Biblia spune: "Bucuraţi-vă cu cei ce se bucură; plângeţi cu cei ce plâng. Aveţi aceleaşi simţiminte unii faţă de alţii..." (Romani, 12:15,16) însă poţi face acest lucru doar punându-ţi timp deoparte pentru a afla ce se întâmplă în lumea lor.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 4424
  • Export PDF: 16
  • Favorită: 2
Opțiuni