La rascruce de drumuri
Autor: Mihai Tarnaveschi  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de mihaitarnaveschi in 04/01/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 4 voturi
Intotdeauna am fost fascinat de oamenii care au descoperit noi tinuturi si care au deschis noi drumuri. Acestia au stiut intotdeauna unde vor sa ajunga.
Unul dintre ei a fost David Livingstone. (1813 - 1873)
Livingstone, a fost un medic scotian, misionar protestant si explorator al Africii Centrale şi de Est. El a “luat Africa la pas” pentru a-i descoperii secretele si frumusetile. A fost un om care nu a ajuns niciodata la rascruce de drumuri… fiindca nu erau, dar care a lasat in urma lui harti amanuntite “tatuand” astfel misteriosul continent african.
Spre deosebire de el, noi astazi traim intr-o lume in care GPS-ul sau Google Earth ne spun exact unde suntem, si care este cea mai scurta varianta pentru a ajunge la destinatia dorita.
Problema noastra insa nu mai tine de faptul ca stim sau nu stim cum sa ajungem undeva, ci faptul ca nu ne mai propunem o destinatie, sau daca ne propunem nu mai suntem gata sa platim pretul ei.
Este usor de observat acest lucru mai ales in conditiile economice actuale in care scopul nostru nu mai este sa ajungem undeva ci sa incercam sa supravietuim. O proaspata absolventa a facultatii de medicina a declarat sprjinindu-se de taraba cu produse second hand unde a fost angajata in urma unui interviu feroce, ca visul ei de a deveni un doctor renumit s-a incheiat odata cu venirea primului ei copil pe lume. Acesta, nu a fost impresionat de diploma mamei, care a fost sef de promotie, sau ca taticu’ un iresponsabil licentiat “la litere” a fugit… El si-a cerut dreptul la supravietuire aducand-o pe increzatoarea lui mama in groapa realitatii – acolo unde visele par a fi interzise.  
Povestea ei ne ofera o analogie perfecta atunci cand vorbim de visele si realitatea spirituala.
Din nefericire ne blocam la rascruce de drumuri si asta nu pentru ca nu stim pe unde sa mergem ci pentru ca nu mai stim unde vrem sa ajungem. La inceput stiam, si era tot ce ne doream in viata, numai ca pe drum am intalnit atat de multe oferte si optiuni aproape la fel de stralucitoare ca cerul. Acum, in ciuda indicatoarelor de avertizare ca ne aflam pe contrasens si a GPS-ului inimii care “urla” ca directia este gresita, ne incapatanam sa credem ca “totul va fi bine” incercand sa-i bagam pe gat scuzele varstei, vremurilor si a circumstantelor…
Realitatea este ca ne dorim cerul… dar pentru ca ne permitem scuze pentru o mica oprire, o simpla ocolire, un mic compromis – nu realizam ca adaugandu-le ne ratacim si ne trezim intr-o alta dimensiune – aceea de unde indrazneala de a-ti propune sa mai ajungi “acasa” este franta de o realitate ieftina – realitatea de a mai supravietui doar aici pentru doar o zi…
O zicala romaneasca spune ca “si orbul a nimerit Braila”… si asta doar pentru ca el a stiut destinatia. Biblia spune: “ Chiar si cei fara minte, nu vor putea sa se rataceasca” Isaia 35:8
Doar atunci cand singura ta dorinta este sa ajungi “acasa”, vei descoperii drumul catre acolo!
Tu unde vrei sa ajungi? 
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1690
Opțiuni