RECUNOSCUT DE DUMNEZEU
Autor: Cuvantul lui Dumnezeu pentru astazi  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 21/02/2006
    12345678910 0/10 X
"...omul se uită la ceea ce izbeşte ochii, dar Domnul se uită la inimă." l Samuel, 16:7
Poate alţii nu-ţi recunosc potenţialul sau nu te consideră important, însă Dumnezeu o l.iciv Iţi mai aminteşti de David? Alţii au văzut în el un păstor, Dumnezeu a văzut în el un rege! însă înainte de a deveni rege, David a trebuit să învingă două obstacole:
1) Eşecul propriei familii de a-i recunoaşte potenţialul; Când Samuel a venit în căutarea unui rege printre fiii lui Isai, David a fost exclus! De ce? Pentru că era cel mai tânăr? Pentru că fraţii săi păreau mai calificaţi? Pentru că tatăl său a decis să scoată în evidenţă pe altcineva?
2) Eşecul lui Samuel de a-l recunoaşte; când l-a văzut pe fratele cel mai mare al iui David, Eliab, un general în armata lui Saul, s-a gândit: "Cu siguranţă, unsul lui Dumnezeu stă în faţa mea..." (l Samuel, 16:6) Insă Dumnezeu l-a îndreptat: "...omul se uită la ceea ce izbeşte ochii, dar Domnul se uită la inimă."
Dilema lui David este comună: mulţi dintre noi nu credem în noi înşine pentru că nu ni s-a recunoscut potenţialul de către propriii părinţi. Poate ai fi ajuns un mare muzician, însă deoarece nimănui nu i-a păsat de tine, pentru a-ţi acorda lecţii de muzică, ai renunţat la vis. Squ poate ai un simţ dezvoltat al afacerilor, însă întotdeauna ai fost ironizat pentru ideile tale prosteşti despre cum se fac afacerile. Poate ţi-ai compromis caracterul şi ai renunţat la visele din tinereţe. Dacă este aşa, a sosit timpul: a) să-ţi proclami din nou identitatea; b) să te rogi ca Dumnezeu s'ă-ţi deschidă ochii şi să trimită pe cineva în viaţa ta, care să confirme darurile puse de El în tine.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1721
  • Export PDF: 3
Opțiuni