Iepure sau Leu?
Autor: Mihai Tarnaveschi  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de mtarnaveschi in 26/04/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 4 voturi

Iepure sau Leu?

Trebuie sa fiu onest cu voi si sa marturisesc faptul ca mi s-a cam luat de iepurasi de orice culoare sau marime. Nu ca as avea ceva personal impotriva bietului animal – dragalas de altfel ci mai degraba ghinionul lui este ca o specie mult mai superioara, i-a atribuit o pozitie si niste merite pentru care evident el nu are nici o vina.
Colac peste pupaza, i-au bagat si niste oua sub blanita oferindu-i sanse uriase sa faca infarct vazand o asa alaturare idioata.
Mai putin conteaza ca asta s-a intamplat prin Germania acum vreo 500 de ani…
Drama bietului animal continua si in aceasta era mai luminata, fiindca traditiile se pastreaza si gata.
Sunt indignat profund de faptul ca bietul iepure a devenit simbolul uneia dintre cele mai mari sarbatori crestine – Pastele; cu care nu are nici o legatura biblica oricat de mult ai incerca sa-i gasesti vreuna.
Nu avem date in Biblie despre iepure nici macar pentru a se construi o un gand mai elaborat, darmite o asa erezie sau ma rog, traditie…
Daca tot ar fi fost nevoie de un simbol pentru sarbatoarea pascala, in contextul in care Isus Christos nu este destul de commercial, deci nu aduce bani in casele de marcat, de ce nu s-a promovat “mielul” ca simbol al Pastelui?
Pana la urma Isus a fost dus la cruce “ca o oaie la taiere si ca un miel fara glas”…
Mielul este peste tot prezent pe paginile Sfintelor Scripturi, iar daca ar fi fost o competitie directa si corecta intre cei doi, personal cred ca mielul primea peste 90% din voturi, fara sa aiba nevoie de campanie electorala.
Din pacate nu au avut loc alegeri de nici un fel... S-a mers pe sest.
S-a tras probabil concluzia, ca mielul este prea inofensiv… prea slab sa fie ridicat la rangul de simbol pascal… mielul in zilele noastre s-a ridicat cel mai mult la nivelul gratarului pentru frigarui…
Dar stiti cum e… acum Pastele s-a dus si totul e de domeniul trecutului, iar ca sa vorbim de viitor… pana la anu’ mai e ceva si mai vedem daca va fi cazul de vreo schimbare… oricum ceva se va schimba, fiindca logic pana atunci sigur se clocesc oule si se vor pune pui de gaina langa iepurasul de acum vedeta. Deci evoluam…
Sa nu creada cineva ca sunt doar critic fara sa aduc solutii, va propun o “propunere”.
Luand in considerare ca varianta Isus Christos, nu se va lua in calcul nici la anul si nici la multi ani de aici inainte, propun ca simbol pascal – Leul.
Nu, nu moneda oficiala a Romaniei… pentru ea nu trebuie o sarbatoare anume; ea e idol permanent si ar fi pacat sa-i limitam adoratia la doar o zi...
Leul, leul cel cu coama mare… cred ca este alegerea ideala din orice punct ai privi-o!
Este impunator, arogant, puternic si mai ales commercial. Se poate vinde ca jucarie, in forma de turta dulce, ca ciocolata si se pot face si bidoane din plastic in care se poate pune suc de orice aroma si culoare. Si cozonacii s-ar vinde mai bine in forma de leu… Un singur lucru va rog sa nu faceti: Nu-i adaugati oua! Este indeajuns de traumatizata specia iepurelui.
Dincolo de acest aspect care evident primeaza in a lua in calcul propunerea mea, ar mai fi ceva, ceva ce pentru mine si pentru altii, mai conteaza.
Leul este un alt nume sub care este prezentat Mantuitorul lumii si Mantuitorul oricarui crede - Domnul Isus Christos, singurul motiv si cauza acestei sarbatori…
Biblia spune despre El ca este: „Leul din seminţia lui Iuda, Rădăcina lui David, care a biruit ca să deschidă cartea şi cele şapte peceţi ale ei.” Apocalipsa 5:5.
Voi ce ziceti? Sa mergem cu Leul la anul, sau ramanem la ce oricum nu cunoastem, Iepurele?
Am citit undeva ceva de genul: Mai bine sa conduca un Leu o armata de iepuri, decat un iepure o armata de lei. Eu am ales mai demult, eu merg cu Leul! Cu Leul din tribul lui Iuda! Tu?

Statistici
  • Vizualizări: 1226
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni
Din același album
Ioan 20:15 „Femeie”, i-a zis Isus, „de ce plângi? Pe cine cauţi?” Ea a crezut că este grădinarul şi I-a zis: „Domnule, dacă L-ai luat, spune-mi unde L-ai pus şi mă voi duce să-L iau.”