CREDINŢĂ ÎN ÎNTUNERIC - 2
Autor: Cuvantul lui Dumnezeu pentru astazi  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 21/02/2006
    12345678910 0/10 X
"...Astfel, a fost o seară şi apoi a fost o dimineaţă..." Geneza, 1:19
la aminte: în timpul procesului creaţiei, Dumnezeu numără zilele după serile trecute. Nu spune: "a fost o dimineaţă şi apoi a fost o seară", ci invers.
Dumnezeu este specializat în a aduce lumină în întuneric; trebuie să treci prin primui pentru a ajunge la a doua. In Vechiul Testament, Dumnezeu i-a spus lui Moise că îngerul morţii va lovi noaptea. Insă oriunde Dumnezeu vedea "... sângele pe pragul de sus şi pe cei doi stâlpi ai uşii, Domnul va trece pe lângă uşă şi nu va îngădui Nimicitorului să intre în casele voastre ca să vă lovească." (Exodul, 12:23)
în cartea Exod mai găsim scris: "Moise şi-a întins mâna spre mare. Şi Domnul a pus marea în mişcare printr-un vânt dinspre răsărit, care a suflat cu putere toată noaptea; el a uscat marea şi apele s-au despărţit în două. Copiii lui Israel au trecut prin mijlocul mării ca pe uscat, şi apele stăteau ca un zid la dreapta şi la stânga lor." (Exodul, 14:21,22) Ce minunat, Dumnezeu a lucrat în întuneric!
David a spus: "...seara vine plânsul, iar dimineaţa veselia." (Psalmul 30:5) Dimineaţa este întotdeauna mai strălucitoare din pricina nopţii, la fel'cum progresul tău este mai remarca¬bil, zugrăvit pe fundalul durerii, greutăţii şi izbânzii! Dimineţile minunate răsar după nopţile învol¬burate. Priveşte la cineva care are o zi minunată; există mari şanse să fi avut o noapte grea.
Când cântă victoria, în final, o fac pentru că au petrecut toată noapte plângând înaintea lui Dumnezeu. "Să ţinem fără şovăire la mărturisirea nădejdii noastre, căci credincios este Cel ce a făcut făgăduinţa." (Evrei, 10:23) A avea încredere în Dumnezeu este mai mult decât o dorinţă exprimată în gând; este încredinţarea că un lucru promis de El este un lucru împlinit; că El nu s-a rezumat la a supraveghea creaţia, ci participă activ la circumstanţele în care te găseşti. Deci ţine-te bine!
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1339
  • Export PDF: 4
Opțiuni