Vina lui Isus
Autor: Mihai Tarnaveschi  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de mtarnaveschi in 20/04/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

Vina lui Isus

 

Şi i-au scris deasupra capului vina: „Acesta este Isus, Împăratul iudeilor.” Mat.27:37

 

Isus vinovat? Dragii mei, trebuie sa recunosc astazi ca da… se pare ca Isus a avut totusi o vina…

Poate veti spune ca normal ca l-au gasit vinovat… fiindca s-au platit martori mincinosi si i-au adus acuze fara nici un temei! 

Sa nu ne grabim…

Personal cred ca indiferent de cine si indiferent cum era judecat Domnul Isus, el nu putea fi gasit decat vinovat! Isus ar fi fost gasit vinovat chiar daca era judecat corect, de catre oameni avand cele mai bune intentii si facand uz de cele mai nobile ratiuni umane.

Inainte sa va prinda gandul cum ca am luat-o razna, lasati-ma sa ma explic…

Domnul Isus ar fi fost gasit vinovat, fiindca chiar si cele mai curate judecati umane sunt corupte datorita pacatului. Noi oamenii nu-l puteam judeca vreodata corect pe Domnul Isus – Fiul lui Dumnezeu, tocmai fiindca El a fost si este in afara spatiului nostru de gandire si intelegere.

Evanghelistul Ioan spune in primul capitol ca: “Lumina aceasta era adevărata Lumină, care luminează pe orice om, venind în lume. El era în lume, şi lumea a fost făcută prin El, dar lumea nu L-a cunoscut”   

Desi lumea nu l-a cunoscut, nu l-a vrut si nu l-a inteles; totusi, lumea a reusit cumva sa-i gaseasca o vina si l-a condmnat; dovedind ca cele mai corecte acte de justitie umana erau nule si aratau ca o caricatura in comparatie cu persoana, caracterul, si natura lui Christos.

Orbirea umana cauzata de pacat, a facut ca noi – creatia lui, sa nu-l mai recunoastem pe Creator si considerandu-l un intrus periculos in lumea noastra, l-am anihilat precum anticorpii organismului uman anihileaza un microb indraznet si ratacit.

Vina lui Isus a fost ca nu a fost ca noi, ca nu s-a incadrat in limitele gandirii si trairii noastre, vina lui a fost ca intunericul a judecat lumina, in lumina intunericului.

Pentru prima data inteleg cu adevarat ce a vrut sa spuna Isus in rugaciunea adresata Tatalui cand se afla pe cruce cand a spus: “Tata iarta-i ca nu stiu ce fac”… chiar ca nu stiam, habar n-aveam ce facem…

In concluzie, Isus a fost vinovat fiindca ne- a iubit atat de mult, incat desi stia ca nu-l vom recunoaste (ca n-aveam cum) si ca-l vom condamna (din orbirea pacatului) a venit in lumea noastra stiind ca moartea lui ne va vindeca si invierea lui ne va aduce cunoasterea si eliberarea si impacarea cu Tatal.

Christos a inviat!

Esti tu mantuit?    

"Vina" Lui era ca era si este Imparat, slava Lui!
Adăugat în 24/04/2013 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 1124
  • Comentarii: 1
Opțiuni